Skocz do zawartości

slalomki 165 cm

tarpan

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, rulez napisał:

Ja mam HEAD e-sl 165 cm 22/23 (de facto od Brunnera :)).
Jak dla mnie, przy moich możliwościach fizycznych nie jest to narta na cały dzień.
Po pierwsze, czuć ciężar tej narty :). 
Ostatnio miałem na nogach Racetiger SL  z wypożyczalni i jest łatwiejsza w obsłudze. Nie męczyła mnie tak.
Wersja pro to bodajże jeszcze sztywniejsza wersja.

Mógłbyś rozwinąć temat dlaczego SL nie jest dla Ciebie nartą na cały dzień przy tych „Twoich możliwościach”fizycznych ? Totalnie tego nie rozumie . Co więcej napisałeś czuć ciężar narty🧐mam SL sklep ( Volkl) i fis( Dynastar) podczas jazdy „ciężaru”nie odczuwam ale różnice w stabilności tych dwóch nart już tak choć żaden ze mnie znawca bo przecież ciągle na etapie nauki i co więcej jeżdżę cały dzień na Fis i nie mam problemu z tą nartą ( zmęczony zdecydowanie jestem aktywnością dnia a nie samej narty ) choć czasem w połowie dnia mam myślą chęci/chciałbym zamienić na coś dłuższego ale to raczej-zdecydowanie chęć nauki coś extra niż mus samej zamiany. 

@Robur82 nart SL do 600€ komplet jest całkiem sporo na rynku 🤷‍♂️ zobacz xspo.com refurbed.be daka.nl baum.sport snouwleader outdoorxl.be vrijbuiter.nl AlpinStor …no jest tych stron cała masa -do wyboru do koloru z SL 😀

https://www.sportokay.com/be_nl/head-worldcup-rebels-e-slr-pr-11-gw-skiset-2026.html?gad_source=1&gad_campaignid=9906612692&gbraid=0AAAAACan48NBpwyFk_KTIh1DbAWVxv9da&gclid=EAIaIQobChMIwt2N2IyskwMVkBkGAB0uBDBQEAQYGiABEgI9avD_BwE

• Like 1

4 godziny temu, Robur82 napisał:

Tylko, gdzie kupić teraz po sezonie E-SL FIS, w zwykłych sklepach nie ma ich. Albo ja nie umiem namierzyć.

Znalazłem takie bez wiązań za 3100zł, ale długość 168cm

To taka nie fisowska długość, czy to na pewno te narty o które nam chodzi?

https://skiracecenter.pl/head/12990-narty-zawodnicze-head-wcr-e-sl-r-fis-sw-rp-wcr-14-2026.html#/75,dlugosc,168-cm/1223,wiazania,same-narty-bez-wiazan

Szukaj poza granicami oprócz Brunera to w sklepach w PL są pojebane ceny.

pozdro

• Like 1
  • Haha 1

2 godziny temu, Victor napisał:

Mógłbyś rozwinąć temat dlaczego SL nie jest dla Ciebie nartą na cały dzień przy tych „Twoich możliwościach”fizycznych ? Totalnie tego nie rozumie . Co więcej napisałeś czuć ciężar narty🧐mam SL sklep ( Volkl) i fis( Dynastar) podczas jazdy „ciężaru”nie odczuwam ale różnice w stabilności tych dwóch nart już tak choć żaden ze mnie znawca bo przecież ciągle na etapie nauki i co więcej jeżdżę cały dzień na Fis i nie mam problemu z tą nartą ( zmęczony zdecydowanie jestem aktywnością dnia a nie samej narty ) choć czasem w połowie dnia mam myślą chęci/chciałbym zamienić na coś dłuższego ale to raczej-zdecydowanie chęć nauki coś extra niż mus samej zamiany. 

Cześć

To kwestia intensywności jazdy myślę. Dlaczego trening sportowy narciarski trwa dwie godziny a reszta to rozjazd i po 3h idziesz do domu?

Kacper mówi, że on jak są warunki idealne to jest w stanie na porządnej SL jeździć max 3h i dalej już właściwie go nie interesuje - zazwyczaj idzie do domu bo zmęczenie nie pozwala osiągnąć maksa.

Ja na przykład rzadko jeżdżę dłużej niż 3-4 h. Pierwsza godzina to jest rozjazd poznanie stoku itd a w drugiej szukasz tzw. zjazdu dnia i zazwyczaj jak ta druga godzina się kończy to już jest po nim i wiadomo, że lepszego danego dnia już nie będzie. Reszta to już zwożenie czy zwiedzanie ale... to już nie to.

Pozdro

• Like 2

7 godzin temu, Robur82 napisał:

Tylko, gdzie kupić teraz po sezonie E-SL FIS, w zwykłych sklepach nie ma ich. Albo ja nie umiem namierzyć.

Znalazłem takie bez wiązań za 3100zł, ale długość 168cm

To taka nie fisowska długość, czy to na pewno te narty o które nam chodzi?

https://skiracecenter.pl/head/12990-narty-zawodnicze-head-wcr-e-sl-r-fis-sw-rp-wcr-14-2026.html#/75,dlugosc,168-cm/1223,wiazania,same-narty-bez-wiazan

Jeśli Ci się nie spieszy, to poczekaj jeszcze kilka tygodni. Akurat z Head e-SL FIS może być ciężko, bo one schodzą na pniu jak ciepłe bułeczki, natomiast być może trafisz na coś z innej marki.

Edytowane przez tomkly
  • Like 2

7 godzin temu, Victor napisał:

@Robur82 nart SL do 600€ komplet jest całkiem sporo na rynku 🤷‍♂️ zobacz xspo.com refurbed.be daka.nl baum.sport snouwleader outdoorxl.be vrijbuiter.nl AlpinStor …no jest tych stron cała masa -do wyboru do koloru z SL 😀

https://www.sportokay.com/be_nl/head-worldcup-rebels-e-slr-pr-11-gw-skiset-2026.html?gad_source=1&gad_campaignid=9906612692&gbraid=0AAAAACan48NBpwyFk_KTIh1DbAWVxv9da&gclid=EAIaIQobChMIwt2N2IyskwMVkBkGAB0uBDBQEAQYGiABEgI9avD_BwE

Coś to wrzucił? Widziałeś ceny???

pozdro

• Like 1

Teraz, tomkly napisał:

Czwarta patrząc od góry katalogu slalomka. Dobra narta do nauki technicznej jazdy, ale nic ponadto.

Przecież to była przenośnia😀. Piszemy o dechach FIS, a Pablo wrzuca link z nartą tanią, która ma tyle wspólnego z deską FIS co ja z szydełkowaniem😉.

pozdro

ps. Kaj jadymy? Ischgl???

4 godziny temu, tomkly napisał:

Jeśli Ci się nie spieszy, to poczekaj jeszcze kilka tygodni. Akurat z Head e-SL FIS może być ciężko, bo one schodzą na pniu jak ciepłe bułeczki, natomiast być może trafisz na coś z innej marki.

Bruner działa, zamierzam jechać na święta na tyrolskie lodowce, więc chciałytm do końca miesiąca załatwić sprawę, jak teraz tego nie zrobię znów temat umrze na rok

Godzinę temu, Bruner79 napisał:

Się ogarnie 😉

Się ogarnie 😉

To nie muszą być koniecznie heady, inne fisy w dobrej kasie jak najbardziej przytulę.