Skocz do zawartości

rower :)

jark

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, a_senior napisał:

Zostaw ją w spokoju, no chyba że... startujesz do niej. 🙂 Może wie co robi.

Rozumiem, że jedziecie na majówkę. W Białogórze nie byłem, ale w pobliskim Lubiatowie już tak. Podjeżdżałem na rowerze w pobliże Białogóry. Piękne okolice do rowerowania. Gdybym nie był zakochany w innym pięknym nadbałtyckim miejscu (Smołdziński Las) jeździłbym w okolice Lubiatowa i Białogóry. 

Może nie do końca wiedzieć jako, że wyszła z wody jak Syrena, a może Afrodyta... a tak naprawdę po sekcji pływackiej, więc rower uzupełnienie... próbowała przed dzieckiem teraz próbuje gdy odchowane nieco. To przygodna znajomość. Oni trenowali tempo, ja ruszyłem przez pola, lasy, łąki w kierunku Świebodzic... każdemu co innego, oni asfalt, ja off road jak na skiturowca przyznało... lubię włóczyć się po prostu. Ja kąpiel, oni bez pianki nie wchodzą. Znam i twoje rejony choć nie tak dokładnie, jeździłem wzdłuż wybrzeża kiedyś. Każdy ma swoje eldorado.

Edytowane przez star
  • Like 1

23 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

Hmm. Przecież oba miejsca są od siebie - w sensie rowerowym - rzut beretem. Super miejsca na wycieczki.

Pozdro

Mitku, nie każdy jest takim harpaganem jak ty. Trochę wyrozumiałości. Jeździmy z seniorem z naszymi damami, które jak na damy przystało nie pocą się;-)

Edytowane przez star

A ja jeżdżę z King Kongiem.

Sensem istnienia roweru jest dla mnie jazda z Rybelkiem. Zakładając dość powolne tempo poruszania się w terenie zmiennym ale o dość dobrych drogach na powiedzmy 15km/h z postojami to daje niecałe 10h na trasie Białogóra - Smołdzino - Białogóra. Ale fakt - my to traktujemy trochę inaczej bo celem jest jazda a nie np. zwiedzanie czy robienie zdjęć. Gdy rower służy wyłącznie do przemieszczenia się z miejsca na miejsce i celem są kolejne miejsca wychodzi inaczej.

Pozdro

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Wczoraj z pracy udało mi się podjechać do antykwariatu (to taki sklep ze starymi... w tym wypadku książkami) i zakupić Zakopanoptikon. Dziś więc z rozpędu rowerek i moje miasto rankiem, bo przecież nie nocą, na Jazzie Stevensa w stylu light (alu) and slow... na modłę Struga, który nie lubił karkołomnych wspinaczek, nie porywała go walka z turniami, za to przepadał za włóczęgą bez planu i celu...

IMG_7491.jpeg.c9f05f880aa66fa271f4be613c

wycieczka Geralda się wpisuje, choć jakiś cel tam w tle majaczy https://www.skionline.pl/forum/topic/43167-w-góry-na-skitury-20242025/?do=findComment&comment=414559

Edytowane przez star
  • Like 1

Prędkości na podjeździe z takim nachyleniem kosmos, dodając do tego, że są już po tygodniowym ściganiu, koniec trudnego etapu, na dodatek z ucieczki to jeszcze większy szacun. Natomiast po tym etapie inna naszła mnie refleksja - jadąc w ucieczce z Woutem nikt już się nie nabierze, że on nie ma sił, aby wychodzić na zmiany:-)

• Like 1

Cześć

Walka była znakomita - dlatego zamieściłem. Wout van Aert przy tym chłopaku wyglądał jak kloc. chyba z 10 kg więcej a jednak dał radę.

Niestety kolarstwo stało się dyscypliną skrajnie taktyczną - tak w kwestii drużyn jak i jazdy pojedynczych zawodników. Dla Van Aerta to był cel na ten wyścig bo nie miał jeszcze etapu Giro a ten był pod niego myślę i dobrze się ułożył. Młody meksykanin ma jeszcze czas - przecież On ma 21 lat - a i papiery niesamowite na jeżdżenie. A podział był uczciwy - etap dla jednego koszulka dla drugiego. Sądzę, że gdyby byłą możliwość zamiany Van Aert by na to poszedł.

Pozdro

2 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Walka była znakomita - dlatego zamieściłem. Wout van Aert przy tym chłopaku wyglądał jak kloc. chyba z 10 kg więcej a jednak dał radę.

Niestety kolarstwo stało się dyscypliną skrajnie taktyczną - tak w kwestii drużyn jak i jazdy pojedynczych zawodników. Dla Van Aerta to był cel na ten wyścig bo nie miał jeszcze etapu Giro a ten był pod niego myślę i dobrze się ułożył. Młody meksykanin ma jeszcze czas - przecież On ma 21 lat - a i papiery niesamowite na jeżdżenie. A podział był uczciwy - etap dla jednego koszulka dla drugiego. Sądzę, że gdyby byłą możliwość zamiany Van Aert by na to poszedł.

Pozdro

Tam nie było walki, wiózł się na plecach ostatnie kilkanaście kilometrów, na ostatnich metrach wyskoczył, a Meksykanin nie miał już prądu żeby skontrować. 

Gdyby tam był jakiś deal, że koszulka dla jednego, a etap dla drugiego, to pewnie jakieś zmiany by młodemu dał, a tak to wyszedł na egoistę. 

Edytowane przez kordiankw
  • Like 1