Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś niestety koniec lampy. Mgła, deszcz ze śniegiem i drobny deszcz, który zamarzał na goglach, tworząc skorupę lodową. Wrócił też zefirek. Część stoków wygrodzona pod jutrzejsze zawody a na części rozgrywane zawody dla uczestników zimowisk. 

Zrobiło się zimowo, przyprószyło choinki śniegiem.

1000028921.jpg

Mgła.

1000028937.jpg

Bez większych kolejek. Od 12:30 Nartorama się przytkała.

1000028929.jpg

Dalej chodzą armatki.

1000028934.jpg

Wczoraj gondola, która znalazła amatorów. Uchwycona aparatem (jaka różnica w kolorach).

DSC_3775.jpg

Bonusowo ceny paliw w Dusznikach - zaskakują mocno pozytywnie.

1000028948.jpg

• Like 4
  • Thanks 2

Moje spostrzeżenia ze stoku Skolnity. Na plus rewelacyjnie przygotowane trasy, ktore trzymały sie aż do naszego wyjazdu, czyli do 13 mimo, że o 8 rano bylo juz plus 2 stopnie. Bardzo mała frekwencja jak na ferie mazowieckie. Fajna karczma na górze. Brak muzyki z głośników, coś, co mi bardzo przeszkadza np. w Zwardoniu. 

Na minus, tu nowość ostatnio jak tam bylem, nie było jeszcze wieży widokowej. Teraz od godziny 10-11 masa turystów pieszych wjeżdża na wieżę i hamuje ruch wyciągu.

I najgorsze, potworny smog na Wisłą i Ustroniem do tego stopnia, że od połowy stoku czułem smród dymu. Nie wiem za co oni chcą pobierać to klimatyczne? Dołączam zdjęcie widok w stronę Ustronia, to nie chmury...

20260123_083405.jpg

Edytowane przez bubol.T
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1

23 minuty temu, bubol.T napisał:

I najgorsze, potworny smog na Wisłą i Ustroniem do tego stopnia, że od połowy stoku czułem smród dymu. Nie wiem za co oni chcą pobierać to klimatyczne? Dołączam zdjęcie widok w stronę Ustronia, to nie chmury...

hehe, wspaniała zawiesina.

jak w kurorcie. pewnie masowo przyjeżdżają emeryci, żeby w końcu oddychać czystym powietrzem.

13 godzin temu, bubol.T napisał:

Moje spostrzeżenia ze stoku Skolnity. Na plus rewelacyjnie przygotowane trasy, ktore trzymały sie aż do naszego wyjazdu, czyli do 13 mimo, że o 8 rano bylo juz plus 2 stopnie. Bardzo mała frekwencja jak na ferie mazowieckie. Fajna karczma na górze. Brak muzyki z głośników, coś, co mi bardzo przeszkadza np. w Zwardoniu. 

Na minus, tu nowość ostatnio jak tam bylem, nie było jeszcze wieży widokowej. Teraz od godziny 10-11 masa turystów pieszych wjeżdża na wieżę i hamuje ruch wyciągu.

20260123_083405.jpg

Tomek, jak chcą tak mieszkać to ich dramat. Przecież nie przeprowadzasz się do Wisły.

Pozdro

Edytowane przez Mitek

34 minuty temu, Mitek napisał:

Tomek, jak chcąc tak mieszkać to ich dramat. Przecież nie przeprowadzasz się do Wisły.

Pozdro

To jest problem wszystkich miejscowości położonych w górskich dolinach. Brak wiatru i wszystko wisi miedzy górami. Ciekawe, że w większych miastach obowiązuje już zakaz palenia w piecach bez klasy, straż miejska lata dronami nad kominami i sprawdza kotłownie. Na wsiach i w górach można kopcić legalnie przez kolejne lata, a śmieci segreguje sie na palne i niepalne. 

Teraz piję kawę i patrze na Ślemień z góry.  Dobrze, że jesteśmy około 200 metrów wyżej, bo na dole na prawdę nie da sie oddychać. 

Dzisiaj trzeba było sie wyspać, idziemy na wieczorne do Zwardonia. Pozdrawiam

20260124_114143.jpg

• Like 2