grimson Napisano 1 Listopada Udostępnij Napisano 1 Listopada 10 minut temu, kordiankw napisał: W ubiegłym sezonie otworzyli tydzień wcześniej niż wstępnie planowali o ile dobrze pamiętam. SON odpala nocne zawsze wtedy, jak ruszają ferie zimowe? W ostatnim sezonie wpadłem tam na nocne, po pracy, w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Listopada Udostępnij Napisano 1 Listopada (edytowane) 24 minuty temu, grimson napisał: SON odpala nocne zawsze wtedy, jak ruszają ferie zimowe? W ostatnim sezonie wpadłem tam na nocne, po pracy, w tygodniu. Odpala nocne jak są warunki na „3”. Zazwyczaj „4” rusza wcześniej, a tam nie ma oświetlenia. Na trójce nawet jak mają zapasy sztucznego śniegu, to jeśli nie ma wspomagania z nieba, to z rozganianiem go czekają do Sylwestra. Co roku jest organizowany Sylwester w Kuflonce połączony z nocną jazdą i to jest dla nich priorytet. Edytowane 1 Listopada przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 7 Listopada Udostępnij Napisano 7 Listopada Na Skrzycznem, w ramach przygotowań do zimy rozstawili już armatki śnieżne 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 20 Listopada Udostępnij Napisano 20 Listopada A tak to wyglądało wczoraj 🙂 Dzisiaj siła wiatru było już tak wielka, że żeby cokolwiek zrobić na zewnątrz musiałem mieć google narciarskie 🙂 Zjazd na dół był możliwy po wyczekaniu aż wiatr zelżeje, bo momentalnie porywy dochodziły do 90km/h. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor61 Napisano 22 Listopada Udostępnij Napisano 22 Listopada Sypią śnieg w Wiśle, sypią na Beskid Arena, a Słowacy czekają aż im z nieba napada. I będzie jak będzie tzn, krótki sezon, minimalna pokrywa, naśnieżenie na 2/3 szerokości stoku, nie wszystkie trasy czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 23 Listopada Udostępnij Napisano 23 Listopada Sypią od początku 🙂 Zresztą ta "mgła" na pierwszym zdjęciu, to właśnie wyjście z armatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 28 Listopada Udostępnij Napisano 28 Listopada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor61 Napisano 28 Listopada Udostępnij Napisano 28 Listopada Bardzo oszczędnie naśnieżają poniżej Hali Skrzyczeńskiej. Dlatego będziemy szaleć i bić rekordy prędkości na Kopie 😁. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Jest daleka obserwacja, Małe Skrzyczne chwycone ze Ślęży, koło Wrocławia. 210,5km w linii prostej: https://dalekieobserwacje.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Coś nie za bardzo mi to pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 11 minut temu, Mitek napisał: Coś nie za bardzo mi to pasuje. tutaj wyjaśnienie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu To jest oczywiste - grawitacja Ziemi zakrzywia światło, jasna sprawa a w zimie Ziemia się kurczy bo jest zimno. Mnie chodzi mi o kierunki i zarysy oraz wysokości względne szczytów w rejonie Skrzycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) 53 minuty temu, Mitek napisał: Coś nie za bardzo mi to pasuje. Czasem coś takiego bywałoże z małego Skrzycznego było widać Pradziada Edytowane 16 godzin temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 40 minut temu, Mikoski napisał: Czasem coś takiego bywałoże z małego Skrzycznego było widać Pradziada Cześć Od razu mi się skojarzyło, że mogłoby być równie dobrze: bawołoże Równie fajne słowo a na dodatek jest podtekst. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 8 godzin temu, Mikoski napisał: Czasem coś takiego bywałoże z małego Skrzycznego było widać Pradziada Po drodze jest Lysa Hora w wyzszym od Skrzycznego beskidzie Slasko-morawskim... Latwiej z Pradziadem z Czantorii a nawet z blokow na osiedlu w Cieszynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 4 minuty temu, mig napisał: Po drodze jest Lysa Hora w wyzszym od Skrzycznego beskidzie Slasko-morawskim... Latwiej z Pradziadem z Czantorii a nawet z blokow na osiedlu w Cieszynie. Osobiście to widziałem https://dalekieobserwacje.eu/jeseniki-widziane-z-malego-skrzycznego/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Fajne... bywaja takie dni, ze 150 km nie jest problemem... Z Czantorii w drugą stronę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi