Spiochu Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Cze Kupowałem trochę nowych samochodów i każdy miał zderzaki i fotele fabrycznie. Waga podana jest to co jest w serii, producenta nie interesuje że masz 2 dzieci, box i bagażnik rowerowy z rowerami. To Twoja prywatna sprawa. Nawet dobrze że w zestawie nie ma pedałów, bo zwykle każdy kupuje indywidualnie, chociaż w Lapierre były i są niezłe. Natomiast obowiązkowe oświetlenie to bezsens totalny, najgorszy chłam, żeby zaspokoić ustawodawcę. Produkcja niepotrzebnych śmieci. Opony póki co zostaną to co dał producent. Zobaczymy, jak będą awaryjne to wymienię. pozdro No wlasnie auta sprzedaja kompletne a rowery nie nadajace sie do jazdy. Rownie dobrze mozna by powiedziec ze siodelko, gripy czy opony tez kazdy dobiera wlasne. Gdyby to byl automotive to moglbys sobie skonfigurowac pedaly, siodelko, gripy, oswietlenie czy koszyk na bidon. I raczej do drogiego roweru nie dostawalbys najgorszego chlamu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 54 minuty temu, Spiochu napisał: No wlasnie auta sprzedaja kompletne a rowery nie nadajace sie do jazdy. Rownie dobrze mozna by powiedziec ze siodelko, gripy czy opony tez kazdy dobiera wlasne. Gdyby to byl automotive to moglbys sobie skonfigurowac pedaly, siodelko, gripy, oswietlenie czy koszyk na bidon. I raczej do drogiego roweru nie dostawalbys najgorszego chlamu. No zaczęło się pierdolenie, takich ludzi jak Ty nie da się zmienić. Jak chcesz rower idealny, to są firmy co robią na zamówienie i zrobią jaki chcesz. Co bez bidonu i błotników nie da się jechać. Są rowery z błotnikami. Możesz taki kupić. Ja zabieram bidon jak go nie zapomnę. Pedały kupiłem takie, jak mi najlepiej siedzą, gripy i siodełka są zwykle bardzo dobre, mam 3 nowe rowery, a 4-ty jedzie i tez będzie ok, jestem o tym przekonany na 100%. To nie automotive, żebyś rower konfigurował. Są gotowe sety i tyle. Jak w USA samochody, idziesz i kupujesz to co stoi na placu, a stoją wszystkie możliwe modele. Masz 3-4 wersje wyposażenia i wybierasz kolor i wersje. Jednemu pasuje bidon na ramie, drugiemu na sztycy a trzeciemu butelka w plecaku, bo na ramie wozi pompę i sakwę. Jaki problem w sklepie wybrać pedały, koszyki i bidon, czy tez błotniki? Ja nie jeżdżę z błotnikami, musiałbym je wyjebać do śmieci. Dobieram na miejscu do roweru to co potrzebuję. Chcesz czekać 3 miesiące na rower, aż Ci go sklecą w fabryce? Bez odbioru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 39 minut temu, Marcos73 napisał: No zaczęło się pierdolenie, takich ludzi jak Ty nie da się zmienić. Jak chcesz rower idealny, to są firmy co robią na zamówienie i zrobią jaki chcesz. Co bez bidonu i błotników nie da się jechać. Są rowery z błotnikami. Możesz taki kupić. Ja zabieram bidon jak go nie zapomnę. Pedały kupiłem takie, jak mi najlepiej siedzą, gripy i siodełka są zwykle bardzo dobre, mam 3 nowe rowery, a 4-ty jedzie i tez będzie ok, jestem o tym przekonany na 100%. To nie automotive, żebyś rower konfigurował. Są gotowe sety i tyle. Jak w USA samochody, idziesz i kupujesz to co stoi na placu, a stoją wszystkie możliwe modele. Masz 3-4 wersje wyposażenia i wybierasz kolor i wersje. Jednemu pasuje bidon na ramie, drugiemu na sztycy a trzeciemu butelka w plecaku, bo na ramie wozi pompę i sakwę. Jaki problem w sklepie wybrać pedały, koszyki i bidon, czy tez błotniki? Ja nie jeżdżę z błotnikami, musiałbym je wyjebać do śmieci. Dobieram na miejscu do roweru to co potrzebuję. Chcesz czekać 3 miesiące na rower, aż Ci go sklecą w fabryce? Bez odbioru. To ty sie bulwersujesz bez powodu. Po prostu sprzedawca oszukuje z waga podajac nieprawdziwa i dla niekompletnego roweru. Za to powinny byc kary z UOKIK. Sprzedaz bez niezbednych elementow ma tez na celu promocje nizszej ceny. Latwiej przyciagnac klienta na niekompletny rower za xxxx zl a potem i tak musi dolozyc kolejne xxx zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu @Spiochu Piotrek, widzę, że przez te kilkanaście lat odkąd się znamy poszedłeś, ze skrajności w skrajność. Kiedyś na szkoleniu na Kitzku, gdzie się poznaliśmy, później poprzez Livigno jeździłeś na szrotowatych sl i już wtedy jeździłeś bardzo dobrze i skutecznie, choć nie do końca "ładnie". Pamiętam jak zwróciłem uwagę czemu nie kupisz nowych porządnych SL. To była wtedy Twoja pasją,nie wnikam czym było to spowodowane. Moją wtedy też stały się narty i nie żal mi było wydać wtedy 3k na kneissle, a swoje nowe narty sprzedać jeszcze na wyjeździe i zamienić na lepsze. Mi na moje pasje nigdy nie żal kasy i wiele lat temu, gdyby mi nie przeszło rowerowanie ,nie nie żal było by nawet 20k na rower, choć miałem i tak dobrego BULSa , że w tamtych czasach tak drogie rowery ciężko było kupić. Teraz Ciebie stać,wkręciłeś się kilka lat temu w rower, złożyłeś swój za niezła kasę,po prostu zainwestowałes w siebie,to się ceni. Ale my jesteśmy tylko amatorami i dla Marcosa, czy dla mnie,to tylko dodatek,by się dobrze bawić i kupuje się sprzęt na zasadzie równowagi korzystania, do kasy. Czy uważasz, że gdyby @Marcos73dostał pierdolca na punkcie roweru,to nie było by go stać i nie żal było kasy,by kupić rower za 30 koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 21 minut temu, Spiochu napisał: To ty sie bulwersujesz bez powodu. Po prostu sprzedawca oszukuje z waga podajac nieprawdziwa i dla niekompletnego roweru. Za to powinny byc kary z UOKIK. Sprzedaz bez niezbednych elementow ma tez na celu promocje nizszej ceny. Latwiej przyciagnac klienta na niekompletny rower za xxxx zl a potem i tak musi dolozyc kolejne xxx zl. Przecież to normalne. Pełna zgoda. I cipeusze siedzący za biurkiem, siedzą i tylko myślą jak tu zrobić w chuja klienta. Zwłaszcza rozwalają mnie te obniżki od ceny katalogowej z 30 tysi o połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, Edwin napisał: Przecież to normalne. Pełna zgoda. I cipeusze siedzący za biurkiem, siedzą i tylko myślą jak tu zrobić w chuja klienta. Zwłaszcza rozwalają mnie te obniżki od ceny katalogowej z 30 tysi o połowę. W sumie ciekawe jaki procent rowerów jest sprzedawany w cenie katalogowej? Maras jak będziesz się chciał przerzucić na szosę to mam dla Ciebie polecenie... Rower szosowy Pinarello Dogma F, Dura-Ace, Black On Black Bike/RS pozdro Edytowane 12 godzin temu przez brachol 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 50 minut temu, Edwin napisał: @Spiochu Piotrek, widzę, że przez te kilkanaście lat odkąd się znamy poszedłeś, ze skrajności w skrajność. Kiedyś na szkoleniu na Kitzku, gdzie się poznaliśmy, później poprzez Livigno jeździłeś na szrotowatych sl i już wtedy jeździłeś bardzo dobrze i skutecznie, choć nie do końca "ładnie". Pamiętam jak zwróciłem uwagę czemu nie kupisz nowych porządnych SL. To była wtedy Twoja pasją,nie wnikam czym było to spowodowane. Moją wtedy też stały się narty i nie żal mi było wydać wtedy 3k na kneissle, a swoje nowe narty sprzedać jeszcze na wyjeździe i zamienić na lepsze. Mi na moje pasje nigdy nie żal kasy i wiele lat temu, gdyby mi nie przeszło rowerowanie ,nie nie żal było by nawet 20k na rower, choć miałem i tak dobrego BULSa , że w tamtych czasach tak drogie rowery ciężko było kupić. Teraz Ciebie stać,wkręciłeś się kilka lat temu w rower, złożyłeś swój za niezła kasę,po prostu zainwestowałes w siebie,to się ceni. Ale my jesteśmy tylko amatorami i dla Marcosa, czy dla mnie,to tylko dodatek,by się dobrze bawić i kupuje się sprzęt na zasadzie równowagi korzystania, do kasy. Czy uważasz, że gdyby @Marcos73dostał pierdolca na punkcie roweru,to nie było by go stać i nie żal było kasy,by kupić rower za 30 koła. Nic sie nie zmienilo. Zawsze zwracalem uwage na szczegoly. A tamte szrot sl byly zajebiste. Duzo lepsze od obecnych na jakich jezdze. Mimo ze nowsze i drozsze. Mysle tez ze nie rozumiecie o co mi chodzi. Nigdzie tu nie napisalem ze Marcos wzial grata i powinien kupic lepszy i .drozszy. Mnie drazni oszukiwanie sklepu i naciaganie rzeczywistosci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 51 minut temu, Edwin napisał: Przecież to normalne. Pełna zgoda. I cipeusze siedzący za biurkiem, siedzą i tylko myślą jak tu zrobić w chuja klienta. Zwłaszcza rozwalają mnie te obniżki od ceny katalogowej z 30 tysi o połowę. No wlasnie tu jest problem. Nie powinnismy akceptowac tego ze wszedzie nas oszukuja, ale nikomu sie nie chce z tym walczyc. Pol biedy jak to rower, gorzej jak chodzi o uslugi finansowe na duze kwoty albo sluzbe zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 6 minut temu, Spiochu napisał: Nic sie nie zmienilo. Zawsze zwracalem uwage na szczegoly. A tamte szrot sl byly zajebiste. Duzo lepsze od obecnych na jakich jezdze. Mimo ze nowsze i drozsze. Mysle tez ze nie rozumiecie o co mi chodzi. Nigdzie tu nie napisalem ze Marcos wzial grata i powinien kupic lepszy i .drozszy. Mnie drazni oszukiwanie sklepu i naciaganie rzeczywistosci. Ale jakie oszukiwanie sklepu, to że nie potrafisz czytać, to przecież nie ich wina. Masz specyfikację co kupujesz - więc w czym jest problem. To są dane producenta, jak chcesz, to się z producentem możesz sądzić. Sklep jest tylko pośrednikiem w sprzedaży. Ja potrafię czytać i wiem co kupiłem. Pedały mogłem sobie wybrać, ale nie mieli takich jak chciałem. Wysłać Ci jakieś, bo mam ze 2 komplety chujowych, które były w zestawach. Lepiej jak ich nie ma. Praktycznie cały zestaw masz opisany, wszystkie elementy z których masz zbudowany rower. Jedynie waga jest nieprawdziwa dla tego konkretnego modelu, jak spalanie we wszystkich samochodach. Ale bez problemu jakbym poprosił i potrzebował takiej informacji bez problemu by mi zważyli i rzeczywistą wagę podali, jeśli ta informacja byłaby dla mnie aż tak istotna i priorytetowa. BO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) Marcosa,ale Ty jesteś świadomym klientem,ilu takich jest na codzień.. To że sklepy i firmy grają w chuja i makaron na uszy niezorientowanemu klientowi nawijają,to standard. Fajny ten rower co wybrałeś,kumpel ma wcześniejszą wersję i chwali sobie. Ja jak Bozia da,to jednak pozostanę przy analogu. Prawda jest taka, że coraz częściej produkowane są jakościowo coraz większe gówna,tylko są zapakowane w ładne papierki,bo jak każdy wie,papier przyjmie wszystko. Edytowane 10 godzin temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 38 minut temu, Edwin napisał: Prawda jest taka, że coraz częściej produkowane są jakościowo coraz większe gówna,tylko są zapakowane w ładne papierki,bo jak każdy wie,papier przyjmie wszystko. Nie do końca. Jakość przenosi się do manufaktur. Akurat orientuję się w rynku kawowym. W tej branży są producenci masowi jak Phillips czy Siemens. A jest gro producentów o mniejszej skali którzy robią ekspresy i młynki solidne na długie lata. Ale za lepsze materiały trzeba zapłacić więcej. Np. firma Eureka (zatrudnia obecnie od 51 do 200 pracowników). Pewnie w rowerach też są manufaktury, którzy składają na najlepszych komponentach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Ale jakie oszukiwanie sklepu, to że nie potrafisz czytać, to przecież nie ich wina. Masz specyfikację co kupujesz - więc w czym jest problem. To są dane producenta, jak chcesz, to się z producentem możesz sądzić. Sklep jest tylko pośrednikiem w sprzedaży. Ja potrafię czytać i wiem co kupiłem. Pedały mogłem sobie wybrać, ale nie mieli takich jak chciałem. Wysłać Ci jakieś, bo mam ze 2 komplety chujowych, które były w zestawach. Lepiej jak ich nie ma. Praktycznie cały zestaw masz opisany, wszystkie elementy z których masz zbudowany rower. Jedynie waga jest nieprawdziwa dla tego konkretnego modelu, jak spalanie we wszystkich samochodach. Ale bez problemu jakbym poprosił i potrzebował takiej informacji bez problemu by mi zważyli i rzeczywistą wagę podali, jeśli ta informacja byłaby dla mnie aż tak istotna i priorytetowa. BO Sklep jest tak samo winny jak producent. Nie tylko nie weryfikuje tej wagi ale jeszcze ja reklamuje wskazujac jako atut tego roweru. Jak zaczne handlowac podrobkami ciuchow kupionymi pod Lodzia to raczej niewiele mi pomoze twierdzenie ze producent sprzedawal jako oryginaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) Za każdym razem jak sprzedawałem rower enduro - pojawil się zawsze pacjent który pytał -panie, a jaka waga roweru ?😎 bawiło mnie to zawsze. Odrazu widzę że fachura. Kolejny gość który szuka utraty wagi na siodeleczku karbonowym, korbach, obręczach itd. A to rower do tłuczenia głównie w dół. Ktoś kto jest w temacie wystarczy że rzuci okiem na osprzęt i wie jaka waga. Google też nie boli. Mój analog endurak zawsze ważył w ch…. Myślę że 17-18kg. Ciężkie opony, amory itd. Nie oszczędzam na wadze bo to zawsze odwdzięczy się w dół. A podjazdy? Rychlebske stezky np. Niech ktos przyjedzie i spróbuje. Zakaz ebike jak coś do 55 roku życia 😉 a ja tam zawsze endurakami wjeżdżałem i nigdy nie myślałem żeby zgubić parę gram. Natomiast co do ebike. Co za różnica czy plastik czy alu? Co za różnica 1kg w tę czy wewte czy nawet 2kg? Jak masz ebike który ma 85 niuta to waga roweru 23-26kg to nic. Ebike sam nie jedzie, wspomaga 🙂 więc jakieś oszczędzania w ebike na wadze to trochę śmieszne 😉 Marcos - dobry wybór podjąłeś. 60niuta ogarnie wsio, a w dół będzie leciał jak anal. Jeździć i jeździć 😎 Edytowane 8 godzin temu przez Bruner79 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 18 minut temu, Spiochu napisał: Sklep jest tak samo winny jak producent. Nie tylko nie weryfikuje tej wagi ale jeszcze ja reklamuje wskazujac jako atut tego roweru. Jak zaczne handlowac podrobkami ciuchow kupionymi pod Lodzia to raczej niewiele mi pomoze twierdzenie ze producent sprzedawal jako oryginaly. Ale jakimi podróbkami, o czym Ty piszesz? Teraz miałem audyt i nawet na mydło w płynie muszę mieć specyfikację od producenta. I co? Kurwa dystrybutor ma przeprowadzać analizę chemiczna na skład, bo jest tak samo winny jak producent. Jesteś typem człowieka, któremu wszystko trzeba podać na tacy. W dobie internetu, wszystkiego można się dowiedzieć, wystarczy chcieć. Ale ludzie są leniwi i tylko potrafią scrolować Tik-Tok-a. Trzeba ich prowadzić za rączkę jak 5-cio letnie dzieci. Jeżeli się komuś nie chce, niech płaci frycowe. 2 godziny temu, Edwin napisał: Marcosa,ale Ty jesteś świadomym klientem,ilu takich jest na codzień.. To że sklepy i firmy grają w chuja i makaron na uszy niezorientowanemu klientowi nawijają,to standard. Edwin, jak wyżej. Trzeba tylko chcieć się coś dowiedzieć przed zakupem. Źródeł jest wiele. Tylko nikomu się nie chce. Nie czytają, idą bez przygotowania. A sprzedawca jest od tego, aby sprzedawać. Taka jego rola. Nauka kosztuje i czasami frycowe trzeba zapłacić. A towar jest wart tyle, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić. Ani mniej, ani więcej. Dobry sprzedawca sprzeda gówno, za dobre pieniądze. Na tym polega handel. W tej chwili wszędzie możesz negocjować cenę, o ile Ci się chce. Cena katalogowa, to zabieg marketingowy. A że spora Cześ społeczeństwa to barany, więc te semi promocje łykają jak pelikany. Mnie interesuje stosunek ceny do jakości. Jeżeli mi odpowiada, to kupuję. Tak też było teraz. Też się nie znam na osprzęcie, ale wystarczyło trochę pogrzebać i samo pozycjonowanie producenta mi dużo mówi. Przejrzałem konkurencyjną ofertę i wszystkie znane marki miały podobnie skonfigurowane modele wiele drożej wycenione. Najważniejsze komponenty są identyczne, różnica w mniej istotnych elementach. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu A takie coś? https://www.centrumrowerowe.pl/rower-elektryczny-ghost-path-riot-advanced-pd36464/?v_Id=267734&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=20010157083&gclid=Cj0KCQjwrs7RBhDuARIsAIVfBD0wGHDyqHkH0WU5WSurrSNfH-_UktQxHaWbfWxLv6ej2tmfk1M788QaAsKhEALw_wcB Nie za mocny, ale lekki i dość tani. No powiedzmy sensowny cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, a_senior napisał: A takie coś? https://www.centrumrowerowe.pl/rower-elektryczny-ghost-path-riot-advanced-pd36464/?v_Id=267734&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=20010157083&gclid=Cj0KCQjwrs7RBhDuARIsAIVfBD0wGHDyqHkH0WU5WSurrSNfH-_UktQxHaWbfWxLv6ej2tmfk1M788QaAsKhEALw_wcB Nie za mocny, ale lekki i dość tani. No powiedzmy sensowny cenowo. Silnik ma słabe opinie i uważany jest za awaryjny. Stąd cena. Ponadto firma kończy działalność. Fauza oczywiście, producent silnika. pozdro Edytowane 3 godziny temu przez Marcos73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 7 godzin temu, Marcos73 napisał: Ale jakimi podróbkami, o czym Ty piszesz? Teraz miałem audyt i nawet na mydło w płynie muszę mieć specyfikację od producenta. I co? Kurwa dystrybutor ma przeprowadzać analizę chemiczna na skład, bo jest tak samo winny jak producent. Jesteś typem człowieka, któremu wszystko trzeba podać na tacy. W dobie internetu, wszystkiego można się dowiedzieć, wystarczy chcieć. Ale ludzie są leniwi i tylko potrafią scrolować Tik-Tok-a. Trzeba ich prowadzić za rączkę jak 5-cio letnie dzieci. Jeżeli się komuś nie chce, niech płaci frycowe. Od kiedy to handlujesz mydłem? Jak sprzedajesz jakieś wydruki do korpo to oni głupi nie są i każą Ci za wszystko odpowiadać. Jak wydruk ma mieć jakieś parametry to mają być takie i ch... ich interesuje, że to chiński producent papieru Cię oszukał. Nawet narzucają procedury jak masz sprawdzać swoich poddostawców. A konsument jest słabszy niż korpo to można go oszukiwać do woli, tak? . Przeczytałeś szczegółowe warunki wszystkich kupionych w życiu ubezpieczeń, umowy licencyjne instalowanych programów, robiłeś analizę składu kupowanej żywności czy leków? Życia Ci nie starczy żeby wszystko sprawdzić Jak jesteś taki internetowy to podaj źródło gdzie jest zdjęcie tego roweru na wadze. Chatgpt nie potrafi znaleźć. Jak wchodzę do sklepu to ma tam być opisany produkt prawdziwymi informacjami. Ma się zgadzać skład czy waga. A jeśli się nie zgadza, sprzedawca ma tego świadomość i wręcz wykorzystuje niezgodność jako element sprzedażowy to jest przestępcą i powinien za to odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi