star Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Ja Ci dam. Patrzę na ogólna prognozę pogody, żadne tam modele. Top model. Rzeczywiście coś tam ma z nieba lecieć jutro deszcz że śniegiem. Wyżej pewno śnieg. Będę raportował. Od jutra opodal, Karpacz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Top model. Rzeczywiście coś tam ma z nieba lecieć jutro deszcz że śniegiem. Wyżej pewno śnieg. Będę raportował. Od jutra opodal, Karpacz... Elegancko. Off piste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Elegancko. Off piste? Chyba w weekend skitury, w pon spróbuje wjechać kanapa:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Chyba w weekend skitury, w pon spróbuje wjechać kanapa:-) Pachnie mi tu Śnieżka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 Pachnie mi tu Śnieżka. nie jestem ambitny, pan mnie z kimś myli, ze Śnieżki raz zjechałem, poniekąd przypadkiem, kusi mnie równia ale ma wiać, zobaczymy, złotówka tez się przyda, tym bardziej ze zamknieta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 7 months later... grimson Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Znajomek pochodził teraz po terenie Ski Areny. Krzaczory na Loli wysokie na Ok 50-75cm, na FISie krzaczory wyższe jak na Loli. Tylko Puchatek w miarę ogarnięty i bez krzaków. Potem nie ma co się dziwić ze Szklarska odpala te lepsze trasy jak spadnie metr śniegu… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted October 26, 2021 Share Posted October 26, 2021 Widziałem kiedyś komentarz na YT, że nie ma twardziela co zjedzie ze Ściany na krechę. Szukałem, szukałem i znalazłem takie coś. Nie jest to cała cała trasa, najciekawszy początek niestety pominięty: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 2 weeks later... grimson Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Zabieliło się na Loli: 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Taką zacną glebę wypatrzyłem na FIS na YT: 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Cześć Dobre Grimson, oba filmiki bardzo dobre. Dawaj więcej takich debili. 🙂 Pozdro serdeczne 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... S.N. Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Ze stary już jestem na takie emocje, zwłaszcza te na 1 filmie 🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 4 godziny temu, S.N. napisał: Ze stary już jestem na takie emocje, zwłaszcza te na 1 filmie 🤔 Wincyj emocji jest w materiale z Solden, ten sam autor co zjazd na krechę ze Ściany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 18, 2021 Share Posted November 18, 2021 Czyżby otworzyli FIS? https://wideo.wp.pl/nawet-dwa-metry-sniegu-synoptyk-imgw-o-pogodzie-w-styczniu-6706083162662529v Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted November 18, 2021 Share Posted November 18, 2021 5 godzin temu, grimson napisał: Czyżby otworzyli FIS? https://wideo.wp.pl/nawet-dwa-metry-sniegu-synoptyk-imgw-o-pogodzie-w-styczniu-6706083162662529v Czego Tobie, sobie i wielu innym życzę. Och, jak ja kocham ten trawers na górze , qrde jeszcze mnie ciarki przechodzą po bodaj 4 latach 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 21 godzin temu, grimson napisał: Czyżby otworzyli FIS? https://wideo.wp.pl/nawet-dwa-metry-sniegu-synoptyk-imgw-o-pogodzie-w-styczniu-6706083162662529v Dla mnie to bez znaczenia. Ważne by nie gonili na zamkniętym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 (edited) 5 godzin temu, star napisał: Dla mnie to bez znaczenia. Ważne by nie gonili na zamkniętym. Tam jak już się puścisz w dol to nie ma bata, nie dogonią 😬 Edited November 19, 2021 by grimson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 Przy wczorajszej pogodzie perfekcyjnie widziałem Śnieżkę, Labski Szczyt oraz Szrenicę z A4 zaraz za Wrocławiem. Całe pasmo już biale, co dobrze rokuje 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Ziemowit1 Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 (edited) 1 godzinę temu, grimson napisał: Przy wczorajszej pogodzie perfekcyjnie widziałem Śnieżkę, Labski Szczyt oraz Szrenicę z A4 zaraz za Wrocławiem. Całe pasmo już biale, co dobrze rokuje 🙂 Śniegu jest niewiele i dopiero powyżej 900-1000m n.p.m. co widzę z okna, ale w ciągu tygodnia powinno już trochę go spaść. Wygląda na to, że zima zawita w polskie góry bez opóźnień. Edited November 24, 2021 by Ziemowit1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 W dniu 24.11.2021 o 12:57, Ziemowit1 napisał: Śniegu jest niewiele i dopiero powyżej 900-1000m n.p.m. co widzę z okna, ale w ciągu tygodnia powinno już trochę go spaść. Wygląda na to, że zima zawita w polskie góry bez opóźnień. Zazdraszczam że masz tak blisko do Szklarskiej. Ja autem muszę cisnąć 230km w jedną stronę. Co prawda z moich okolic widać szczyty w Karkonoszach z..wierzchołka masztu w Mikstacie, ale to tylko przy dobrej pogodzie i uzyskaniu pozwolenia na wejście 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Ziemowit1 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 1 minutę temu, grimson napisał: Zazdraszczam że masz tak blisko do Szklarskiej. Ja autem muszę cisnąć 230km w jedną stronę. Co prawda z moich okolic widać szczyty w Karkonoszach z..wierzchołka masztu w Mikstacie, ale to tylko przy dobrej pogodzie i uzyskaniu pozwolenia na wejście 😀 Ja się tu urodziłem i po wielu latach tu wróciłem. Chociaż marzy mi się mieszkanie w Mieming, tam gdzie kiedyś kręcono serial "Doktor z alpejskiej wioski". 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 I w Szklarskiej się zabielilo, tylko ze z naturalnego opadu. Świetna kamerka z widokiem na Lole ktoś mądry przestawił i pokazuje teraz skałki… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Ziemowit1 Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) 39 minut temu, grimson napisał: I w Szklarskiej się zabielilo, tylko ze z naturalnego opadu. Świetna kamerka z widokiem na Lole ktoś mądry przestawił i pokazuje teraz skałki… To na razie jest malutko. Nie tylko w Sudetach, ale i w całej Polsce ma mocniej sypnąć. Jak policzysz to 70cm w porywach do 85cm spadnie - o ile te prognozy się utrzymają. Takiego początku Grudnia to ja nie pamiętam od bardzo wielu lat. Edited November 27, 2021 by Ziemowit1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Ziemowit1 Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) Parę razy się człowiek w Grudniu zastanawiał, czy może na razie odpuścić sobie zimowe opony bo jest przecież tak ciepło, a w prognozach pogody nie widać grama nadziei. Ciekawe, co jest przyczyną prócz La Nina takiej zmiany. Edited November 27, 2021 by Ziemowit1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 37 minut temu, Ziemowit1 napisał: To na razie jest malutko. Nie tylko w Sudetach, ale i w całej Polsce ma mocniej sypnąć. Jak policzysz to 70cm w porywach do 85cm spadnie - o ile te prognozy się utrzymają. Takiego początku Grudnia to ja nie pamiętam od bardzo wielu lat. To może być grubo w Szklarskiej, jak w 01.2019 spadł metr śniegu to otworzyli Ścianę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) W dniu 25.11.2021 o 20:02, grimson napisał: Co prawda z moich okolic widać szczyty w Karkonoszach z..wierzchołka masztu w Mikstacie, ale to tylko przy dobrej pogodzie i uzyskaniu pozwolenia na wejście 😀 Warto, żeby jeszcze anteny RTV wyłączyli. Edited November 27, 2021 by brachol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Next Page 54 of 60 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 1 Go to topic listing
grimson Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Chyba w weekend skitury, w pon spróbuje wjechać kanapa:-) Pachnie mi tu Śnieżka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 Pachnie mi tu Śnieżka. nie jestem ambitny, pan mnie z kimś myli, ze Śnieżki raz zjechałem, poniekąd przypadkiem, kusi mnie równia ale ma wiać, zobaczymy, złotówka tez się przyda, tym bardziej ze zamknieta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 7 months later... grimson Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Znajomek pochodził teraz po terenie Ski Areny. Krzaczory na Loli wysokie na Ok 50-75cm, na FISie krzaczory wyższe jak na Loli. Tylko Puchatek w miarę ogarnięty i bez krzaków. Potem nie ma co się dziwić ze Szklarska odpala te lepsze trasy jak spadnie metr śniegu… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted October 26, 2021 Share Posted October 26, 2021 Widziałem kiedyś komentarz na YT, że nie ma twardziela co zjedzie ze Ściany na krechę. Szukałem, szukałem i znalazłem takie coś. Nie jest to cała cała trasa, najciekawszy początek niestety pominięty: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... 2 weeks later... grimson Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Zabieliło się na Loli: 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Taką zacną glebę wypatrzyłem na FIS na YT: 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Mitek Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Cześć Dobre Grimson, oba filmiki bardzo dobre. Dawaj więcej takich debili. 🙂 Pozdro serdeczne 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... S.N. Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Ze stary już jestem na takie emocje, zwłaszcza te na 1 filmie 🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 4 godziny temu, S.N. napisał: Ze stary już jestem na takie emocje, zwłaszcza te na 1 filmie 🤔 Wincyj emocji jest w materiale z Solden, ten sam autor co zjazd na krechę ze Ściany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 18, 2021 Share Posted November 18, 2021 Czyżby otworzyli FIS? https://wideo.wp.pl/nawet-dwa-metry-sniegu-synoptyk-imgw-o-pogodzie-w-styczniu-6706083162662529v Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Kaem Posted November 18, 2021 Share Posted November 18, 2021 5 godzin temu, grimson napisał: Czyżby otworzyli FIS? https://wideo.wp.pl/nawet-dwa-metry-sniegu-synoptyk-imgw-o-pogodzie-w-styczniu-6706083162662529v Czego Tobie, sobie i wielu innym życzę. Och, jak ja kocham ten trawers na górze , qrde jeszcze mnie ciarki przechodzą po bodaj 4 latach 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... star Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 21 godzin temu, grimson napisał: Czyżby otworzyli FIS? https://wideo.wp.pl/nawet-dwa-metry-sniegu-synoptyk-imgw-o-pogodzie-w-styczniu-6706083162662529v Dla mnie to bez znaczenia. Ważne by nie gonili na zamkniętym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 (edited) 5 godzin temu, star napisał: Dla mnie to bez znaczenia. Ważne by nie gonili na zamkniętym. Tam jak już się puścisz w dol to nie ma bata, nie dogonią 😬 Edited November 19, 2021 by grimson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 Przy wczorajszej pogodzie perfekcyjnie widziałem Śnieżkę, Labski Szczyt oraz Szrenicę z A4 zaraz za Wrocławiem. Całe pasmo już biale, co dobrze rokuje 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Ziemowit1 Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 (edited) 1 godzinę temu, grimson napisał: Przy wczorajszej pogodzie perfekcyjnie widziałem Śnieżkę, Labski Szczyt oraz Szrenicę z A4 zaraz za Wrocławiem. Całe pasmo już biale, co dobrze rokuje 🙂 Śniegu jest niewiele i dopiero powyżej 900-1000m n.p.m. co widzę z okna, ale w ciągu tygodnia powinno już trochę go spaść. Wygląda na to, że zima zawita w polskie góry bez opóźnień. Edited November 24, 2021 by Ziemowit1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 W dniu 24.11.2021 o 12:57, Ziemowit1 napisał: Śniegu jest niewiele i dopiero powyżej 900-1000m n.p.m. co widzę z okna, ale w ciągu tygodnia powinno już trochę go spaść. Wygląda na to, że zima zawita w polskie góry bez opóźnień. Zazdraszczam że masz tak blisko do Szklarskiej. Ja autem muszę cisnąć 230km w jedną stronę. Co prawda z moich okolic widać szczyty w Karkonoszach z..wierzchołka masztu w Mikstacie, ale to tylko przy dobrej pogodzie i uzyskaniu pozwolenia na wejście 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Ziemowit1 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 1 minutę temu, grimson napisał: Zazdraszczam że masz tak blisko do Szklarskiej. Ja autem muszę cisnąć 230km w jedną stronę. Co prawda z moich okolic widać szczyty w Karkonoszach z..wierzchołka masztu w Mikstacie, ale to tylko przy dobrej pogodzie i uzyskaniu pozwolenia na wejście 😀 Ja się tu urodziłem i po wielu latach tu wróciłem. Chociaż marzy mi się mieszkanie w Mieming, tam gdzie kiedyś kręcono serial "Doktor z alpejskiej wioski". 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 I w Szklarskiej się zabielilo, tylko ze z naturalnego opadu. Świetna kamerka z widokiem na Lole ktoś mądry przestawił i pokazuje teraz skałki… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Ziemowit1 Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) 39 minut temu, grimson napisał: I w Szklarskiej się zabielilo, tylko ze z naturalnego opadu. Świetna kamerka z widokiem na Lole ktoś mądry przestawił i pokazuje teraz skałki… To na razie jest malutko. Nie tylko w Sudetach, ale i w całej Polsce ma mocniej sypnąć. Jak policzysz to 70cm w porywach do 85cm spadnie - o ile te prognozy się utrzymają. Takiego początku Grudnia to ja nie pamiętam od bardzo wielu lat. Edited November 27, 2021 by Ziemowit1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Ziemowit1 Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) Parę razy się człowiek w Grudniu zastanawiał, czy może na razie odpuścić sobie zimowe opony bo jest przecież tak ciepło, a w prognozach pogody nie widać grama nadziei. Ciekawe, co jest przyczyną prócz La Nina takiej zmiany. Edited November 27, 2021 by Ziemowit1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... grimson Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 37 minut temu, Ziemowit1 napisał: To na razie jest malutko. Nie tylko w Sudetach, ale i w całej Polsce ma mocniej sypnąć. Jak policzysz to 70cm w porywach do 85cm spadnie - o ile te prognozy się utrzymają. Takiego początku Grudnia to ja nie pamiętam od bardzo wielu lat. To może być grubo w Szklarskiej, jak w 01.2019 spadł metr śniegu to otworzyli Ścianę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... brachol Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) W dniu 25.11.2021 o 20:02, grimson napisał: Co prawda z moich okolic widać szczyty w Karkonoszach z..wierzchołka masztu w Mikstacie, ale to tylko przy dobrej pogodzie i uzyskaniu pozwolenia na wejście 😀 Warto, żeby jeszcze anteny RTV wyłączyli. Edited November 27, 2021 by brachol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options... Prev 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Next Page 54 of 60 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account. Reply to this topic... × Pasted as rich text. Paste as plain text instead Only 75 emoji are allowed. × Your link has been automatically embedded. Display as a link instead × Your previous content has been restored. Clear editor × You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. Insert image from URL × Desktop Tablet Phone Submit Reply Share More sharing options... Followers 1
grimson Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Znajomek pochodził teraz po terenie Ski Areny. Krzaczory na Loli wysokie na Ok 50-75cm, na FISie krzaczory wyższe jak na Loli. Tylko Puchatek w miarę ogarnięty i bez krzaków. Potem nie ma co się dziwić ze Szklarska odpala te lepsze trasy jak spadnie metr śniegu… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted October 26, 2021 Share Posted October 26, 2021 Widziałem kiedyś komentarz na YT, że nie ma twardziela co zjedzie ze Ściany na krechę. Szukałem, szukałem i znalazłem takie coś. Nie jest to cała cała trasa, najciekawszy początek niestety pominięty: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Zabieliło się na Loli: 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Taką zacną glebę wypatrzyłem na FIS na YT: 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Cześć Dobre Grimson, oba filmiki bardzo dobre. Dawaj więcej takich debili. 🙂 Pozdro serdeczne 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.N. Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Ze stary już jestem na takie emocje, zwłaszcza te na 1 filmie 🤔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 4 godziny temu, S.N. napisał: Ze stary już jestem na takie emocje, zwłaszcza te na 1 filmie 🤔 Wincyj emocji jest w materiale z Solden, ten sam autor co zjazd na krechę ze Ściany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 18, 2021 Share Posted November 18, 2021 Czyżby otworzyli FIS? https://wideo.wp.pl/nawet-dwa-metry-sniegu-synoptyk-imgw-o-pogodzie-w-styczniu-6706083162662529v Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaem Posted November 18, 2021 Share Posted November 18, 2021 5 godzin temu, grimson napisał: Czyżby otworzyli FIS? https://wideo.wp.pl/nawet-dwa-metry-sniegu-synoptyk-imgw-o-pogodzie-w-styczniu-6706083162662529v Czego Tobie, sobie i wielu innym życzę. Och, jak ja kocham ten trawers na górze , qrde jeszcze mnie ciarki przechodzą po bodaj 4 latach 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
star Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 21 godzin temu, grimson napisał: Czyżby otworzyli FIS? https://wideo.wp.pl/nawet-dwa-metry-sniegu-synoptyk-imgw-o-pogodzie-w-styczniu-6706083162662529v Dla mnie to bez znaczenia. Ważne by nie gonili na zamkniętym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 (edited) 5 godzin temu, star napisał: Dla mnie to bez znaczenia. Ważne by nie gonili na zamkniętym. Tam jak już się puścisz w dol to nie ma bata, nie dogonią 😬 Edited November 19, 2021 by grimson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 Przy wczorajszej pogodzie perfekcyjnie widziałem Śnieżkę, Labski Szczyt oraz Szrenicę z A4 zaraz za Wrocławiem. Całe pasmo już biale, co dobrze rokuje 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemowit1 Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 (edited) 1 godzinę temu, grimson napisał: Przy wczorajszej pogodzie perfekcyjnie widziałem Śnieżkę, Labski Szczyt oraz Szrenicę z A4 zaraz za Wrocławiem. Całe pasmo już biale, co dobrze rokuje 🙂 Śniegu jest niewiele i dopiero powyżej 900-1000m n.p.m. co widzę z okna, ale w ciągu tygodnia powinno już trochę go spaść. Wygląda na to, że zima zawita w polskie góry bez opóźnień. Edited November 24, 2021 by Ziemowit1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 W dniu 24.11.2021 o 12:57, Ziemowit1 napisał: Śniegu jest niewiele i dopiero powyżej 900-1000m n.p.m. co widzę z okna, ale w ciągu tygodnia powinno już trochę go spaść. Wygląda na to, że zima zawita w polskie góry bez opóźnień. Zazdraszczam że masz tak blisko do Szklarskiej. Ja autem muszę cisnąć 230km w jedną stronę. Co prawda z moich okolic widać szczyty w Karkonoszach z..wierzchołka masztu w Mikstacie, ale to tylko przy dobrej pogodzie i uzyskaniu pozwolenia na wejście 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemowit1 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 1 minutę temu, grimson napisał: Zazdraszczam że masz tak blisko do Szklarskiej. Ja autem muszę cisnąć 230km w jedną stronę. Co prawda z moich okolic widać szczyty w Karkonoszach z..wierzchołka masztu w Mikstacie, ale to tylko przy dobrej pogodzie i uzyskaniu pozwolenia na wejście 😀 Ja się tu urodziłem i po wielu latach tu wróciłem. Chociaż marzy mi się mieszkanie w Mieming, tam gdzie kiedyś kręcono serial "Doktor z alpejskiej wioski". 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 I w Szklarskiej się zabielilo, tylko ze z naturalnego opadu. Świetna kamerka z widokiem na Lole ktoś mądry przestawił i pokazuje teraz skałki… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemowit1 Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) 39 minut temu, grimson napisał: I w Szklarskiej się zabielilo, tylko ze z naturalnego opadu. Świetna kamerka z widokiem na Lole ktoś mądry przestawił i pokazuje teraz skałki… To na razie jest malutko. Nie tylko w Sudetach, ale i w całej Polsce ma mocniej sypnąć. Jak policzysz to 70cm w porywach do 85cm spadnie - o ile te prognozy się utrzymają. Takiego początku Grudnia to ja nie pamiętam od bardzo wielu lat. Edited November 27, 2021 by Ziemowit1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemowit1 Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) Parę razy się człowiek w Grudniu zastanawiał, czy może na razie odpuścić sobie zimowe opony bo jest przecież tak ciepło, a w prognozach pogody nie widać grama nadziei. Ciekawe, co jest przyczyną prócz La Nina takiej zmiany. Edited November 27, 2021 by Ziemowit1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 37 minut temu, Ziemowit1 napisał: To na razie jest malutko. Nie tylko w Sudetach, ale i w całej Polsce ma mocniej sypnąć. Jak policzysz to 70cm w porywach do 85cm spadnie - o ile te prognozy się utrzymają. Takiego początku Grudnia to ja nie pamiętam od bardzo wielu lat. To może być grubo w Szklarskiej, jak w 01.2019 spadł metr śniegu to otworzyli Ścianę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 (edited) W dniu 25.11.2021 o 20:02, grimson napisał: Co prawda z moich okolic widać szczyty w Karkonoszach z..wierzchołka masztu w Mikstacie, ale to tylko przy dobrej pogodzie i uzyskaniu pozwolenia na wejście 😀 Warto, żeby jeszcze anteny RTV wyłączyli. Edited November 27, 2021 by brachol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Announcements