Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Jan napisał:

za dużo śniegu to tam raczej nie macie ?

Jest go wystarczająco dużo 🥳 żeby mieć dobrą zabawę połączoną z nauką wejścia w kolejny wyższy level własnych możliwości 😉 😜

IMG_7676.jpeg

IMG_7677.jpeg

IMG_7678.jpeg

image.jpg

Edytowane przez PaVic
  • Like 8
  • Thanks 1

30 minut temu, PaVic napisał:

kolejny wyższy level własnych możliwości 😉 😜

IMG_7677.jpeg

to już teraz zupełnie za Tobą nie nadążę

PS - prośba - zrób zdjęcie w kierunku Piz Bernina,

powinna być na prawo od tego szczytu widocznego w prawym rogu tego zdjęcia

Godzinę temu, Marcos73 napisał:

Jest ktoś jeszcze w tym ośrodku 😉 oprócz Ciebie?

pozdro

Si Mareczku, same asy narciarstwa forumowego  🤣 plus jeden włoski rodzynek Cristiano 😉 a ! jeszcze jakiś AS nad Asy Stefano 🤷‍♂️na tego już nie patrzę  bo moja fantazja buzuje 🤨

Pozdro

• Thanks 1

Godzinę temu, PaVic napisał:

IMG_7681.jpeg

Cześć

No ten odcięty żyletką szczyt to zajebiście uchwyciłeś Pawełku. To chyba jest ta Bernina? Czy się mylę?

A co do Stefano to... koleś powyżej FISów sie nie wzniósł a Mistrzostwach Włoch - Juniorów, bo dalej nie startował nie łapał się nawet do 20 w żadnej konkurencji.

1. Jaki jest poziom jazdy tych co rzeczywiście skręcają...? 

2. Jaka jest różnica pomiędzy zawodnikiem a amatorem...?

Pisałem o tym wiele razy. Warto o tym pamiętać zawsze!

Jakbyś Paweł spędził z gościem miesiąc na nartach na określonych stokach to zapewniam Cię, że wycinałbyś jak on w gdyby były odpowiednie warunki, bo masz parcie i wiesz o co chodzi. Ciekawe jakby zapierdalał na wiosennym Pilsku...? 🙂

Pozdro

Edytowane przez Mitek

Dziś byłby piękny narciarski dzień w Zieleńcu, gdyby tak mocno nie wiało. Gdyby jakiś idiota nie wjechał w grupę narciarzy stojących w kolejce do wyciągu (w tym w moją żonę) - jest trochę pobijana (ale cała). Nie rozumiał nawet, że to jego wina a o słowie przepraszam nie wspominając (dobrze dla niego, że mnie przy tym nie było).

Szacun dla ośrodka, że przy takim wietrze chodził prawie cały. 

Rano tak. Gdyby tak nie wiało. A i te nawalające śniegiem armatki, które wyłączyli około 10:00.

1000028744.jpg

Tu tak.

1000028756.jpg

To moja dzisiejsza faworyta.

1000028757.jpg

Jeszcze jedno.

1000028764.jpg

Nartorama też ok.

1000028763.jpg

Została dośnieżona.

1000028761.jpg

Jeszcze jedno.

1000028760.jpg

Dośnieżone łącznice.

1000028759.jpg

Tu mam mieszane uczucia.

1000028770.jpg

Grupka prowadzona chwilę wcześniej w poprzek tego stoku (blokująca zjazd).

1000028776.jpg

Tu śniegu przybyło.

1000028788.jpg

Tu też.

1000028789.jpg

Miejscami wyłazi podkład lodowy. Przy tym wietrze, raczej mało jest tych miejsc.

1000028792.jpg

Nasze dzisiejsze odkrycie. Bar dobrze ukryty.

1000028781.jpg

• Like 6

32 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

Krzysiek a co Cię skłoniło do wyjazdu akurat tam? Kościół na stoku... 😉

Pozdro

Kościół kościołem, obok jest cmentarz na stoku 😉. Możesz przemyśleć sprawy doczesne podczas jazdy.  

p.s.

Sprawy rodzinne. 

Edytowane przez moruniek
  • Like 1
  • Haha 1

13 minut temu, moruniek napisał:

Kościół kościołem, obok jest cmentarz na stoku 😉. Możesz przemyśleć sprawy doczesne podczas jazdy.  

p.s.

Spawy rodzinne. 

Cześć

Hehe. No wiesz kościół i cmentarz stanowią pewną jedność.

Ciekawe, ja znam trzy stoki obok, których jest cmentarz. To dobry pomysł dla jeżdżących szybko, na ilość i bez głowy, miłośników aplikacji.

Oby było tylko lepiej. Jedźcie gdzie w las. Ja tam byłem ostatni raz w 84 czy 85 roku i dawało się jeździć wszędzie. Byłem wtedy na nartach pod namiotem - miałem normalnych rodziców.

Trzymaj się Krzychu serdecznie i pozdrów oczywiście całą rodzinkę.

Edytowane przez Mitek
  • Like 1

Krzysztof w Zwardoniu też jest cmentarz obok parkingu. Jakby sie dobrze rozpędzić, to można tam dojechać. 

Jak czytałem Twoje pierwsze wrażenia z Zieleńca, to mniej wiecej właśnie tak sobie wyobrażałem ten ośrodek. Analizując go na podstawie mapy tras i zdjęć i jakoś nigdy mnie tam nie ciągnęło. Co innego Czarna Góra. Tam bym z chęcią pojechał.

Godzinę temu, bubol.T napisał:

Krzysztof w Zwardoniu też jest cmentarz obok parkingu. Jakby sie dobrze rozpędzić, to można tam dojechać. 

Jak czytałem Twoje pierwsze wrażenia z Zieleńca, to mniej wiecej właśnie tak sobie wyobrażałem ten ośrodek. Analizując go na podstawie mapy tras i zdjęć i jakoś nigdy mnie tam nie ciągnęło. Co innego Czarna Góra. Tam bym z chęcią pojechał.

Ja byłem parę razy i nawet na zawodach ale teraz popularyzuje go tu nijaki grimson więc raczej niebezpiecznie jest.

Edytowane przez Mitek
  • Haha 1

Godzinę temu, bubol.T napisał:

W Wiśle na końcu trasy na Siglanach też. Połowa rodziny żony jest tam pochowana.

Ps. A w Zieleńcu uczyłem się pierwszy raz jazdy na nartach.

Edytowane przez kordiankw