Skocz do zawartości

Skate To Ski czyli na rolkach z górki - techniki, porady, doświadczenia

KrzysiekK

Rekomendowane odpowiedzi

7 hours ago, Victor said:

Dobra , rzecz na późną jesień . Problem , że będąc , bądź trenując w butach narciarskich w lecie osłabiamy mięśnie stopy co wiąże się z łatwością kontuzji. Chyba że , robisz ekstra trening na stopy . Na rolkach stopy i nie tylko wzmacniają się przez lato. 
Pozdrowienia 

• Like 1

4 godziny temu, PSmok napisał:

Krzysztof, 

Czekamy na te okazałe skręty na stromym i szerokim asfalcie .

Pfff wiedziałem, że Cię dotknie. Piotrze - nie twierdziłem że nie umiesz. Nie twierdziłem że ja umiem lepiej. Już pokazywałeś nie raz takie C skręty bardzo ładne na stromym. Tu na filmie masz po prostu taki teren jaki masz. Nie jest łatwo znaleźć dobrą górkę gdzie i szeroko i stromość fajna.

A ból nie wynika z nacisku jakiegokolwiek tylko raczej z napięcia mięśni. Mam to wtedy gdy stopa wewnętrzna skrętu wymusza dużą supinacje. Wtedy boli mnie w stawie skokowym. 

ps. Wstawiłeś na YT kapitalny film ze skiturów. Ekstra. 

7 godzin temu, PSmok napisał:

Chyba że , robisz ekstra trening na stopy .

Co fachowiec to fachowiec 😉💪 pięknie wyłapałeś.
Często dostaje różne rodzynki żebym na coś zwrócił uwagę z racji, że nie mam fb czy insta na których jest cała masa ciekawostek a ten filmik dostałem żebym właśnie zwrócił uwagę na prace stóp 👏. Na rolkach w ostatnim czasie praktycznie nie jeżdżę ale mam halę z której korzystam i sobie trenuję . Rower+gimnastyka plus hala -jakoś tą swoją sprawność 40 latka utrzymuje .

W Belgii + 35sC 🤯 więc jutro nie ma bata trzeba rozpocząć nowy sezon ⛷️ w lodówce będzie przyjemnie chłodno 😅 

Pozdrawiam 

ps bardzo lubię te serie wyjątkowych wizualizacji są zarąbiste 

https://m.facebook.com/reel/1039371277847878/?referral_source=external_deeplink

• Like 1

4 godziny temu, Victor napisał:

Krzychu jak patrzę na takie filmiki to aż mam ochotę wyciągnąć rolki z szopy 😂

Prawda ? 
Moi znajomi wiedzą, że jak zobaczą w okolicy ładną, szeroką górkę na mało uczęszczanej drodze asfaltowej to mają zrobić pinezkę i mi wysłać 😉

Właśnie czeka na mnie jedna miejscówka. 😉 Moze dzis. Zacząłem belferskie wakacje. 

Edytowane przez KrzysiekK
  • Like 1