Skocz do zawartości

PS 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Zawody w niedzielę były świetne. Zarówno u babek jak i facetów pełen gaz i ogień. Kto jechał mniej agresywnie nie miał szans.

U babek zadziwia mnie że Shiffrin dostaje na płaskich odcinkach kosmicznie dużo. Nie mam pojęcia dlaczego. Dziwne. Rywalizacja Schieb z Robinnson mistrzostwo świata. Obie lecą na maksa. Tydzień temu Scheib wyleciała tym razem Robinson walnęła na płaskim babola. Dziwi mnie nieustający zachwyt komentatorów nad Ljutic, która jest pod formą w tym sezonie i nad Liensberger, która jest pod formą ze 4 sezony już.

Maryna jeździ dużo lepiej niż w zeszłych dwóch sezonach. Szacun. Widać agresję i atak, natomiast szczególnie wczoraj na płaskim ona jedzie dużo bardziej wyprostowana i z rękoma z tyłu... to ja swoim dzieciakom wiecznie krzyczę żeby pchały ręce do przodu... W Copper było podobnie...

Facetów GS był świetny. Mega wariackie przejazdy. Vinatzer raz na 10 przejazdów dojechał na ryzyku i jest podium. Schwarz słabiej niestety. McGrath słabiej w 1, Verdu w maliny, Henryczek nawet nieźle, Brathen źle pomalował paznokcie a na koniec jedzie Marco... i po zawodach. Nawet jak jedzie rozkojarzony drugi przejazd to... Za kilka lat może się okazać że dogoni Shiffrin  w zwycięstwach.

Czy ktoś wie dlaczego meta nie była cały weekend u facetów tradycyjnie na samym dole.

I pożegnałem się na stałe z antenowym eurosportem. Snooker i golf skutecznie zmusiły mnie do kupna playera.

• Like 1

Cześć

Oglądamy teraz z Rybelekiem SG w Beaver no i wniosek jest jeden. Jury zawodów to banda chujów ze szmaty. Od 10 może 11 numeru Panowie jechali zupełnie na ślepo w padającym zacinającym śniegu, przy bardzo silnym wietrze.

Widać było, że zawodnicy, którzy przecież znakomicie znali trasę, momentami orientowali się gdzie jechać dopiero jak zobaczyli kolejna płachtę. 

Paranoja.

Pozdro

• Like 1