Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 9 minut temu, Victor napisał: Zauważyłam,całość przeczytałem ale ten stan wojny mi nie pasował . Dlatego napisałem co napisałem. Tak dla mnie określenie ,wojna” znaczy konflikt zbrojny-napierdalanke między państwami jak to określiłeś tego uczono mnie w szkole i tak to rozumie po dziś dzień . Dlatego odniosłem sie do wypowiedzi Wiesława bo póki co tego nie widzę na terytorium RP i oby tak pozostało tego Wam i wszystkim życzę . Wojna hybrydowa czy informacyjna dzieje się i z tym się zgadzam . Cześć I zgodziliśmy się na koniec ale tak... wiesz... Tacy jesteśmy - ludzie, jako gatunek. Oczywiście ta dążność do napierdalania (się - to bardzo ważne ale dodatkowe w tym momencie) wynika z naszej ewolucyjnej historii) i myślę, że raczej nie mamy szans jako gatunek. A RP... czy B... nie ma znaczenia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 2 godziny temu, moruniek napisał: Ja bym bardzo chciał, by mi ktoś podał, ile kosztowało mnie jako podatnika, koszt zestrzelenia/przejęcia tych 19 dronów. Pisałem wcześniej. 1 godzina lotu F35 to ok 35 tys USD, 1 rakieta około 500 tys PLn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 46 minut temu, Spiochu napisał: Jak strus schowa glowe w piasek to tez mysli ze go nie widac;) Mój tata, który zmarł w zeszłym roku też myślał , że go śledzą... Zastanów się na co masz realny wpływ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 26 minut temu, Mitek napisał: Cześć I zgodziliśmy się na koniec ale tak... wiesz... Tacy jesteśmy - ludzie, jako gatunek. Oczywiście ta dążność do napierdalania (się - to bardzo ważne ale dodatkowe w tym momencie) wynika z naszej ewolucyjnej historii) i myślę, że raczej nie mamy szans jako gatunek. A RP... czy B... nie ma znaczenia. Pozdro Ciężki temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Twoim zdaniem wydanie 300000 E na pocisk jest POŻYTECZNE???? Pomyśl może trochę... Pozdro 1. Rosja wysłała drona z pociskiem 2. Dron leci na bazę wojskową w Rzeszowie 3. W bazie wojskowej pracują ludzie 4. Dron uderza w budynek bazy i giną ludzie Ale cofamy punkt 4, wersja alternatywna. 4. Pocisk F35 zostaje wystrzelony w dron, dron zostaje rozwalony 5. Ludzie w bazie wojskowej żyją nadal Podsumowanie: Pocisk F35 jest dla nas pożyteczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Godzinę temu, Spiochu napisał: Na szczęście milościwie panujący herr klusk jest władcą sprawiedliwym. Teraz nic się nie marnuje i nastala wielka szczęśliwość;) A tutaj wysokość deficytu budżetowego: To wszystko jest przez Morawieckiego. On to zaplanował. A Ty masz to udowodnić. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 14 godzin temu 9 minut temu, Mitek napisał: Mój tata, który zmarł w zeszłym roku też myślał , że go śledzą... Zastanów się na co masz realny wpływ? Pozdro Sledzi cie jedynie twoj telefon. Polityka decyduje o twoim zyciu bez koniecznosci ciaglego sledzenia i niezaleznie czy to cie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 14 godzin temu 12 minut temu, grimson napisał: Pisałem wcześniej. 1 godzina lotu F35 to ok 35 tys USD, 1 rakieta około 500 tys A wystarczylby jakis lekki samolot turbosmiglowy z zamontowanym dzialkiem. Byloby kilkadziesiat razy taniej. Moze pora reaktywowac dywizjon 303? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, Spiochu napisał: A wystarczylby jakis lekki samolot turbosmiglowy z zamontowanym dzialkiem. Byloby kilkadziesiat razy taniej. Moze pora reaktywowac dywizjon 303? 😉 Nie taniej z procy strzelać 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 19 minut temu, MarioJ napisał: 1. Rosja wysłała drona z pociskiem 2. Dron leci na bazę wojskową w Rzeszowie 3. W bazie wojskowej pracują ludzie 4. Dron uderza w budynek bazy i giną ludzie Ale cofamy punkt 4, wersja alternatywna. 4. Pocisk F35 zostaje wystrzelony w dron, dron zostaje rozwalony 5. Ludzie w bazie wojskowej żyją nadal Podsumowanie: Pocisk F35 jest dla nas pożyteczny. Cześć To jest oczywisty ciąg logiczny ale nic nie usprawiedliwia, a zwłaszcza naszej głupoty... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu 29 minut temu, Victor napisał: Nie taniej z procy strzelać 😜 Jak trafisz to mozesz i z procy. Wojny wygrywa ekonomia i masowa produkcja a nie wyszukane gadzety o niszowym zastosowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Spiochu napisał: Jak trafisz to mozesz i z procy. Wojny wygrywa ekonomia i masowa produkcja a nie wyszukane gadzety o niszowym zastosowaniu. Wiesz,jest taka gra którą bardzo polecam uczy pokory każdy Twój ruch musi być przemyślany bo błąd może kosztować wiele itd - szachy. A w niej najważniejsza jest strategia. Jeżeli jej nie masz mając nawet same figury to przeciwnik pionkami Cię pokona. W życiu,biznesie czy na polu walki jest podobne . Strategia to klucz do sukcesu. Edytowane 11 godzin temu przez Victor R-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, Victor napisał: Wiesz,jest taka gra którą bardzo polecam uczy pokory każdy Twój ruch musi być przemyślany bo błąd może kosztować wiele itd - szachy. A w niej najważniejsza jest strategia. Jeżeli jej nie masz mając nawet same figury to przeciwnik pionkami Cię pokona. W życiu,biznesie czy na polu walki jest podobne . Strategia to klucz do sukcesu. Pod warunkiem, że każdy z graczy dysponuje takimi samymi figurami i ma je w takiej samej ilości do wykorzystania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 5 godzin temu, Spiochu napisał: A wystarczylby jakis lekki samolot turbosmiglowy z zamontowanym dzialkiem. Byloby kilkadziesiat razy taniej. Moze pora reaktywowac dywizjon 303? 😉 Trzeba przenieść sie do I WS. Odpalić sprzęt Czerwonego Barona, z 2x karabinem maszynowym na pokładzie. Te drony z dykty i styropianu latają przeważnie z prędkościami do 200 km/godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Piękny przykład organizatorskiej roli mass mediów w kształtowaniu społeczeństwa. Polecam wydrukować i powiesić nad ścianą: https://wiadomosci.wp.pl/przedstawiciel-rosji-przy-onz-polska-pospiesznie-oskarzyla-7199565012040288a W artykule pojawiają się następujące stwierdzenia: - klamstwo - klamliwie - zuchwałe - absurdalne - wyliczał oskarżycielsko - zuchwałe utrzymywał - kłamliwie przekonywał - absurdalnie przekonywał nawet - oskarżycielskim tonem odniósł się do Tu się nie ma co dziwić, że Polacy czytający taką papkę mają taki punkt widzenia na sprawę, jaką chce osiągnąć pani redaktor tych wypocin, Katarzyna Staszko. Dawno nie widziałem większego shitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, grimson napisał: Trzeba przenieść sie do I WS. Odpalić sprzęt Czerwonego Barona, z 2x karabinem maszynowym na pokładzie. Te drony z dykty i styropianu latają przeważnie z prędkościami do 200 km/godz. Muszę zobaczyć,czy jeszcze stoi w parku atrapa samolotu Czerwonego Barona ,nieopodal willi gdzie mieszkał,bo tak się składa że był ze Świdnicy. Może ktoś już wpadł na ten pomysł 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 7 godzin temu, Victor napisał: Wiesz,jest taka gra którą bardzo polecam uczy pokory każdy Twój ruch musi być przemyślany bo błąd może kosztować wiele itd - szachy. A w niej najważniejsza jest strategia. Jeżeli jej nie masz mając nawet same figury to przeciwnik pionkami Cię pokona. W życiu,biznesie czy na polu walki jest podobne . Strategia to klucz do sukcesu. Lubie szachy ale wole komputerowe gry strategiczne o wiekszym stopniu zlozonosci. Z najblizszych nam to Hearts of Iron czyli symulacja 2 wojny swiatowej. Bardzo trudna z duzym stopniem realizmu. Probowalem obrony Polski historycznie. Udalo mi sie przez niecaly rok a potem skonczyly sie zasoby i lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Edwin napisał: Muszę zobaczyć,czy jeszcze stoi w parku atrapa samolotu Czerwonego Barona ,nieopodal willi gdzie mieszkał,bo tak się składa że był ze Świdnicy. Może ktoś już wpadł na ten pomysł 😊 W moim mieście znaleziono akt zgonu Czerwonego Barona: https://www.wprost.pl/amp/180868/akt-zgonu-czerwonego-baronu-odnalazl-sie-w-ostrowie-wlkp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi