kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 11 minut temu, Robur82 napisał: te są to są zwykłe e-SL? nie fis? Fis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, papa_zuk napisał: Prowizja w sprzęcie od wolumenu A wolumen? Wiesz ja wprawdzie pracuję w firmie handlowej ale może dla innych język nieco giełdowy to czarna magia... 😉 Wyjściowe ceny nart są gigantycznie przeszacowane. Ja nawet nie mówię o kosztach produkcji ile o cenie zakupu na nasz rynek ale... jak są jelenie to czemu nie. Szkoda tylko, że to nie funkcjonuje jakoś normalniej. Gdybym miał narty kupić w sklepie to przestałbym jeździć już dawno i rodzina też. Osobiście szczerze podziwiam rodziców, którzy są w stanie wytrzymać finansowo nobilitację w postaci treningów dziecka w klubie. Sezon to w tej chwili pewnie jakieś 50000-60000pln - normalna aktywność w grupie sportowej i to chyba minimum. Popraw mnie jak prowadzisz rachunki. Niestety to jest/był od dawna podstawowy element selekcyjny. Przy przejściu granicy juniora kwoty wzrastają 10 krotnie a dalej jeszcze 10 krotnie tylko, że w walutach. Praktycznie do uzyskania jakichkolwiek wyników na arenie międzynarodowej całość finansowania spoczywa na rodzicach i ewentualnych sponsorach. Jeżeli nie jesteś Kostelicem lub solidnym entierem - nie ma szans. Pozdro Pisał tutaj gdzieś Jurek... many, many, many niestety. A gdyby tak chociaż jakąś minimalną część wypracowaną pr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Robur82 napisał: Coś takiego mi zaproponował , twierdzi że rocznik 24/25, w kasie podobnej jak piszesz Panowie czy ja te narty miałem teraz w Zwardoniu? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, Mitek napisał: Panowie czy ja te narty miałem teraz w Zwardoniu? Pozdro Cze, podobne ale Twoje były ładniejsze, takie kury były nabazgrane. O ile mnie pamięć nie myli. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Marek autentycznie nie mam pojęcia. Pamiętam, że miały asymetryczną szatę - tak jak te - i podobno była to szata właśnie 24/25 ale ja nie wiem. Bardzo dobra narta do wszystkiego i łatwa raczej, choć chyba dość sztywna. Z pewnością sztywniejsza od Dynastara CN. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Robur82 napisał: @tomkly Dogadałem te, jak logistycznie zgramy się ze sprzedawcą to mam je jutro mieć i biorę na wyjazd z Jurkiem Karyntia + Nassfeld https://www.olx.pl/d/oferta/narty-head-komorkowe-165-cm-e-sl-rd-world-cup-rebels-wiazania-st-16-CID767-ID145tEQ.html Ale to jest warte góra 1.000 zł, ze względu na rocznik oraz użytkowanie przez 3 sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 26 minut temu, Mitek napisał: Marek autentycznie nie mam pojęcia. Pamiętam, że miały asymetryczną szatę - tak jak te - i podobno była to szata właśnie 24/25 ale ja nie wiem. Bardzo dobra narta do wszystkiego i łatwa raczej, choć chyba dość sztywna. Z pewnością sztywniejsza od Dynastara CN. Pozdro Ty miałeś 23/24 z Kurami, dobrze pamiętam😀. Na SO w katalogu jest. pozdro Edytowane 1 godzinę temu przez Marcos73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 3 godziny temu, Mikoski napisał: Jak za model 21/22 to za drogo. Jeździłem w grudniu na modelu 24/25 od @tomklyi zdecydowanie większą przyjemność z jazdy dały mi dynastary chociaż jestem fanem heda 🤪 są bardzo poprawne ale nie mają to czegoś 😁 gibkość dynamika i fan z jazdy w moim odczuciu zdecydowanie Dynastar Tak jak pisałem kilka postów powyżej - na Dynastarze można jeździć bez zmęczenia cały dzień, jest mega elastyczny, przyjemny i przyjazny --> w zasadzie sam skręca czyli odwala całą robotę za narciarza. W Twoim przypadku; po kilku operacjach kolan; niewątpliwie jest to lepszy wybór niż sztywny Head, szczególnie modele 2024/25 i 2025/26. Ten 2023/24 był bardziej elastyczny, ale za to po 80 dniach jazdy do niczego się nie nadawał --> zbyt miękki, delikatny a przez to mało wytrzymały. Dokładnie tego samego obawiam się w przypadku Dynastara - jego przewidywany żywot będzie krótki. Podejrzewam, że ja bym go załatwił w jeden sezon. Edytowane 1 godzinę temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Robur82 napisał: Coś takiego mi zaproponował , twierdzi że rocznik 24/25, w kasie podobnej jak piszesz Cze poszukaj w katalogach race malowania, raczej na pewno to starsza narta. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 54 minuty temu Udostępnij Napisano 54 minuty temu 16 minut temu, tomkly napisał: Ten 2023/24 był bardziej elastyczny, ale za to po 80 dniach jazdy do niczego się nie nadawał --> zbyt miękki, delikatny a przez to mało wytrzymały. Dokładnie tego samego obawiam się w przypadku Dynastara - jego przewidywany żywot będzie krótki. Podejrzewam, że ja bym go załatwił w jeden sezon. Gdzie kiedyś czytałem może tu na forum albo moze gdzieś oglądałem wypowiedź na YT 🤷♂️ że żywotność narty to około 100dni więc dla amatora takiego jak ja to 5 sezonów czyli wydatek nawet kupując nową nartę jest akceptowalny bo to koszt jednego wyjazdu tygodniowego w Alpy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 51 minut temu Udostępnij Napisano 51 minut temu Ty nie jesteś standardowym amatorem Pawełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 42 minuty temu Udostępnij Napisano 42 minuty temu 7 minut temu, Mitek napisał: Ty nie jesteś standardowym amatorem Pawełku. Porównując moje dni w sezonie do Tomka to jestem standardowym amatorem 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 37 minut temu Udostępnij Napisano 37 minut temu Tomek przez lata pracował w turystyce - też nie jest standardowym amatorem. Poza tym... W zeszłym roku gdzieś w Austrii miałem narty, które dostałem prawie 20 lat temu. Do tego obie są wygięte. Nie jeździło się może idealnie na twardym ale wyjazd udany więc te 100 dni to po prostu pieprzenie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Cze, podobne ale Twoje były ładniejsze, takie kury były nabazgrane. O ile mnie pamięć nie myli. pozdro To nie kury. Też myślałem, że to kogut na nartach Rossignol, synowa nawet sugerowała, że ta marka powinna być dominująca w naszej rodzinie. Jednak ostatnio ktoś mnie uświadomił, że to słowik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 17 minut temu Udostępnij Napisano 17 minut temu 4 minuty temu, kordiankw napisał: To nie kury. Też myślałem, że to kogut na nartach Rossignol, synowa nawet sugerowała, że ta marka powinna być dominująca w naszej rodzinie. Jednak ostatnio ktoś mnie uświadomił, że to słowik. Słowik to nazwa, logo to kogut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 minut temu Udostępnij Napisano 12 minut temu 2 minuty temu, moruniek napisał: Słowik to nazwa, logo to kogut. Czyli należałoby przemyśleć rodzinne zakupy 🧐🎿 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 5 minut temu Udostępnij Napisano 5 minut temu 48 minut temu, Victor napisał: Gdzie kiedyś czytałem może tu na forum albo moze gdzieś oglądałem wypowiedź na YT 🤷♂️ że żywotność narty to około 100dni więc dla amatora takiego jak ja to 5 sezonów czyli wydatek nawet kupując nową nartę jest akceptowalny bo to koszt jednego wyjazdu tygodniowego w Alpy. Setkę to ja robię w jeden sezon... To znaczy robiłem w trzy poprzednie, bo ten mam do dupy. ☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi