Skocz do zawartości

Ku przestrodze

Chrońmy Rysie

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, kordiankw napisał:

Instruktorzy się na was poznali i specjalnie chcieli was dojechać i zniechęcić na przyszłość, żeby już nie musieli was oglądać 😂.

Nie instruktorzy tylko jakieś zuchy czy druchy i inne gównomistrze. Nikt sie na mnie tam nie uwzial, po prostu caly oboz byl tragicznie prowadzony. A w tym watku mamy efekty tej harcerskiej niekompetencji. 

Zamiast sie smiac, powinnismy zadbac o to by takie relikty prlu nie mialy prawa istniec.

Edytowane przez Spiochu
  • Like 1

5 godzin temu, kordiankw napisał:

Instruktorzy się na was poznali i specjalnie chcieli was dojechać i zniechęcić na przyszłość, żeby już nie musieli was oglądać 😂.

Widzisz nawet ty myślisz kategoriami dojeżdżania kogoś, błąd systemowy. Tak jak pisał śpiochu instruktor winien znać instrukcje a te winny być transparentne i zgodne z prawem. To tak w kontekście wypadku. A tu jakieś próby nie próby cuda wianki. Już sami nie wiedzą a może wiedzą ale kryją organizację. Chyba, że jakieś służby tam pewno wolna amerykanka co do naginania prawa.

Edytowane przez star

2 godziny temu, Spiochu napisał:

Nie instruktorzy tylko jakieś zuchy czy druchy i inne gównomistrze. Nikt sie na mnie tam nie uwzial, po prostu caly oboz byl tragicznie prowadzony. A w tym watku mamy efekty tej harcerskiej niekompetencji. 

Zamiast sie smiac, powinnismy zadbac o to by takie relikty prlu nie mialy prawa istniec.

No wiesz to nie ZHP a ZHR z Bogiem na sztandarach i tą samą bezmyślnością i głupotą oraz otumanieniem.

• Like 1

1 godzinę temu, brachol napisał:

Czyli mówisz, że w ZHP harcerze nie zdobywają sprawności? Czy, że w ZHP myślą bardziej trzeźwo, bo nie mają Boga na sztandarach?

Cześć

Tam gdzie bóg jest na sztandarach nie ma mowy o trzeźwym myśleniu z założenia - to chyba oczywiste.

Pozdro

• Thanks 1

2 godziny temu, brachol napisał:

Czyli mówisz, że w ZHP harcerze nie zdobywają sprawności? Czy, że w ZHP myślą bardziej trzeźwo, bo nie mają Boga na sztandarach?

Mówię, że jest różnica między organizacjami, ale ta różnica akurat  różnicy nie robi, czego nie rozumiesz;-) Co do sprawności to może opieka na dzieckiem, niepełnosprawnym czy starszym przynajmniej każdemu kiedyś się przyda…

25 minut temu, star napisał:

Mówię, że jest różnica między organizacjami, ale ta różnica akurat  różnicy nie robi, czego nie rozumiesz;-) Co do sprawności to może opieka na dzieckiem, niepełnosprawnym czy starszym przynajmniej każdemu kiedyś się przyda…

Różnica musi być, bo jakby nie było to by była jedna organizacja, czego nie rozumiesz?

Może mają sprawność opieki nad dzieckiem nie wiem nie byłem harcerzem,. Nie bardzo rozumiem, wydaje mi się, negatywny stosunek do harcerstwa szczególnie wśród osób, które za wiele nie miały wspólnego z tą organizacją.

Jak ktoś lubi tego typu aktywność to jest jego sprawa moim zdaniem.

12 minut temu, brachol napisał:

Różnica musi być, bo jakby nie było to by była jedna organizacja, czego nie rozumiesz?

Może mają sprawność opieki nad dzieckiem nie wiem nie byłem harcerzem,. Nie bardzo rozumiem, wydaje mi się, negatywny stosunek do harcerstwa szczególnie wśród osób, które za wiele nie miały wspólnego z tą organizacją.

Czy ja wiem wydaje się, że Śpiochu lubi tego typu aktywności, ja chyba też, zwracamy uwagę na anomalie.

47 minut temu, brachol napisał:

Cześć

Ja byłem harcerzem dobrych parę lat Piotr w drużynie zielonej i w żeglarskiej. To wynikało z tradycji rodzinnych i ich (rodziców) zajebistych wspomnień. Natomiast obecnie jest to dla mnie przeżytek i anachronizm sponsorowany przez miłośników mundurków i wojenek czyli - ludzi chorych. Tak to widzę z perspektywy...

Trzymaj się

Wiesz zakony też były tworzone w szczytnych celach i miały szczytne idee.

Edytowane przez Mitek

Godzinę temu, brachol napisał:

Po prostu sa 2 bandy przyglupow. Dzieki temu moga konkurowac o najdurniejszy pomysl. Na razie zhr prowadzi. 

Moja negatywna opinia o harcerstwie wynika wlasnie z kontaktow z ta organizacja. Same idee aktywnosci w terenie i rozwoju umiejetnosci sa ml bliskie, ale zhp nie ma z tym nic wspolnego.

• Like 1

Godzinę temu, Spiochu napisał:

Po prostu sa 2 bandy przyglupow. Dzieki temu moga konkurowac o najdurniejszy pomysl. Na razie zhr prowadzi. 

Moja negatywna opinia o harcerstwie wynika wlasnie z kontaktow z ta organizacja. Same idee aktywnosci w terenie i rozwoju umiejetnosci sa ml bliskie, ale zhp nie ma z tym nic wspolnego.

Wiesz, najgorsze jest to,  że sterują tym jednak jacyś "nieprzugłupi", którzy wkręcają w swoje idee młodych i niewinnych.

Pozdro