grimson Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Jestem zainteresowany zakupem używanej narty jak w temacie. Obecnie w stajni mam 2x Fischer: - RC4 Race 177cm z roku 2016 - World Cup GS 188cm z roku 2012 Czy macie doświadczenie z tego typy sprzętem? Jeśli tak, to proszę o opinię. Btw mam 192cm / 102kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 O widze ze choroba sie odzywa 😁 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 25, 2021 Author Share Posted November 25, 2021 5 minut temu, nikon255 napisał: O widze ze choroba sie odzywa 😁 I to jak, jak się śni o otwartej Ścianie w Szklarskiej to nic innego nie zostaje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 A ten wc gs 188 jaki promien? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 25, 2021 Author Share Posted November 25, 2021 1 minutę temu, nikon255 napisał: A ten wc gs 188 jaki promien? 27m Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Tytulowe narty to topowa polka. Zalezy jaki stan te uzywki. Raczej slizgacze na nich nie jezdza, wiec moga byc juz wyjezdzone przez jakiegos kozaka 😛 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 https://www.sport-bittl.com/en/fischer-rc4-worldcup-gs-masters-curve-booster-17-18-with-bindings::200626.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 25, 2021 Author Share Posted November 25, 2021 11 minut temu, nikon255 napisał: https://www.sport-bittl.com/en/fischer-rc4-worldcup-gs-masters-curve-booster-17-18-with-bindings::200626.html Za krótkie, wincyj cm Paaanie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 8 godzin temu, grimson napisał: I to jak, jak się śni o otwartej Ścianie w Szklarskiej to nic innego nie zostaje Na jeden skręt chcesz ja zjechać, czy bez skręcania;-)? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 26, 2021 Author Share Posted November 26, 2021 13 minut temu, star napisał: Na jeden skręt chcesz ja zjechać, czy bez skręcania;-)? 2, max 3 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 Cześc Patrząc realnie - bez sensu. Masz już dwie pary GS, Odczucia z jazdy będą bardzo podobne - wiem bo jeździłem na takich nartach baaa... nawet jeździłem mając na jednej nodze 30 a na drugiej 25 m - przy amatorskiej jeździe dowolna techniką różnice niezauważalne. Nie jesteś dzieckiem, żeby się jarać cm czy promieniami. Ja zawsze zadaję sobie pytanie PO CO? i Ty też takie sobie zadaj. Jak wybierasz się na Gardenissimę to lepiej kupić SG. Jak chcesz czegoś nowego, to zaczaić się gdzieś, nawiązać jakieś kontakty i pojechać sobie na prawdziwych DH w warunkach DH. To jest coś. Pozdrowienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 26, 2021 Author Share Posted November 26, 2021 53 minuty temu, Mitek napisał: Cześc Patrząc realnie - bez sensu. Masz już dwie pary GS, Odczucia z jazdy będą bardzo podobne - wiem bo jeździłem na takich nartach baaa... nawet jeździłem mając na jednej nodze 30 a na drugiej 25 m - przy amatorskiej jeździe dowolna techniką różnice niezauważalne. Nie jesteś dzieckiem, żeby się jarać cm czy promieniami. Ja zawsze zadaję sobie pytanie PO CO? i Ty też takie sobie zadaj. Jak wybierasz się na Gardenissimę to lepiej kupić SG. Jak chcesz czegoś nowego, to zaczaić się gdzieś, nawiązać jakieś kontakty i pojechać sobie na prawdziwych DH w warunkach DH. To jest coś. Pozdrowienia Mam jedną parę GS, o długości 188cm. Pojeżdżę na niej max 1 sezon ze względu na jej wyeksploatowanie. Stąd rozglądam się za inną parą nart. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 To że z Ciebie kawał chłopa jest, to nie ulega wątpliwości, ale szukanie już nart dłuższych i jeszcze szybszych w amatorskiej jeździe - troszkę chyba bez sensu - jak Mitek pisał. Ja z takim sprzętem to tylko na ..... Planice 🙂 Generalnie nie dosiadam sprzętu jeśli nie dostaję ręką do czubów nart 🙂 pozdro. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 Godzinę temu, grimson napisał: Mam jedną parę GS, o długości 188cm. Pojeżdżę na niej max 1 sezon ze względu na jej wyeksploatowanie. Stąd rozglądam się za inną parą nart. Cześć Wiesz skoro ma to być zamiana to jasna sprawa. Choć powiem Ci, że ja na przykład już nie mam własnych nart. Z synem mamy jedna parę GS na spółkę. Natomiast jak gdzieś jedziemy to pożyczam narty takie jakie chcę. Oczywiście nie każdy ma taką możliwość bo mało jest miejsc,które oferują do jazdy narty sportowe w dobrych cenach. Ale nie jeździmy teraz zbyt dużo i to się znacznie lepiej kalkuluje. Pozdrowienia serdeczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Hmmm 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrik Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 W dniu 25.11.2021 o 21:27, grimson napisał: Jestem zainteresowany zakupem używanej narty jak w temacie. Obecnie w stajni mam 2x Fischer: - RC4 Race 177cm z roku 2016 - World Cup GS 188cm z roku 2012 Czy macie doświadczenie z tego typy sprzętem? Jeśli tak, to proszę o opinię. Btw mam 192cm / 102kg. Grimson ile chcesz przeznaczyć kasy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 27, 2021 Author Share Posted November 27, 2021 W okolicach 1k pln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 29, 2021 Author Share Posted November 29, 2021 Jutro/pojutrze będę miał dostawę nart jak w temacie wątku 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 2 minuty temu, grimson napisał: Jutro/pojutrze będę miał dostawę nart jak w temacie wątku 🙂 To kiedy CG? 😛 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 29, 2021 Author Share Posted November 29, 2021 Jak odpala w ten weekend to będę z rodzina w niedziele na CG. Jesli nie, to wpadnę na nocne jazdy, ale to już solo, w tygodniu przed Świetami. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 Dawaj znaka 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrik Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 Wstaw jakiś filmik jak będziesz zapitalał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 30, 2021 Author Share Posted November 30, 2021 6 godzin temu, Gabrik napisał: Wstaw jakiś filmik jak będziesz zapitalał Żona nie pójdzie ze mną na A, zostaje B lub pole narciarskie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikon255 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 2 godziny temu, grimson napisał: Żona nie pójdzie ze mną na A, zostaje B lub pole narciarskie. Jak sie zgadamy to zapewniam helmet cam czy jakos tak 😛 no i kwestia czy na moich dziadkach nadąże 😄 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 (edited) 3 godziny temu, grimson napisał: Żona nie pójdzie ze mną na A, zostaje B lub pole narciarskie. Cześć Jasne, że nie pójdzie. Chodzenie po stoku narciarskim jest zabronione! Pozdro Edited November 30, 2021 by Mitek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts