Jump to content

Szczyrk - Czyrna - Solisko

Administrator
 Share

Recommended Posts

Ale jeśliby zawsze zainwestować w tyle akcji, że umożliwi to zakup sezonówki to chyba by działała w Cos i Beskidzie? Też to rozważałem i muszę zagłębić temat. Miałem już w tym roku trochę zgromadzonych akcji ale sprzedałem. Rok temu miałem zwykłą sezonówkę za kasę i na COS jeździłem.

Sezonówka z tytułu posiadania akcji nie będzie działać ani w COS ani na BSA, pisałem w tej sprawie do SMR i dostałem taką odpowiedź. Dobra wiadomość jest taka, że sezonówka z tytułu posiadania akcji, będzie działać również w dni kiedy są wykluczenia dla sprytnej sezonówki. Mnie już dwa razy odrzucili rejestrację benefitów, bo brak kodu ISIN na wyciągu z historii rachunku.

Witam, od piątku atakuje z osoba poczatkujaca do Szczyrku. Gdzie są wieczorne jazdy dostepne? Chodzi o niebieska jak najdluzsza do nauki. Wisla jest niedaleko. Sobota pewnie szczyrk na gorze bedziemy meczyc i gondole ale rowniez w sobote wieczorna nauka wchodzi jak najbardziej w gre. Beskid Arena w Szczyrku to byloby najblizej..

Tak np skolnity

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Jeżeli on ma jeździć z osobą bardzo początkującą, to Skolnity bym jednak odpuścił, szczególnie teraz, gdy jest wąsko. 

Istebna Zagroń ? Nie wiem czy się otworzą na weekend (sprawdź), trasa bardzo fajna do nauki. Ze Szczyrku jedziesz przez przełęcz, za skocznią skręcasz w lewo w kierunku zameczku Prezydenta (nawigacja prowadzi dookoła).  

>>>Co więcej, zostanie wprowadzone ograniczenie w przemieszczaniu się podczas nocy sylwestrowej - od godz. 19 (31 grudnia) do godz. 6 rano (1 stycznia).

Mam nieodparte wrażenie, że ograniczenie to zostanie tłumnie olane...

A ja mam wrażenie, że idealnym i jedynym wytłumaczeniem  będzie, że się  wraca z pasterki  :D    i  wtedy  żaden milicjant  nie kwaknie :D

A ja mam wrażenie, że idealnym i jedynym wytłumaczeniem  będzie, że się  wraca z pasterki  :D    i  wtedy  żaden milicjant  nie kwaknie :D

...

Nalezy tylko czkawkowo wyjaśnić..... .. "Panie władza .... hep... ja juz tydzień wracam ... hep"....

Ktoś był na otwarciu i podzieli się zdaniem na temat warunków?

Co do decyzji rządzących to... a nie, szkoda nerwów :/

Byłem wczoraj (w sobotę).
8.00 nie załapałem się na 1 parking ale otworzyłem 2. O 9 był już pełny i ten.
Dobrze zorganizowali podejście do gondolki. 5 korytarzy z tym 2 środkowe wyłączone.
SKIPATROL pilnuję kominiarek i innych maseczek. W gondolce 3-4 osoby no chyba, że rodzina lub grupa. Okna otwarte. Nawet spoko... Czas oczekiwania ok. 10 min. Te kolejki z kamer, to przez płotki ale kolejka fajnie się przesuwa.
IMG_20201219_093749.jpg IMG_20201219_100559.jpg
Jeździ jedna trasa (Kopy nie liczę). Warun średni. Rano twardo, nierówno. Potem przesypy cukru. A jak się zrobił warun to zaczęła się rzeź mniej zdolnych, gąszcz padających na twarz i inne części ciała. Zabawa przestała być zabawna. Spakowałem zabawki i na obiad byłem w domu.
Jak miałbym za to zapłacić to chyba bym ich pogryzł ale że za darmo no to pobawiłem się przy fajnej pogodzie.
Ale wystarczy...
IMG_20201219_090801.jpg IMG_20201219_091158.jpg IMG_20201219_091210.jpg IMG_20201219_093459.jpg

Plan: czekam do marca na Chopka i Molltka
Pozdrawiam
PS. dodam, że w sierpniu na Molttku lepiej pojeździłem :)

Zamknęli dziś, bo za bardzo wiało. PiS nie ma z tym nic wspólnego.

Witek, czy aż tak bardzo to nie wiem. Aktualnie w Wiśle są rozgrywane MP w skokach narciarski. Myślę, że ten wiatr to jednak dobry pretekst. Może doczekamy się kanapy niskiego prowadzenia z Czyrnej, wówczas skończy się problem wiatru w Szczyrku. 

Witek, czy aż tak bardzo to nie wiem. Aktualnie w Wiśle są rozgrywane MP w skokach narciarski. Myślę, że ten wiatr to jednak dobry pretekst. Może doczekamy się kanapy niskiego prowadzenia z Czyrnej, wówczas skończy się problem wiatru w Szczyrku.

Na kapryśne warunki wietrzne panujące w Szczyrku, orczyk albo talerzyk sprawdził by się lepiej. Tylko, że to wymagałoby większych nakładów w sezonie, bo trzeba by regularnie naśnieżac i ratrakowac ślady pod orczykiem.