herbi Napisano 19 Lutego Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 11 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Brawo, świetna decyzja! Zwróć uwagę jak "nie bardzo" wygląda GS na SL i o ile lepiej na narcie dedykowanej. Jak na pierwsze jazdy wygląda to naprawdę super. Wiesz... umiejętność jazdy sportowej to umiejętność jazdy skrętem wymuszonym i to jest praktycznie jedyna dobra diagnoza porządnej jazdy. Gdzie byłeś na szkoleniu, u kogo? Pozdro Dzięki! Jaram się 😄 To prawda, dopiero teraz widzę jak ważna jest narta odpowiednio dobrana do odległości między bramkami. Ten trening GS to z Best Camp w Wańkowej, wieczorem rozstawiają ogólnie dostępny slalom na feriach. Dopiero jeden raz byłem, ale będzie więcej! Ten na stromszym, to u nas w Przemyślu jest rozstawiany. Zapisałem się do klubu KN Przemyśl SKI. Na 3 razy, nawet jeden raz pomagałem ustawiać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego Cześć He he to dobry jesteś. Zazwyczaj świeżaki wożą tyczki, zbierają itd. A Ty tylko raz pomagałeś przy ustawianiu... członkostwo VIP. 😉 Pozdro i miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) CHWALĘ SIĘ! Wiem, że dla was to nic, ale dla amatora co przejeździł tylko 7 sezonów na nartach to jest początek czegoś 🙂 W piątek, czyli mój 35-ty dzień tego sezonu narciarskiego, po 6-cio dniowym szkoleniu, przyszedł moment egzaminu, pozytywnie zaliczyłem pierwszy szczebel drabiny instruktorskiej: KK SITN 🎿 Poznałem fajnych młodych ludzi i pogoda dopisała. Nie było by to nic wielkiego, ale pojechałem tam z kontuzją barku po solidnej glebie którą miałem tydzień wcześniej na Laworcie i była obawa czy ciało da radę. X-ray nie wykazał złamań, więc wspomagany 💊 jakoś sobie poradziłem. Strasznie ciągnęło mnie w łopatce jak podnosiłem obie ręce, zaciskałem zęby , łzy płynęły ale poszło. W głowie non stop powtarzane: „tylko bez przesady i się nie wyp****, bo znów będzie 🩻 i gips!”. 🫣 No ale przez 6dni gleby nie było, GS zaliczony (najlepszy czas), teoria zdana, Ewolucje Techniczne zaliczone i można otwierać 🍾. Od przyszłego sezonu cisnę z kolejnymi etapami. Kto by się spodziewał.. 😎 Jaram się! Wrzucam kilka zdjęć i filmów. Jak zawsze proszę o konstruktywną krytykę mojej jazdy, już coraz więcej widzę, rozumiem więcej i zdaję sobie sprawę z części błędów, ale oko eksperckie zawsze coś wyłapie. 🙂 Edytowane 9 godzin temu przez herbi 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu GRATULACJE!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Herbi 👏 Gratulacje 🥂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Cześć No i idzie jak należy. Bardzo fajnie. Chciałem zwrócić uwagę na filmik nr 4. Pozycja na krzesłach jest modelowa, spokojna, narciarze nie kręcą się ani nie machają nartami ani rękami. Ciężar rozłożony równomiernie na krześle. Spokojna rozmowa wzbogaca odczucia jazdy wyciągiem o pewną interaktywność a także może skutkować ciekawymi znajomościami. Dobrze dobrana kolorystyka ubioru i sprzętu zwraca uwagę i wzbudza szacunek dla gustu dobierającego. Czerwony kolor przyciąga uwagę co w wypadku (jak tutaj) sensownej jazdy jest dobrym pomysłem bo wpływa pozytywnie na edukację innych. Brawo 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć No i idzie jak należy. Bardzo fajnie. Chciałem zwrócić uwagę na filmik nr 4. Pozycja na krzesłach jest modelowa, spokojna, narciarze nie kręcą się ani nie machają nartami ani rękami. Ciężar rozłożony równomiernie na krześle. Spokojna rozmowa wzbogaca odczucia jazdy wyciągiem o pewną interaktywność a także może skutkować ciekawymi znajomościami. Dobrze dobrana kolorystyka ubioru i sprzętu zwraca uwagę i wzbudza szacunek dla gustu dobierającego. Czerwony kolor przyciąga uwagę co w wypadku (jak tutaj) sensownej jazdy jest dobrym pomysłem bo wpływa pozytywnie na edukację innych. Brawo Cześć W końcu Instruktor ma być wzorem w każdym elemencie. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Teraz, brachol napisał: Cześć W końcu Instruktor ma być wzorem w każdym elemencie. pozdro Cześć Wiesz to wbrew pozorom jest dość ważny element i nie chodzi tutaj o estetykę samą w sobie ale takie dobranie stroju aby podkreślić w sylwetce elementy, które chcemy ludziom pokazać. Stąd spodnie dość wąskie koniecznie z zaszewkami na kolanach. Kurtka krótka i najlepiej ze ściągaczem w pasie lub odpowiednio skrojona. Strój dość dopasowany. Za jazdę w rozpiętej kurtce na przykład można było wylecieć z CKI. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: Dobrze dobrana kolorystyka ubioru gacie trochę za luźne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Za jazdę w rozpiętej kurtce na przykład można było wylecieć z CKI. I ten tekst jest najlepszym przykładem że stare dziadki jak już nie mają się do czego przypierdolić to że kurtka chujowa 🤣🤣🤣 wypierdolić ich do LASU 😁 gdzie ich miejsce niech sami sobie obsrane gacie oceniają bo zwieracze już nie trzymają. Edytowane 6 godzin temu przez Mikoski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 59 minut temu, Mikoski napisał: I ten tekst jest najlepszym przykładem że stare dziadki jak już nie mają się do czego przypierdolić to że kurtka chujowa 🤣🤣🤣 wypierdolić ich do LASU 😁 gdzie ich miejsce niech sami sobie obsrane gacie oceniają bo zwieracze już nie trzymają. No nie Panie Mikoski, dezynwoltura, nadmierny luzik w ubiorze i ogólnym wyglądzie niestety się nie sprawdza, szef ma wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, Mikoski napisał: I ten tekst jest najlepszym przykładem że stare dziadki jak już nie mają się do czego przypierdolić to że kurtka chujowa 🤣🤣🤣 wypierdolić ich do LASU 😁 gdzie ich miejsce niech sami sobie obsrane gacie oceniają bo zwieracze już nie trzymają. Damiano, dobrze Cię czytać/widzieć w dobrej formie 🤣 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Cześć To spróbuj Damian pokazać komuś na czym polega załamanie w biodrach w kurtce do pół uda. Zobacz na przykład w czym jeżdżą Glashany i gdzie kończy się kurtka. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 13 minut temu, Baltazar Gabka napisał: No nie Panie Mikoski, dezynwoltura, nadmierny luzik w ubiorze i ogólnym wyglądzie niestety się nie sprawdza, szef ma wyglądać. Co to ma wspólnego z jazdą na nartach 🤔 ja w kalesonach objadę tych wszyskich ... A szef to jestem ja 😁 Edytowane 5 godzin temu przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, Mikoski napisał: Co to ma wspólnego z jazdą na nartach 🤔 ja w kalesonach objadę tych wszyskich ... A szef to jestem ja 😁 Jest moc, fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 16 minut temu, Baltazar Gabka napisał: Jest moc, fajnie Bo ja jestem szpieg z krainy deszczowców 🤪 i w deszczu też jeżdżę. Edytowane 4 godziny temu przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 27 minut temu, Mikoski napisał: Co to ma wspólnego z jazdą na nartach 🤔 ja w kalesonach objadę tych wszyskich ... A szef to jestem ja 😁 Cześć Z jazdą nic ale instruktor nie ma za zadanie jeździć tylko uczyć. I nie myślę o elegancji a o tym, żeby dało się pokazać o co chodzi. no chyba, że przechodzimy na naukę z YT - wtedy OK. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, .Beata. napisał: Damiano, dobrze Cię czytać/widzieć w dobrej formie 🤣 Mowa kloaczna polega na niekontrolowanym lub patologicznym używaniu wulgaryzmów oraz słownictwa związanego z wydalinami. Najczęstsza przyczyna medyczna to zespół Tourette’a gdzie mowa kloaczna występuje jako jeden z tików werbalnych. Chory wypowiada obsceniczne słowa mimowolnie, często wbrew swojej woli.Może pojawić się w wyniku uszkodzeń mózgu, np. po udarach, urazach płatów czołowych lub w przebiegu chorób neurodegeneracyjnych, takich jak otępienie czołowo-skroniowe.Używanie mowy kloacznej może być mechanizmem obronnym służącym do rozładowania silnego napięcia, lęku lub agresji. W kontekście pozamedycznym może świadczy o niskiej kulturze osobistej, braku umiejętności panowania nad emocjami lub próbie manifestacji buntu i dominacji w grupie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 48 minut temu, Jan napisał: Mowa kloaczna polega na niekontrolowanym lub patologicznym używaniu wulgaryzmów oraz słownictwa związanego z wydalinami. Najczęstsza przyczyna medyczna to zespół Tourette’a gdzie mowa kloaczna występuje jako jeden z tików werbalnych. Chory wypowiada obsceniczne słowa mimowolnie, często wbrew swojej woli.Może pojawić się w wyniku uszkodzeń mózgu, np. po udarach, urazach płatów czołowych lub w przebiegu chorób neurodegeneracyjnych, takich jak otępienie czołowo-skroniowe.Używanie mowy kloacznej może być mechanizmem obronnym służącym do rozładowania silnego napięcia, lęku lub agresji. W kontekście pozamedycznym może świadczy o niskiej kulturze osobistej, braku umiejętności panowania nad emocjami lub próbie manifestacji buntu i dominacji w grupie. Komplementy możesz kierować bezpośrednio do mnie po co przez ogródek Beaty 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, Jan napisał: Mowa kloaczna polega na niekontrolowanym lub patologicznym używaniu wulgaryzmów oraz słownictwa związanego z wydalinami. Najczęstsza przyczyna medyczna to zespół Tourette’a gdzie mowa kloaczna występuje jako jeden z tików werbalnych. Chory wypowiada obsceniczne słowa mimowolnie, często wbrew swojej woli.Może pojawić się w wyniku uszkodzeń mózgu, np. po udarach, urazach płatów czołowych lub w przebiegu chorób neurodegeneracyjnych, takich jak otępienie czołowo-skroniowe.Używanie mowy kloacznej może być mechanizmem obronnym służącym do rozładowania silnego napięcia, lęku lub agresji. W kontekście pozamedycznym może świadczy o niskiej kulturze osobistej, braku umiejętności panowania nad emocjami lub próbie manifestacji buntu i dominacji w grupie. Wnuczka Ci "Ai" ogarnęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, herbi napisał: CHWALĘ SIĘ! Wiem, że dla was to nic, ale dla amatora co przejeździł tylko 7 sezonów na nartach to jest początek czegoś 🙂 W piątek, czyli mój 35-ty dzień tego sezonu narciarskiego, po 6-cio dniowym szkoleniu, przyszedł moment egzaminu, pozytywnie zaliczyłem pierwszy szczebel drabiny instruktorskiej: KK SITN 🎿 Poznałem fajnych młodych ludzi i pogoda dopisała. Nie było by to nic wielkiego, ale pojechałem tam z kontuzją barku po solidnej glebie którą miałem tydzień wcześniej na Laworcie i była obawa czy ciało da radę. X-ray nie wykazał złamań, więc wspomagany 💊 jakoś sobie poradziłem. Strasznie ciągnęło mnie w łopatce jak podnosiłem obie ręce, zaciskałem zęby , łzy płynęły ale poszło. W głowie non stop powtarzane: „tylko bez przesady i się nie wyp****, bo znów będzie 🩻 i gips!”. 🫣 No ale przez 6dni gleby nie było, GS zaliczony (najlepszy czas), teoria zdana, Ewolucje Techniczne zaliczone i można otwierać 🍾. Od przyszłego sezonu cisnę z kolejnymi etapami. Kto by się spodziewał.. 😎 Jaram się! Wrzucam kilka zdjęć i filmów. Jak zawsze proszę o konstruktywną krytykę mojej jazdy, już coraz więcej widzę, rozumiem więcej i zdaję sobie sprawę z części błędów, ale oko eksperckie zawsze coś wyłapie. 🙂 Brawo Herbi, takich jak Ty z pasją jest potrzeba więcej. Ja oczywiście życzę powodzenia. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, Mitek napisał: Cześć No i idzie jak należy. Bardzo fajnie. Chciałem zwrócić uwagę na filmik nr 4. Pozycja na krzesłach jest modelowa, spokojna, narciarze nie kręcą się ani nie machają nartami ani rękami. Ciężar rozłożony równomiernie na krześle. Spokojna rozmowa wzbogaca odczucia jazdy wyciągiem o pewną interaktywność a także może skutkować ciekawymi znajomościami. Dobrze dobrana kolorystyka ubioru i sprzętu zwraca uwagę i wzbudza szacunek dla gustu dobierającego. Czerwony kolor przyciąga uwagę co w wypadku (jak tutaj) sensownej jazdy jest dobrym pomysłem bo wpływa pozytywnie na edukację innych. Brawo Dzięki, miło mi, że zwracasz uwagę na takie rzeczy gdyż, to jak siedzimy jest faktycznie nieprzypadkowe. 🙂 Wykładowca też wspominał o ubiorze, upominał za rozpięte zamki, nadmiernie luźny ubiór itp. 5 godzin temu, Jan napisał: gacie trochę za luźne Kwestia gustu, aczkolwiek przypomniało mi się jak w latach 80/90 ludzie jezdzil i w spodniach z pianki, w takich to było sexi 😉 15 minut temu, Marcos73 napisał: Brawo Herbi, takich jak Ty z pasją jest potrzeba więcej. Ja oczywiście życzę powodzenia. pozdro Dzięki 🤩 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Herbi, jeszcze to opanujesz i będzie świat. Instruktor jak się patrzy. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć Wiesz Marek, jemu jest łatwo, ma to w genach... 😉 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 12 minut temu, Mitek napisał: Cześć Wiesz Marek, jemu jest łatwo, ma to w genach... 😉 Pozdro Raczej nie, to wiele lat pracy, a i tak efekt jest na tle innych trenujących przeciętny, ale wystarczający aby się wyróżniać w tłumie narciarzy. Sam stwierdził, że potrafi przejechać SL, ale tylko potrafi. Nie ma ciśnienia, gumę zakłada zwykle ostatni i tylko na zawody. Jako chyba jedyny trenuje w kombozonie, jak stwierdził, nie będzie z siebie robił zawodowca, a w gumie szybszy nie będzie na treningu. pozdro Edytowane 1 godzinę temu przez Marcos73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi