AdrianW Napisano Poniedziałek o 11:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:43 15 minut temu, Jan napisał: mnie na przykład pomogło przejście na emeryturę- przeszło jak ręką odjął a nic nie ćwiczę ani niczym się nie leczę Janie, a może Ty jesteś jak ciekawy przypadek benjamina buttona?😂😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Poniedziałek o 11:44 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:44 16 minut temu, Jan napisał: mnie na przykład pomogło przejście na emeryturę- przeszło jak ręką odjął a nic nie ćwiczę ani niczym się nie leczę I kijkami się na nartach nie podpierasz, więc i plecy mocniejsze 😛 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano Poniedziałek o 14:53 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:53 (edytowane) . Edytowane Poniedziałek o 14:55 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano Poniedziałek o 14:57 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:57 On 1/17/2026 at 9:32 PM, Maciej S said: Z archiwum: Oj tam oj tam. Rajstopek nienawidziłem. Natomiast bielizna bardziej przypomina kalesony, przy czym moje to z dużo młodszego brata, którego nie mam, bo kończą się zaraz pod kolanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowane) Byłem dzisiaj nartować 😁. I przy okazji obserwowałem mode noszenia kasku na czapkach.... To już jest faktycznie standard. Tylko czy ten kask zadziała jak powinien? Drugie spostrzeżenie to noszenie kasku bez zapinania od brodą. Moim zdaniem zarówno wersja na czapce jak i ta bez zapięcia powoduje że kask nie spełni swojej roli . Edytowane 22 godziny temu przez robertw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Cześć Ale ważne, żeby mieć kask. Robert, przecież nawet na forum głosi się tą debilną tezę. Nieważne jak, nieważne po co, nieważne czy to ma sens ale trzeba mieć! Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu 2 godziny temu, robertw napisał: Byłem dzisiaj nartować 😁. I przy okazji obserwowałem mode noszenia kasku na czapkach.... To już jest faktycznie standard. A nie mówiłam? 😄 Widziałam całe rodziny w takich zestawach. Co ciekawe, jak jest czapka - raczej nie ma kijków. I drugie spostrzeżenie - jeżeli pani, oprócz czapki, ma również szalik (nie komin), prawdopodobnie jeździ z torebką. Ileż ciekawych rzeczy można zauważyć z okna karczmy przez kilka dni! 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 3 minuty temu, Estka napisał: A nie mówiłam? 😄 coś w tym musi być na rzeczy bo faktycznie w grudniu takich 2 widziałem i to w francuskich 3 Dolinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu W Courchevel widzieliśmy wiele takich przypadków 🤪 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 26 minut temu, Mikoski napisał: W Courchevel tam to normalka, łazi toto po trasie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu 24 minuty temu, Mikoski napisał: W Courchevel widzieliśmy wiele takich przypadków 🤪 To akurat nie są narciarki, tylko gwiazdy. I nie przyjechały na stok, ino na chyt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 1 minutę temu, Estka napisał: To akurat nie są narciarki, tylko gwiazdy. I nie przyjechały na stok, ino na chyt. może na biegówki przyjechały - to teraz taki nowy szyk jest "byłam na biegówkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu 19 minut temu, Jan napisał: może na biegówki przyjechały - to teraz taki nowy szyk jest "byłam na biegówkach" A wiesz, że na nartach biegowych nowicjusza rozpoznasz po samym wyglądzie? 😉 Kiedy byłam pierwszy raz na biegówkach, też popełniłam ten sam błąd, co każdy nieświadomy na początku - ubrałam się, jak na narty. Przy pierwszym mikrowzniesieniu zrozumiałam, że tu ubieramy się, jak na biegi, a nie jak na narty. Tego dnia, prosto z nart pojechaliśmy do sklepu i całą rodziną zaopatrzyliśmy się w odpowiednie zestawy odzieży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) 10 godzin temu, Estka napisał: To akurat nie są narciarki, tylko gwiazdy. I nie przyjechały na stok, ino na chyt. Tak se forszteluja i coś mi sie zdaje że Ty możesz być frelka z moich stron że wjysz co to jest chyt 😁👍 Edytowane 7 godzin temu przez Mikoski 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 godziny temu, Mikoski napisał: coś mi sie zdaje że Ty możesz być frelka z moich stron że wjysz co to jest chyt 😁👍 Ja, ino wyszła żech za chopa z inkszyj części Polski. 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, Mikoski napisał: Tak se forszteluja i coś mi sie zdaje że Ty możesz być frelka z moich stron że wjysz co to jest chyt 😁👍 Po tygodniu ze Ślązakami to prawie sam po śląsku gadam i też wjym co to chyt, sami żeśmy na chyt przyjechali do Courchevel ino z chytaniem za futerka coś słabo było, bo się opędzały. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 15 minut temu, Chertan napisał: Po tygodniu ze Ślązakami to prawie sam po śląsku gadam Jeżeli "gadasz" to znaczy, że jeszcze trochę czasu musisz z nimi spędzić. 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 38 minut temu, Estka napisał: chopa z inkszyj części Polski. to sie nazywo GOROL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 11 minut temu, Estka napisał: Jeżeli "gadasz" to znaczy, że jeszcze trochę czasu musisz z nimi spędzić. 😁 Bo my godomy 💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, Jan napisał: to sie nazywo GOROL Pomiyszało Ci się w gowie zrozumiołeś tyn wpis na opak Estka mo chopa ze ślonska i bez toż chyto dobrze nasza godka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Co ja sie naoglądalem w Zwardoniu w sobotę. Ferie sie zaczęły a wraz z nimi cyrk. Były kaski na czapkach. Był Pan na desce w krotkim rękawku z rękawiczkami powieszonymi na nadgarstkach. Mogę domniemywać, ze chciał sie pochwalić tatuażami na rękach i dłoniach, ale czemu na stoku, nie na basenie? Ale gość niegroźny, jeździł spokojnie. Za to jego kobita szła na krechę jak dzik w sosny. Kosiła wszystkich łacznie z instruktorką i kursantem. W końcu sie odbiła ode mnie. Był też pan z torebką na ramieniu, taką niby męska, no powiedzmy pedałówką 😅 Poza tym jeszcze z ciekawszych, to gogle powieszone z tyłu kasku, a na oczach zaparowane okulary. Na głowie jokejka a na niej gogle, gogle na kapturze, gogle na gołej głowie założone do tyłu. Rozpięte kurtki, dresy, jeansy, deski jadące same w dół stoku i mnóstwo wypadków. Sam zwoziłem sprzęt pani ze Słowacji, której dziecko uszkodziło bark. Na koniec dnia samochody na letnich oponach zablokowały parking na dobre pół godziny. Rozmawialiśmy trochę z ludźmi na wyciągach, spotkaliśmy znajomą mojej żony, która bywała tam wcześniej. Wszyscy mówili, że dostępność komunikacyjna Zwardonia wpłynęła na ten stan rzeczy i wcześniej takich cudów nie było. Może Adam coś napisze na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu A jak juz zeszło na temat Śląska, to polecam świetny spektakl. https://vod.tvp.pl/teatr-telewizji,202/mianujom-mie-hanka,1867758 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 20 minut temu, bubol.T napisał: jak dzik w sosny. Takie cuś mi się nawinęło 😜 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 57 minut temu Udostępnij Napisano 57 minut temu 1 godzinę temu, Estka napisał: Jeżeli "gadasz" to znaczy, że jeszcze trochę czasu musisz z nimi spędzić. 😁 No wiem, że oni "godoją", ale na razie jestem na etapie stosowania mianowników bez odmiany, jeszcze kilka wyjazdów i będzie git. "Godom" jakoś takie nie na miejscu w wydaniu medalikorza by było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 47 minut temu Udostępnij Napisano 47 minut temu Jo marza o Lipinach 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi