Jump to content

Narty Head i gs rd 193cm R30m opinie

grimson
 Share

Recommended Posts

Odnośnie tematu to jakby ktoś chciał to mam elan GSX WorldCup  fis 193cm r30 od reprezentanta polski Szymona Bębenka 😉 narta w super stanie, z płytą atomica za 400zl. Decha bardzo elastyczna przez co bardzo skrętna jak na r30 

….w sumie skręca jak stare gs z r27 🙂

mam dwie pary i jedną mogę sprzedać bo nie używam 🙂 

Dziś GS przetestowany na CG. Sama jazda vs Fischer GS 188cm R27 niewiele się różni, musze lepiej poznać te nartę na bardziej wymagających stokach 🙂

Na rodzinnej fotce jak niżej widać od prawej żony SL, córki all mountain oraz mój GS Head:

A8DE622C-476D-46C5-9F98-46D685B0D32E.jpeg

• Like 1

35 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

SL to ja tu nie widzę. Może za krótka przy GS i się nie złapała w kadrze?

Pozdro

158cm / R11m. Widoczne takie kadrowanie 🙂 Edit: to jest all mountain, mimo takiego promienia. Masz Mitek oko.

Edited by grimson

• 1 month later...

Kilka słów po przejechaniu 274km w totalu od momentu zakupu:

- narta potrzebuje szerokiego i pustego stoku. Jak robi się tłok, trzeba sprzęt wstrzymywać, coś jak jazda autem z duża pojemnością i mocą na max 2-3 biegu, kiedy ma się 6 biegów do wykorzystania. Paskudne uczucie, bo narta chce więcej i więcej, a okoliczności nie pozwalają 

- profil bardziej agresywny jak poprzedni GS Fischera 188cm/r27m

- szybciej nabiera prędkości jak w/w

- wybacza błędy: zaliczone 3 gleby podczas użytkowania, wszystko na niskiej predkosci i z mojej winy. Masakrycznie stabilna przy średnich i wysokich prędkościach. Mam wrażenie ze im szybciej, tym lepiej i pewniej

- uczy pokory

- jak każdy GS lubi twardo i równo. W przypadku muld i kaszy, pojawiają się wyzwania 

- wpływ na czworoglowe: nie zauważyłem efektu palenia udzisk po 4 godz intensywnej jazdy, raczej osłabienie czworoglowych 

Reasumując: jestem zadowolony 😬

• Like 4

• 9 months later...
8 minut temu, Marcos73 napisał:

Cze

U nas też przygotowania w pełni. Pojawiły się nowe dzieci w rodzinie😉.

3 x 500+ będzie, wnioski już poszły.

pozdrawiam

Od czasu jak pierwszy raz zapiąłem narty Heada (grudzień 2014 rok) nie chcę żadnych innych. Zmian nie przewiduję, no chyba, że przestanę za nimi nadążać;-)

Edited by tomkly
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2

Cze

U nas dzieci jeżdżą w Head-ach, dorośli TYLKO w porządnych Atomic-ach, nie na jakichś nartach jak dzieci mówią - komórki, ale ja tam nie wiem jak oni z nich dzwonią😉

pozdrawiam

ps Chociaż też mam Heady, jakieś hybrydowe - ale o tym sza, bo podobno jak są do wszystkiego, to są niczego, ale mnie się podobają.

• Haha 1

1 godzinę temu, Marcos73 napisał:

Cze

U nas dzieci jeżdżą w Head-ach, dorośli TYLKO w porządnych Atomic-ach, nie na jakichś nartach jak dzieci mówią - komórki, ale ja tam nie wiem jak oni z nich dzwonią😉

pozdrawiam

ps Chociaż też mam Heady, jakieś hybrydowe - ale o tym sza, bo podobno jak są do wszystkiego, to są niczego, ale mnie się podobają.

Atomic mi nie pasuje, nawet komórkowy. Jak jeździłem na serii D2 (zarówno SL jak i GS) to się zachwycałem komfortem jazdy, ale chyba nie o to w poważnym narciarstwie chodzi. 😀

Edited by tomkly
  • Haha 1

2 godziny temu, tomkly napisał:

Atomic mi nie pasuje, nawet komórkowy. Jak jeździłem na serii D2 (zarówno SL jak i GS) to się zachwycałem komfortem jazdy, ale chyba nie o to w poważnym narciarstwie chodzi. 😀

Cześć

"Nie o to w poważnym narciarstwie chodzi"

i co wy na to...?

Pozdro

• Haha 2
  • Confused 2

12 godzin temu, tomkly napisał:

Od czasu jak pierwszy raz zapiąłem narty Heada (grudzień 2014 rok) nie chcę żadnych innych. Zmian nie przewiduję, no chyba, że przestanę za nimi nadążać;-)

u mnie podobnie - pierwszy raz zapiąłem w 1984 i do dzisiaj stoją sobie w piwnicy czekając na poważne narciarstwo

gallery_10_99_1874109.thumb.jpg.f03a7535718273a703a77fb42aadef31.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2

Poważne, to znaczy szybkie. Nie poważnym jest slalom.  I poważne odbywa się na sztruksie. Reszta powierzchni się nie liczy.

Mam jeszcze te narty. Zastanawiam się, czy się nadają do poważnych zjazdów.  Jeśli chodzi o długość to nieco przykrótkie. Radius mają dobry.

W dole jest Zermatt.jpg

Edited by Plus82
  • Thanks 1
  • Haha 2

40 minut temu, Plus82 napisał:

Poważne, to znaczy szybkie. Nie poważnym jest slalom.  I poważne odbywa się na sztruksie. Reszta powierzchni się nie liczy.

Mam jeszcze te narty. Zastanawiam się, czy się nadają do poważnych zjazdów.  Jeśli chodzi o długość to nieco przykrótkie. Radius mają dobry.

W dole jest Zermatt.jpg

Proporcjonalnie te Salomony do wersja do DH.

• Haha 1