Jacek743 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Hej, Od 9 sezonów jeździłem w Atomic Hawx Prime z linerem wtryskowym Sidas. Było dobrze ale buty się zużyły. W tym czasie zacząłem też jeździć na bardziej wymagających nartach. Na początku tego sezonu kupiłem jako eksperyment Salomon S/Pro Supra 130 Dual Boa. O ile górne boa ma sens, to dolne nie bardzo. Buty wygodne ale niestety przy bardziej wymagających nartach (np. Van Deer Pro RS) i bardziej angażującej jeździe noga pływa. W tej sytuacji pomyślałem o zakupie drugiej pary butów. Chciałbym coś do jazdy dowolnej (nie jeżdżę na tyczkach). Chciałbym buty maksymalnie precyzyjne, które jednak nie zamęczą nóg przez cały dzień. Słyszałem historię o tak dobranych butach RD, że instruktorzy potrafią w nich jeździć cały dzień bez większego problemu. Pytanie ile w tym prawdy. Oczywiście zakładam możliwość wykonania wtryskowego linera, więc pytanie zasadniczo o skorupę. Dodatkowo mam wysokie podbicie, które powoduje cierpnięcie nogi w większości butów LV. Pytanie do osób, które mają doświadczenie z butami sportowymi i butami RD. Co polecacie? Próbować dopasować buty RD, czy lepiej szukać czegoś z pogranicza (Rossignol Hero World Cup MV, Dalbello DRS MV, Atomic TX130)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 58 minut temu Udostępnij Napisano 58 minut temu 41 minut temu, Jacek743 napisał: Co polecacie? może spróbuj Hannes Strolz Evolution - kolega trener w tym wytrzymuje cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi