Mitek Posted December 7, 2025 Share Posted December 7, 2025 Ale Mistrz jest jeden. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlesik Posted December 8, 2025 Share Posted December 8, 2025 Zawody w niedziel臋 by艂y 艣wietne. Zar贸wno u babek jak i facet贸w pe艂en gaz i ogie艅. Kto jecha艂 mniej agresywnie nie mia艂 szans. U babek zadziwia mnie 偶e Shiffrin dostaje na p艂askich odcinkach kosmicznie du偶o. Nie mam poj臋cia dlaczego. Dziwne. Rywalizacja Schieb z Robinnson mistrzostwo 艣wiata. Obie lec膮 na maksa. Tydzie艅 temu Scheib wylecia艂a tym razem Robinson waln臋艂a na p艂askim babola. Dziwi mnie nieustaj膮cy zachwyt komentator贸w nad Ljutic, kt贸ra jest pod form膮 w tym sezonie i nad Liensberger, kt贸ra jest pod form膮 ze 4 sezony ju偶. Maryna je藕dzi du偶o lepiej ni偶 w zesz艂ych dw贸ch sezonach. Szacun. Wida膰 agresj臋 i atak, natomiast szczeg贸lnie wczoraj na p艂askim ona jedzie du偶o bardziej wyprostowana i z r臋koma z ty艂u... to ja swoim dzieciakom wiecznie krzycz臋 偶eby pcha艂y r臋ce do przodu... W Copper by艂o podobnie... 聽 Facet贸w GS by艂 艣wietny. Mega wariackie przejazdy. Vinatzer raz na 10 przejazd贸w dojecha艂 na ryzyku i jest podium. Schwarz s艂abiej niestety. McGrath s艂abiej w 1, Verdu w maliny, Henryczek nawet nie藕le, Brathen 藕le pomalowa艂 paznokcie a na koniec jedzie Marco... i po zawodach. Nawet jak jedzie rozkojarzony drugi przejazd to... Za kilka lat mo偶e si臋 okaza膰 偶e dogoni Shiffrin聽 w zwyci臋stwach. 聽 Czy kto艣 wie dlaczego meta nie by艂a ca艂y weekend u facet贸w tradycyjnie na samym dole. 聽 I po偶egna艂em si臋 na sta艂e z antenowym eurosportem. Snooker i golf skutecznie zmusi艂y mnie do kupna playera. 聽 聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted December 8, 2025 Share Posted December 8, 2025 9 minut temu, mlesik napisa艂: Snooker Pi臋knie lecieli w kulki 馃槈 pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted December 8, 2025 Share Posted December 8, 2025 Cze艣膰 Ogl膮damy teraz z Rybelekiem SG w Beaver no i wniosek jest jeden. Jury zawod贸w to banda chuj贸w ze szmaty. Od 10 mo偶e 11 numeru Panowie jechali zupe艂nie na 艣lepo w padaj膮cym zacinaj膮cym 艣niegu, przy bardzo silnym wietrze. Wida膰 by艂o, 偶e zawodnicy, kt贸rzy przecie偶 znakomicie znali tras臋, momentami orientowali si臋 gdzie jecha膰 dopiero jak zobaczyli kolejna p艂acht臋.聽 Paranoja. Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted December 9, 2025 Share Posted December 9, 2025 聽 聽 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted December 11, 2025 Share Posted December 11, 2025 Lindsey wczoraj mia艂a najlepszy czas na treningu DH w St Moritz dzisiaj by艂a ostatnia, ciekawe jak b臋dzie w sobot臋. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 (edited) No i Lindsey to zrobi艂a 馃憤 Edited December 12, 2025 by Mikoski 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edwin Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 36 minut temu, Mikoski napisa艂: No i Lindsey to zrobi艂a 馃憤 To wyniki ju偶 znam , zaczynam ogl膮da膰 馃榿 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 No to jestem w szoku! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlesik Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 I to z jak膮 przewag膮! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrik Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 https://www.instagram.com/reel/DSKYocMiMUP/?igsh=MWtlYmgyczVyZjJvaQ== Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikoski Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 Jutro drugi zjazd a w niedziel臋 SG mo偶e jeszcze co艣 dorzuci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rulez Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 Ogl膮da艂em. Mo偶e dobrze jej zrobi艂o, 偶e zastopowali j膮 ma wczorajszym treningu po wypadku. Niestety w艂膮czy艂em zbyt p贸藕no i nie widzia艂em przejazdu Ledeckiej i nie wiem czemu tak s艂abo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcos73 Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 Wow! Nic wi臋cej nie da si臋 napisa膰. pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 (edited) Jak obejrz臋 to napisz臋 co my艣l臋. Musz臋 sobie odnowi膰 wizje trasy w ST. Moritz. Smarowanie, to pierwsze co mi si臋 rzuci艂o w oczy po przejazdach. Zwr贸膰cie uwag臋, 偶e odcinki szusu przegrywa艂y tak ona jak i np. Goggia a wygrywa艂y d贸艂 trasy, kt贸ry jest do艣膰 techniczny i co艣 si臋 tam w ko艅cu dzieje. Stawiam, 偶e mia艂y lepiej rozeznane smarowanie Obejrz臋 sobie jeszcze powt贸rki. No jest to z pewno艣ci膮 niez艂y wyczyn, no i jazda na granicy wydaje mi si臋. Musi mie膰 nieprawdopodobn膮 psychik臋, 偶eby nie odpuszcza膰 po tylu przej艣ciach... Co ciekawe Maryna G.D bra艂am udzia艂 w treningach ale w zawodach nie pojecha艂a, w og贸le nie by艂a zg艂oszona do startu, natomiast startowa艂a i uko艅czy艂a Nikola Komorowska 2006 z Warszawy ale od lat mieszkaj膮ca w Zakopanem. Na start polki w zje藕dzie czekali艣my chyba 10 czy 11 lat. Pozdro Edited December 12, 2025 by Mitek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 1 godzin臋 temu, Mitek napisa艂: Musz臋 sobie odnowi膰 wizje trasy w ST. Moritz. te偶 tam kiedy艣 startowa艂e艣 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted December 12, 2025 Author Share Posted December 12, 2025 Jprd, jest z czego czerpa膰 inspiracj臋 do rozwijania jazdy na wprost: 聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurek_h Posted December 12, 2025 Share Posted December 12, 2025 Nie wiem co powiedzie膰. Zawsze mia艂em wyczucie odno艣nie narciarzy i muzyk贸w. Potrafi艂em wy艂apa膰 nowe talenty i przewidzie膰 kto b臋dzie je藕dzi艂 czy zaistnieje na muzycznej scenie. Nie wr贸偶y艂em Lindsey wielkich sukces贸w po powrocie. Wsp贸艂czesny sport jest niezwykle wy艣rubowany. Nie dostrzeg艂em , aktualnego potencja艂u Lindsey. 聽 Wymy艣lcie dla mnie kar臋 kt贸ra pozwoli mi j膮 przeprosi膰. 聽 Jest genialna. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexi Posted December 13, 2025 Share Posted December 13, 2025 6 godzin temu, jurek_h napisa艂: Wymy艣lcie dla mnie kar臋 kt贸ra pozwoli mi j膮 przeprosi膰. 聽 2 tygodnie na szerokiej narcie... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edwin Posted December 13, 2025 Share Posted December 13, 2025 10 godzin temu, grimson napisa艂: Jprd, jest z czego czerpa膰 inspiracj臋 do rozwijania jazdy na wprost: 聽 Najpierw naucz si臋 skr臋ca膰 馃榿馃榿 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted December 13, 2025 Author Share Posted December 13, 2025 20 minut temu, Edwin napisa艂: Najpierw naucz si臋 skr臋ca膰 馃榿馃榿 Chrzanie skr臋canie, s艂abo mi to idzie.聽 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted December 13, 2025 Share Posted December 13, 2025 (edited) 58 minut temu, grimson napisa艂: Chrzanie skr臋canie, s艂abo mi to idzie.聽 Obejrzyj ca艂y przejazd cho膰 raz, np ten na tej trasie. To jest 705 metr贸w w pionie i oko艂o 2600 d艂ugo艣ci. Trasa na g贸rze jest p艂aska i ostatnia 1/3 jest do艣膰 stroma, mo偶e nawet mniej - normalne geologia. Oceniam, 偶e na tej trasie jazda na wprost to jakie艣 100m - pierwsze rozp臋dowe (no ale tu to jest 艂y偶wa) oraz przed ostatnim skokiem i po l膮dowaniu. Mo偶e jest jeszcze co艣 pomi臋dzy ale to dos艂ownie metry bo szybko jazda i prze艂o偶enie troch臋 trwa. Zjazd to z pewno艣ci膮 najbardziej carvingowa konkurencja w narciarstwie alpejskim bo tylko tu mo偶na ca艂膮 tras臋 pokona膰 na czystej kraw臋dzi - mo偶e w niekt贸rych SG te偶 ale w膮tpi臋. Na trasach typu Kitz czy Wengen - kt贸re maj膮 spory odcinek jazdy po p艂askim te偶 ten odcinek jest pokonywany, cho膰 w pozycji zjazdowej, to ca艂y czas w skr臋cie. Moim zdaniem czysta jazda na wprost gdzie lecisz rzeczywi艣cie na 艣lizgach wyst臋puje niezwykle rzadko i ka偶dy d膮偶y raczej do jazdy na kt贸rej艣 kraw臋dzi bo jazda na wprost: - po pierwsze bardzo trudna - bardzo ryzykowna聽 - realnie wyst臋puje niezwykle rzadko Z rozm贸w ze zjazdowcami z naszej kadry - ale to napraw臋 dawne czasy - odcinki jazdy na wprost z du偶膮 szybko艣ci膮 to raczej forma lotu delikatnie nad 艣niegiem minimalnie na wewn臋trznych kraw臋dziach Nawet na Twoim filmiku nie ma ani kawa艂ka jazdy na wprost, ani kawa艂ka. Obsuwanie si臋 w lekkim 艣lizgu nie jest jazd膮 na wprost - jest jazd膮 ze艣lizgu. Takie s膮 realia my艣l臋. 聽 Powracaj膮c do zjazdu... dziwi mnie troch臋 bardzo kr贸tki wybieg na mecie po skoku i stromej 艣ciance, zawodniczki mia艂y tam spore problemy... Ta trasa jest generalnie do艣膰 艂atwa ale jest strasznie nier贸wna w paru miejscach i to chyba najwi臋ksze niebezpiecze艅stwo tutaj i wyzwanie aby utrzyma膰 czyst膮 lini臋 i nie da膰 si臋 rozrzuci膰 na nier贸wno艣ciach. Edited December 13, 2025 by Mitek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted December 13, 2025 Author Share Posted December 13, 2025 Kr贸lowa start: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimson Posted December 13, 2025 Author Share Posted December 13, 2025 Jprd, Kr贸lowa prowadzi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herbi Posted December 13, 2025 Share Posted December 13, 2025 馃槼馃く Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts