Mitek Napisano wczoraj o 06:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:10 (edytowane) Już pisałem nie raz: zjeżdżać można na wszystkim, nawet na jabłuszku, a kolega chce się nauczyć jeździć - to po pierwsze. Po drugie sugeruję aby osoba, która nie umiała nikogo nauczyć na nartach nawet podstaw nie zabierała głosu w tematach poradniczych - to po prostu nieuczciwe. Edytowane wczoraj o 06:27 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 06:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:19 5 godzin temu, Mikoski napisał: Pierdolicie Hipolicie! nie ma jak to uczciwa porada prawdziwego experta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 07:35 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:35 Godzinę temu, Mitek napisał: Już pisałem nie raz: zjeżdżać można na wszystkim, nawet na jabłuszku, a kolega chce się nauczyć jeździć - to po pierwsze. Po drugie sugeruję aby osoba, która nie umiała nikogo nauczyć na nartach nawet podstaw nie zabierała głosu w tematach poradniczych - to po prostu nieuczciwe. W punkt. Tylko @Adam ..DUCH @widzewiak_z_gor mają dokumenty żeby szkolić. Cała reszta może co najwyżej poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 07:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:51 (edytowane) 18 minut temu, grimson napisał: W punkt. Tylko @Adam ..DUCH @widzewiak_z_gor mają dokumenty żeby szkolić. Cała reszta może co najwyżej poczytać. To po co się odzywasz w temacie jako jeden z pierwszych? Na dodatek pisząc nieprawdę. Edytowane wczoraj o 07:54 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 08:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:10 14 minut temu, Mitek napisał: To po co się odzywasz w temacie jako jeden z pierwszych? Na dodatek pisząc nieprawdę. Dałem drugi komentarz do posta, panie psorze. Zalajkowany przez Adama Ducha, więc był celny i w punkt, a nie z czapy, i o nieprawdzie. Pierwszy post to Lexi, a więc także nie-instruktor. Rozumiem że aktywny instruktor jakim jest Adam, jedna z najmocniejszych narciarsko i kompetencyjnie osób na tym forum, lajkujaca moje skromne wypociny, potwierdza nieprawdę. A to ciekawe. Wez lepiej wyluzuj gacie mitek, bo widzę u ciebie ciągłe spięcie na Ski Forum. A to jest niekorzystne dla zdrowia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 08:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:26 7 minut temu, grimson napisał: Dałem drugi komentarz do posta, panie psorze. Zalajkowany przez Adama Ducha, więc był celny i w punkt, a nie z czapy, i o nieprawdzie. Pierwszy post to Lexi, a więc także nie-instruktor. Rozumiem że aktywny instruktor jakim jest Adam, jedna z najmocniejszych narciarsko i kompetencyjnie osób na tym forum, lajkujaca moje skromne wypociny, potwierdza nieprawdę. A to ciekawe. Wez lepiej wyluzuj gacie mitek, bo widzę u ciebie ciągłe spięcie na Ski Forum. A to jest niekorzystne dla zdrowia. Nie. Adam pochwalił drugą część wypowiedzi o nartach bo jest w 100% prawdziwa i wynikająca z praktyki. Stwierdzenie o butach jest warunkowe i kieruje do fachowca. Ty napisałeś: "Bierz Pan najsampierw sztywne buty, przy wadze +120kg z flexem min 120." co jest absolutną obiegową bzdurą. Ewentualnie uszło by gdyby było opatrzone szerszym komentarzem ale nie jest więc jest raczej oszustwem spowodowanym chęcią zaistnienia - stąd moja reakcja. Bądź konsekwentny i się po prostu nie odzywaj jak nie masz o czymś pojęcia. Zwłaszcza w tematach poradniczych jest to szkodliwe bo wprowadza w błąd pytających i powoduje bałagan. Pisałem to dziesiątki razy. Co do butów to... kolega ma buty i tyle. Wyważenie na nartach nie ma z butami nic wspólnego. Sztywny but może pomóc ale może też wiele utrudnić. Prawidłowo poukładany narciarz nawet jak waży 150 kg może jechać w miękkich butach prawidłowo i czysto. Natomiast aby jechać dynamicznie i agresywnie musi wspomóc się sztywnymi butami z oczywistych względów. Kolega pytający jest na etapie nauki więc nie będzie zapierdalał jak idiota tylko uczył się wyważenia a tu trzymające betonowo buty nie do końca pomagają. Czy to jest dość jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 08:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:49 22 minuty temu, Mitek napisał: Nie. Adam pochwalił drugą część wypowiedzi o nartach bo jest w 100% prawdziwa i wynikająca z praktyki. Stwierdzenie o butach jest warunkowe i kieruje do fachowca. Ty napisałeś: "Bierz Pan najsampierw sztywne buty, przy wadze +120kg z flexem min 120." co jest absolutną obiegową bzdurą. Ewentualnie uszło by gdyby było opatrzone szerszym komentarzem ale nie jest więc jest raczej oszustwem spowodowanym chęcią zaistnienia - stąd moja reakcja. Bądź konsekwentny i się po prostu nie odzywaj jak nie masz o czymś pojęcia. Zwłaszcza w tematach poradniczych jest to szkodliwe bo wprowadza w błąd pytających i powoduje bałagan. Pisałem to dziesiątki razy. Co do butów to... kolega ma buty i tyle. Wyważenie na nartach nie ma z butami nic wspólnego. Sztywny but może pomóc ale może też wiele utrudnić. Prawidłowo poukładany narciarz nawet jak waży 150 kg może jechać w miękkich butach prawidłowo i czysto. Natomiast aby jechać dynamicznie i agresywnie musi wspomóc się sztywnymi butami z oczywistych względów. Kolega pytający jest na etapie nauki więc nie będzie zapierdalał jak idiota tylko uczył się wyważenia a tu trzymające betonowo buty nie do końca pomagają. Czy to jest dość jasne? Jestem pod głębokim wrażeniem, potrafisz czytać w myślach Adama. Szacunek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu W dniu 27.09.2025 o 10:49, grimson napisał: Jestem pod głębokim wrażeniem, potrafisz czytać w myślach Adama. Szacunek. Chłopaki nie doprowadzajmy do sytuacji w których ktoś będzie się tłumaczył z lajka. Pochwaliłem bo tok rozwojowy był słuszny, odnośnie pierwszej części można dyskutować ale generalnie tak. Czy @Mitek potrafi mnie czytać między wierszami - no pewnie że tak i chyba nawzajem. Jeździliśmy razem, robiliśmy na stoku razem, dużo przegadaliśmy tematów i w wielu narciarskich kwestiach się różnimy ale to właśnie te różnice robią robotę. Znamy swoje narciarskie wady i zalety. @grimson Ty w swoich wypowiedziach jesteś zwięzły i zazwyczaj treściwy i to wystarcza - wystarcza dla osób które są w temacie. Ja swoje wypowiedzi nieco bardziej okraszam bo rozmówcę staram się traktować "instruktorsko". Nie zawsze wychodzi a czasami wychodzi "pitolicie Hipolicie". Tak więc krótko i w temacie - płacisz w ciul kasy to wybieraj dobrego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Ale żeby nie być gołosłownym. Drogi kolego @Dzejk, nasza forumowa animatorka @.Beata.kolejny raz podjęła się "niewdzięcznego" zadania jakim jest organizacja zlotu SF, więc proponuję wkleić się w termin. Ja w tym terminie jestem do dyspozycji za free, narty, no cóż sam nie wiesz na czym będziesz jeździł a jak @Marcos73 się zjawi to nawet damskie. Buty jak się ogarniesz i potwierdzisz to jestem w stanie Ci coś zorganizować do sprawdzenia. @.Beata. prześliczne ołówki Atomic ARC takie dziewczęce są gotowe. PS nie animatorka tylko KO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 33 minuty temu Udostępnij Napisano 33 minuty temu 24 minuty temu, Adam ..DUCH napisał: . Atomic ARC takie dziewczęce są gotowe. a co jest złego w moich Banditach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi