Jump to content

Gdzie na narty w dobie koronawirusa

Szabir
 Share

Recommended Posts

• Replies 759
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dzisiaj zaliczony Mosorny Groń, pierwsza godzina super, potem że 40 minut deszczu, a następnie mokry śnieg, niekiedy całkiem sporo. W trakcie zamiana nart że slalomek na RTM 81, ciekawe doświadczenie i dobry wybór na cięższy śnieg. Okazuje się, że i całkiem przyzwoite spodnie Phenix przemokły na tyłku. Ale jak się siedzi prawie w kałuży przez 3 godziny to nie dziwne.

Wczorajsza Nowa Osada- jazda ze starszym bratem i kolegą, nie jeździli od kilku lat. Obaj wyrożniali się na stoku. Stara dobra szkoła....Kolejka typowa jak na tą górkę- pełna siatka na dole, czyli ok 10 min. Warunki całkiem ok, ale wczoraj jeszcze był mroz. Dzisiaj odwilż... 275e0ca91fa429f3c78e703941452cde.jpg

...napisałbym coś, ale u nas na Podlasiu aktualna temp. -9 i lampa, więc nie mam czasu na pisanie bo muszę ruszać na biegówki do Puszczy Knyszyńskiej. Polecam. Śniegu "skolko ugodno", zimowa sceneria w słoneczku jak z "Królowej Śniegu"! Jednym słowem rewelka!

U mnie taka rewelka na nizinach, że od wczoraj odwilź, obecnie +4st C, śniegu za oknem coraz mniej.

U mnie taka rewelka na nizinach, że od wczoraj odwilź, obecnie +4st C, śniegu za oknem coraz mniej.

A u mnie w Skierniewicach pięknie teraz, śniegowo i słonecznie, byłem w parku, ale jak jeszcze mgła była, drugi raz przecież nie pójdę. Fotka z okna.

A czeka mnie szczepienie o 13:20, mamy, druga dawka Pfizer.

Załączone miniatury

• 94ECE15A-10D2-4139-8348-460F11246732.jpeg

Odpowiem na pytanie z tytułu .
W tym dziwnym covidowym sezonie jeśli chcemy dobrze pojeździć to tylko Szwajcaria, mam za sobą dwa wyjazdy trzeci w planie, jestem mega zadowolony.
Teraz dane czy nas stać na Szwajcarię ,cena z karnetami.
Przejazd oraz codzienny transfer na stoki
wyjazdy 4 dni na nartach
3 noclegi
Śniadania i obiadokolacje bardzo obfite
Napoje izotoniczne ;) w własnym zakresie
Cały wyjazd zamknął się kwotą 2 tyś złotych.
W poprzednich latach za tę sumę miałem 5 dni w Austrii...
Są plusy dodatnie gdyby nie wirus nie byłbym w Davos,St Moritz, Wengen.
Tylko dwa dni urlopu,w środę zawsze byłem w pracy.
Więc nie ma co narzekać na ograniczenia covid żadnych testów lub kwarantanny , chcieć to móc.

Wczorajsza Nowa Osada- jazda ze starszym bratem i kolegą, nie jeździli od kilku lat. Obaj wyrożniali się na stoku. Stara dobra szkoła....Kolejka typowa jak na tą górkę- pełna siatka na dole, czyli ok 10 min. Warunki całkiem ok, ale wczoraj jeszcze był mroz.Dzisiaj odwilż...275e0ca91fa429f3c78e703941452cde.jpg

Stara dobra szkole to ja widze na parapecie.