Mitek Napisano wczoraj o 06:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:10 (edytowane) Już pisałem nie raz: zjeżdżać można na wszystkim, nawet na jabłuszku, a kolega chce się nauczyć jeździć - to po pierwsze. Po drugie sugeruję aby osoba, która nie umiała nikogo nauczyć na nartach nawet podstaw nie zabierała głosu w tematach poradniczych - to po prostu nieuczciwe. Edytowane wczoraj o 06:27 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 06:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:19 5 godzin temu, Mikoski napisał: Pierdolicie Hipolicie! nie ma jak to uczciwa porada prawdziwego experta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 07:35 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:35 Godzinę temu, Mitek napisał: Już pisałem nie raz: zjeżdżać można na wszystkim, nawet na jabłuszku, a kolega chce się nauczyć jeździć - to po pierwsze. Po drugie sugeruję aby osoba, która nie umiała nikogo nauczyć na nartach nawet podstaw nie zabierała głosu w tematach poradniczych - to po prostu nieuczciwe. W punkt. Tylko @Adam ..DUCH @widzewiak_z_gor mają dokumenty żeby szkolić. Cała reszta może co najwyżej poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 07:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:51 (edytowane) 18 minut temu, grimson napisał: W punkt. Tylko @Adam ..DUCH @widzewiak_z_gor mają dokumenty żeby szkolić. Cała reszta może co najwyżej poczytać. To po co się odzywasz w temacie jako jeden z pierwszych? Na dodatek pisząc nieprawdę. Edytowane wczoraj o 07:54 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 08:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:10 14 minut temu, Mitek napisał: To po co się odzywasz w temacie jako jeden z pierwszych? Na dodatek pisząc nieprawdę. Dałem drugi komentarz do posta, panie psorze. Zalajkowany przez Adama Ducha, więc był celny i w punkt, a nie z czapy, i o nieprawdzie. Pierwszy post to Lexi, a więc także nie-instruktor. Rozumiem że aktywny instruktor jakim jest Adam, jedna z najmocniejszych narciarsko i kompetencyjnie osób na tym forum, lajkujaca moje skromne wypociny, potwierdza nieprawdę. A to ciekawe. Wez lepiej wyluzuj gacie mitek, bo widzę u ciebie ciągłe spięcie na Ski Forum. A to jest niekorzystne dla zdrowia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 08:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:26 7 minut temu, grimson napisał: Dałem drugi komentarz do posta, panie psorze. Zalajkowany przez Adama Ducha, więc był celny i w punkt, a nie z czapy, i o nieprawdzie. Pierwszy post to Lexi, a więc także nie-instruktor. Rozumiem że aktywny instruktor jakim jest Adam, jedna z najmocniejszych narciarsko i kompetencyjnie osób na tym forum, lajkujaca moje skromne wypociny, potwierdza nieprawdę. A to ciekawe. Wez lepiej wyluzuj gacie mitek, bo widzę u ciebie ciągłe spięcie na Ski Forum. A to jest niekorzystne dla zdrowia. Nie. Adam pochwalił drugą część wypowiedzi o nartach bo jest w 100% prawdziwa i wynikająca z praktyki. Stwierdzenie o butach jest warunkowe i kieruje do fachowca. Ty napisałeś: "Bierz Pan najsampierw sztywne buty, przy wadze +120kg z flexem min 120." co jest absolutną obiegową bzdurą. Ewentualnie uszło by gdyby było opatrzone szerszym komentarzem ale nie jest więc jest raczej oszustwem spowodowanym chęcią zaistnienia - stąd moja reakcja. Bądź konsekwentny i się po prostu nie odzywaj jak nie masz o czymś pojęcia. Zwłaszcza w tematach poradniczych jest to szkodliwe bo wprowadza w błąd pytających i powoduje bałagan. Pisałem to dziesiątki razy. Co do butów to... kolega ma buty i tyle. Wyważenie na nartach nie ma z butami nic wspólnego. Sztywny but może pomóc ale może też wiele utrudnić. Prawidłowo poukładany narciarz nawet jak waży 150 kg może jechać w miękkich butach prawidłowo i czysto. Natomiast aby jechać dynamicznie i agresywnie musi wspomóc się sztywnymi butami z oczywistych względów. Kolega pytający jest na etapie nauki więc nie będzie zapierdalał jak idiota tylko uczył się wyważenia a tu trzymające betonowo buty nie do końca pomagają. Czy to jest dość jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 08:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:49 22 minuty temu, Mitek napisał: Nie. Adam pochwalił drugą część wypowiedzi o nartach bo jest w 100% prawdziwa i wynikająca z praktyki. Stwierdzenie o butach jest warunkowe i kieruje do fachowca. Ty napisałeś: "Bierz Pan najsampierw sztywne buty, przy wadze +120kg z flexem min 120." co jest absolutną obiegową bzdurą. Ewentualnie uszło by gdyby było opatrzone szerszym komentarzem ale nie jest więc jest raczej oszustwem spowodowanym chęcią zaistnienia - stąd moja reakcja. Bądź konsekwentny i się po prostu nie odzywaj jak nie masz o czymś pojęcia. Zwłaszcza w tematach poradniczych jest to szkodliwe bo wprowadza w błąd pytających i powoduje bałagan. Pisałem to dziesiątki razy. Co do butów to... kolega ma buty i tyle. Wyważenie na nartach nie ma z butami nic wspólnego. Sztywny but może pomóc ale może też wiele utrudnić. Prawidłowo poukładany narciarz nawet jak waży 150 kg może jechać w miękkich butach prawidłowo i czysto. Natomiast aby jechać dynamicznie i agresywnie musi wspomóc się sztywnymi butami z oczywistych względów. Kolega pytający jest na etapie nauki więc nie będzie zapierdalał jak idiota tylko uczył się wyważenia a tu trzymające betonowo buty nie do końca pomagają. Czy to jest dość jasne? Jestem pod głębokim wrażeniem, potrafisz czytać w myślach Adama. Szacunek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu W dniu 27.09.2025 o 10:49, grimson napisał: Jestem pod głębokim wrażeniem, potrafisz czytać w myślach Adama. Szacunek. Chłopaki nie doprowadzajmy do sytuacji w których ktoś będzie się tłumaczył z lajka. Pochwaliłem bo tok rozwojowy był słuszny, odnośnie pierwszej części można dyskutować ale generalnie tak. Czy @Mitek potrafi mnie czytać między wierszami - no pewnie że tak i chyba nawzajem. Jeździliśmy razem, robiliśmy na stoku razem, dużo przegadaliśmy tematów i w wielu narciarskich kwestiach się różnimy ale to właśnie te różnice robią robotę. Znamy swoje narciarskie wady i zalety. @grimson Ty w swoich wypowiedziach jesteś zwięzły i zazwyczaj treściwy i to wystarcza - wystarcza dla osób które są w temacie. Ja swoje wypowiedzi nieco bardziej okraszam bo rozmówcę staram się traktować "instruktorsko". Nie zawsze wychodzi a czasami wychodzi "pitolicie Hipolicie". Tak więc krótko i w temacie - płacisz w ciul kasy to wybieraj dobrego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Ale żeby nie być gołosłownym. Drogi kolego @Dzejk, nasza forumowa animatorka @.Beata.kolejny raz podjęła się "niewdzięcznego" zadania jakim jest organizacja zlotu SF, więc proponuję wkleić się w termin. Ja w tym terminie jestem do dyspozycji za free, narty, no cóż sam nie wiesz na czym będziesz jeździł a jak @Marcos73 się zjawi to nawet damskie. Buty jak się ogarniesz i potwierdzisz to jestem w stanie Ci coś zorganizować do sprawdzenia. @.Beata. prześliczne ołówki Atomic ARC takie dziewczęce są gotowe. PS nie animatorka tylko KO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 24 minuty temu, Adam ..DUCH napisał: . Atomic ARC takie dziewczęce są gotowe. a co jest złego w moich Banditach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, Jan napisał: a co jest złego w moich Banditach ? Nic. zwykłe narty. Jak tam napisane że 84 czy 85 to wieszam na płot. 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: 84 czy 85 to wieszam na płot dzięki to tłumaczy wszystko o Twoim narciarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 godzin temu, Jan napisał: a co jest złego w moich Banditach ? Nic ale: 1. Edukacyjnie są słabym rozwiązaniem. 2. Są twoje, a to niedobrze wróży edukacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Ja nie czytam w myślach Adama ale mniej więcej jeszcze kojarzę na czym polega nauczanie jazdy na nartach. Adam naucza kompletnie i działa w sposób planowy. Znamy się, widziałem jak Adam uczy i wiem, że to jest edukacja narciarska a nie odpierdalanie fuchy. To wystarczy aby czytać myśli, narciarskie myśli oczywiście. A co do nart poważniej... Na początek mogą być nawet Bobo, choć im dłuższe tym lepsze - na początek wbrew pozorom. Ale jak już chcemy jeździć to narta sugerowana przez Adama jest pewnym uniwersalnym wyborem. Skuteczne i zsynchronizowane odciążenie i dociążenie i czucie krawędzi w sensie tzw. brania śniegu jest kluczowe. Oczywiście jak chcesz szybko poczuć piękno jazdy ciętej to kupuj SL i jeździj z wykroku. Ale nie o to chodzi w jeździe na nartach. Pozdro Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi