Skocz do zawartości

slalomki 165 cm

tarpan

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, rulez napisał:

Ja mam HEAD e-sl 165 cm 22/23 (de facto od Brunnera :)).
Jak dla mnie, przy moich możliwościach fizycznych nie jest to narta na cały dzień.
Po pierwsze, czuć ciężar tej narty :). 
Ostatnio miałem na nogach Racetiger SL  z wypożyczalni i jest łatwiejsza w obsłudze. Nie męczyła mnie tak.
Wersja pro to bodajże jeszcze sztywniejsza wersja.

Mógłbyś rozwinąć temat dlaczego SL nie jest dla Ciebie nartą na cały dzień przy tych „Twoich możliwościach”fizycznych ? Totalnie tego nie rozumie . Co więcej napisałeś czuć ciężar narty🧐mam SL sklep ( Volkl) i fis( Dynastar) podczas jazdy „ciężaru”nie odczuwam ale różnice w stabilności tych dwóch nart już tak choć żaden ze mnie znawca bo przecież ciągle na etapie nauki i co więcej jeżdżę cały dzień na Fis i nie mam problemu z tą nartą ( zmęczony zdecydowanie jestem aktywnością dnia a nie samej narty ) choć czasem w połowie dnia mam myślą chęci/chciałbym zamienić na coś dłuższego ale to raczej-zdecydowanie chęć nauki coś extra niż mus samej zamiany. 

@Robur82 nart SL do 600€ komplet jest całkiem sporo na rynku 🤷‍♂️ zobacz xspo.com refurbed.be daka.nl baum.sport snouwleader outdoorxl.be vrijbuiter.nl AlpinStor …no jest tych stron cała masa -do wyboru do koloru z SL 😀

https://www.sportokay.com/be_nl/head-worldcup-rebels-e-slr-pr-11-gw-skiset-2026.html?gad_source=1&gad_campaignid=9906612692&gbraid=0AAAAACan48NBpwyFk_KTIh1DbAWVxv9da&gclid=EAIaIQobChMIwt2N2IyskwMVkBkGAB0uBDBQEAQYGiABEgI9avD_BwE

• Like 1

4 godziny temu, Robur82 napisał:

Tylko, gdzie kupić teraz po sezonie E-SL FIS, w zwykłych sklepach nie ma ich. Albo ja nie umiem namierzyć.

Znalazłem takie bez wiązań za 3100zł, ale długość 168cm

To taka nie fisowska długość, czy to na pewno te narty o które nam chodzi?

https://skiracecenter.pl/head/12990-narty-zawodnicze-head-wcr-e-sl-r-fis-sw-rp-wcr-14-2026.html#/75,dlugosc,168-cm/1223,wiazania,same-narty-bez-wiazan

Szukaj poza granicami oprócz Brunera to w sklepach w PL są pojebane ceny.

pozdro

2 godziny temu, Victor napisał:

Mógłbyś rozwinąć temat dlaczego SL nie jest dla Ciebie nartą na cały dzień przy tych „Twoich możliwościach”fizycznych ? Totalnie tego nie rozumie . Co więcej napisałeś czuć ciężar narty🧐mam SL sklep ( Volkl) i fis( Dynastar) podczas jazdy „ciężaru”nie odczuwam ale różnice w stabilności tych dwóch nart już tak choć żaden ze mnie znawca bo przecież ciągle na etapie nauki i co więcej jeżdżę cały dzień na Fis i nie mam problemu z tą nartą ( zmęczony zdecydowanie jestem aktywnością dnia a nie samej narty ) choć czasem w połowie dnia mam myślą chęci/chciałbym zamienić na coś dłuższego ale to raczej-zdecydowanie chęć nauki coś extra niż mus samej zamiany. 

Cześć

To kwestia intensywności jazdy myślę. Dlaczego trening sportowy narciarski trwa dwie godziny a reszta to rozjazd i po 3h idziesz do domu?

Kacper mówi, że on jak są warunki idealne to jest w stanie na porządnej SL jeździć max 3h i dalej już właściwie go nie interesuje - zazwyczaj idzie do domu bo zmęczenie nie pozwala osiągnąć maksa.

Ja na przykład rzadko jeżdżę dłużej niż 3-4 h. Pierwsza godzina to jest rozjazd poznanie stoku itd a w drugiej szukasz tzw. zjazdu dnia i zazwyczaj jak ta druga godzina się kończy to już jest po nim i wiadomo, że lepszego danego dnia już nie będzie. Reszta to już zwożenie czy zwiedzanie ale... to już nie to.

Pozdro

• Like 2