PaVic Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, PaVic napisał: Dziś kolejna nowość nowość AR-K Dzien dobry 🌞 To jest narta którą chce/potrzebuje na przyszłość ⛷️ WOW WOW WOW !!!! MEGA ZAJEBISTA !!! 🔥🧨 Edytowane 5 godzin temu przez PaVic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 30 minut temu, PaVic napisał: To jest narta którą chce/potrzebuje na przyszłość ⛷️ WOW WOW WOW !!!! MEGA ZAJEBISTA !!! 🔥🧨 Spróbuj dobrego GS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 39 minut temu, PaVic napisał: To jest narta którą chce/potrzebuje na przyszłość ⛷️ WOW WOW WOW !!!! MEGA ZAJEBISTA !!! 🔥🧨 Cześć To dość ciekawa konstrukcja bo tam jest jakiś system na bazie tworzyw, chyba kewlaru, który jest wkomponowany w konstrukcję ale połączony z płytą co podobno znakomicie stabilizuje jazdę przy większych prędkościach. Czy ta narta jest raczej elastyczna czy bardziej sztywna - chodzi mi głównie o przód? Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 4 hours ago, Harnaś said: W grudniu jednak sporo wiało. Ile tego śniegu spadło to widać poza trasą. Ale trasy w Jasnej są dobrze dośnieżone. Wiało, ale jak na Chopok to jednak w tym roku bardzo mało wieje, żeby nie było - jestem dosyć na bieżąco bo od otwarcia sezonu w Jasnej nie było mnie może 5-6 dni toteż bardzo nie bawią takie wypowiedzi od tomkly 😉 Edytowane 5 godzin temu przez arturzx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć To dość ciekawa konstrukcja bo tam jest jakiś system na bazie tworzyw, chyba kewlaru, który jest wkomponowany w konstrukcję ale połączony z płytą co podobno znakomicie stabilizuje jazdę przy większych prędkościach. Czy ta narta jest raczej elastyczna czy bardziej sztywna - chodzi mi głównie o przód? Pozdro Cześć Mitku, w moim odczuciu jest zdecydowanie sztywniejsza od tej na której jeździłem ostanie dwa dni aczkolwiek mega skrętna i co najważniejsze dająca niesamowity komfort bezpieczeństwa w znacznej prędkości w skręcie mojej fantazji 😉. Dziś chyba pierwszy raz odblokowałem swoją głowę w długim skręcie przy wszystkich moich niedociągnięciach technicznych 🤷♂️ fantastyczne uczucie 🥳 odkryłem na nowo narciarstwo -czyli długi skręt 🙃 banan nie schodzi mi, wciąż się uśmiecham w środku 🤪 pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 hours ago, Mitek said: jeżeli np. mają na trasie lance to sposób naśnieżania jest stały i bardzo zależny od wiatru i często jego włączanie może być bez sensu bo śnieg i tak zwieje w las i nie ma go jak stamtąd wydobyć Zamknięte są trasy 1a/1b czyli z samego Chopoka na Lukova, tam nawet nie ma lasu tylko dwa kotły po obu stronach, naśnieżanie tam to tylko lance. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć Wiesz, tak jak pisałem, obecnego Chopoka nie znam zupełnie. Skoro to otwarty teren na grani to naśnieżenie tego, nawet przy niewielkim wietrze będzie bardzo trudne. Wiesz tu są stałe systemy sterowane centralnie ale na mniejszych stokach gdzie armaty rozstawia się ratrakami i podpina tylko do rury to czasami mają tak, że pół dnia rozstawiają armaty na prognozę, później włączają i okazuje się, że wiatr typu 2-3m/s zmienił nieco kierunek i zderzając się ze stokiem przyspiesz i wszystko z armat leci w las. Pomimo, że lód z armat jest pierwotnie dość lepki ale wcale nie jest ciężki. Pozdrowienia serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minutes ago, Mitek said: Skoro to otwarty teren na grani to naśnieżenie tego, nawet przy niewielkim wietrze będzie bardzo trudne Tak samo jak utrzymanie tam śniegu, o tym właśnie od wczoraj mówię. Wystarczy stały dosyć mocny wiatr o konkretnym kierunku by do obiadu wywiało to co narciarze rozjeździli. No ale znajdzie się taki co będzie gadał, że wszędzie się da a na Slowacji nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 36 minut temu Udostępnij Napisano 36 minut temu Dziś najlepszy dzień podczas tego wyjazdu. Warunki bardzo dobre, ludzi raczej mało (jak na ferie), pełna lampa, wiatr ustał, ruszyła kanapa na Grapie. Jedynie koło Orlicy - lodowisko. Bardzo dobre warunki Nartki zadowolone. Tu śnieżyli. Mało ludzi. Zaczynam dostrzegać widoki. Gdyby nie te hotelowce. Ludzi nawet przy pomarańczowej, raczej mało. Pięknie. To słoneczko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi