Bruner79 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Jan napisał: też tak mam taką sobie slalomka 173 Sidewall chociaż ma? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 18 godzin temu, rulez napisał: Ja mam HEAD e-sl 165 cm 22/23 (de facto od Brunnera :)). Jak dla mnie, przy moich możliwościach fizycznych nie jest to narta na cały dzień. Po pierwsze, czuć ciężar tej narty :). Ostatnio miałem na nogach Racetiger SL z wypożyczalni i jest łatwiejsza w obsłudze. Nie męczyła mnie tak. Wersja pro to bodajże jeszcze sztywniejsza wersja. Mógłbyś rozwinąć temat dlaczego SL nie jest dla Ciebie nartą na cały dzień przy tych „Twoich możliwościach”fizycznych ? Totalnie tego nie rozumie . Co więcej napisałeś czuć ciężar narty🧐mam SL sklep ( Volkl) i fis( Dynastar) podczas jazdy „ciężaru”nie odczuwam ale różnice w stabilności tych dwóch nart już tak choć żaden ze mnie znawca bo przecież ciągle na etapie nauki i co więcej jeżdżę cały dzień na Fis i nie mam problemu z tą nartą ( zmęczony zdecydowanie jestem aktywnością dnia a nie samej narty ) choć czasem w połowie dnia mam myślą chęci/chciałbym zamienić na coś dłuższego ale to raczej-zdecydowanie chęć nauki coś extra niż mus samej zamiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu @Robur82 nart SL do 600€ komplet jest całkiem sporo na rynku 🤷♂️ zobacz xspo.com refurbed.be daka.nl baum.sport snouwleader outdoorxl.be vrijbuiter.nl AlpinStor …no jest tych stron cała masa -do wyboru do koloru z SL 😀 https://www.sportokay.com/be_nl/head-worldcup-rebels-e-slr-pr-11-gw-skiset-2026.html?gad_source=1&gad_campaignid=9906612692&gbraid=0AAAAACan48NBpwyFk_KTIh1DbAWVxv9da&gclid=EAIaIQobChMIwt2N2IyskwMVkBkGAB0uBDBQEAQYGiABEgI9avD_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu dzięki, fajnie wątek rozwinął się, będzie gdzie wracać i czerpać wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Bruner79 napisał: Sidewall chociaż ma? 😉 a na co to jest dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, Jan napisał: a na co to jest dobre? Na szpan, szpan musi być 😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, Robur82 napisał: Tylko, gdzie kupić teraz po sezonie E-SL FIS, w zwykłych sklepach nie ma ich. Albo ja nie umiem namierzyć. Znalazłem takie bez wiązań za 3100zł, ale długość 168cm To taka nie fisowska długość, czy to na pewno te narty o które nam chodzi? https://skiracecenter.pl/head/12990-narty-zawodnicze-head-wcr-e-sl-r-fis-sw-rp-wcr-14-2026.html#/75,dlugosc,168-cm/1223,wiazania,same-narty-bez-wiazan Szukaj poza granicami oprócz Brunera to w sklepach w PL są pojebane ceny. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Bruner79 napisał: Sidewall chociaż ma? 😉 Cześć Nie wiem co to za Volkl ale nawet po tym fragmencie dziobu widać, że badziewie, w każdym razie z pewnością nie jest to SL ani żadna narta sportowa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Victor napisał: Mógłbyś rozwinąć temat dlaczego SL nie jest dla Ciebie nartą na cały dzień przy tych „Twoich możliwościach”fizycznych ? Totalnie tego nie rozumie . Co więcej napisałeś czuć ciężar narty🧐mam SL sklep ( Volkl) i fis( Dynastar) podczas jazdy „ciężaru”nie odczuwam ale różnice w stabilności tych dwóch nart już tak choć żaden ze mnie znawca bo przecież ciągle na etapie nauki i co więcej jeżdżę cały dzień na Fis i nie mam problemu z tą nartą ( zmęczony zdecydowanie jestem aktywnością dnia a nie samej narty ) choć czasem w połowie dnia mam myślą chęci/chciałbym zamienić na coś dłuższego ale to raczej-zdecydowanie chęć nauki coś extra niż mus samej zamiany. Cześć To kwestia intensywności jazdy myślę. Dlaczego trening sportowy narciarski trwa dwie godziny a reszta to rozjazd i po 3h idziesz do domu? Kacper mówi, że on jak są warunki idealne to jest w stanie na porządnej SL jeździć max 3h i dalej już właściwie go nie interesuje - zazwyczaj idzie do domu bo zmęczenie nie pozwala osiągnąć maksa. Ja na przykład rzadko jeżdżę dłużej niż 3-4 h. Pierwsza godzina to jest rozjazd poznanie stoku itd a w drugiej szukasz tzw. zjazdu dnia i zazwyczaj jak ta druga godzina się kończy to już jest po nim i wiadomo, że lepszego danego dnia już nie będzie. Reszta to już zwożenie czy zwiedzanie ale... to już nie to. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi