Skocz do zawartości

Drony

Spiochu

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Victor napisał:

Zauważyłam,całość przeczytałem ale ten stan wojny mi nie pasował . Dlatego napisałem co napisałem.

Tak dla mnie określenie ,wojna” znaczy konflikt zbrojny-napierdalanke między państwami jak to określiłeś tego uczono mnie w szkole i tak to rozumie po dziś dzień . Dlatego odniosłem sie do wypowiedzi Wiesława bo póki co tego nie widzę na terytorium RP i oby tak pozostało tego Wam i wszystkim życzę .  Wojna hybrydowa czy informacyjna dzieje się i z tym się zgadzam . 

Cześć

I zgodziliśmy się na koniec ale tak... wiesz...

Tacy jesteśmy - ludzie, jako gatunek.

Oczywiście ta dążność do napierdalania (się - to bardzo ważne ale dodatkowe w tym momencie) wynika z naszej ewolucyjnej historii) i myślę, że raczej nie mamy szans jako gatunek. A RP... czy B... nie ma znaczenia.

Pozdro

26 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

I zgodziliśmy się na koniec ale tak... wiesz...

Tacy jesteśmy - ludzie, jako gatunek.

Oczywiście ta dążność do napierdalania (się - to bardzo ważne ale dodatkowe w tym momencie) wynika z naszej ewolucyjnej historii) i myślę, że raczej nie mamy szans jako gatunek. A RP... czy B... nie ma znaczenia.

Pozdro

Ciężki temat. 

• Like 1

1 godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć 

Twoim zdaniem wydanie 300000 E na pocisk jest POŻYTECZNE????

Pomyśl może trochę...

Pozdro

1. Rosja wysłała drona z pociskiem

2. Dron leci na bazę wojskową w Rzeszowie

3. W bazie wojskowej pracują ludzie

4. Dron uderza w budynek bazy i giną ludzie

Ale cofamy punkt 4, wersja alternatywna.

4. Pocisk F35 zostaje wystrzelony w dron, dron zostaje rozwalony

5. Ludzie w bazie wojskowej żyją nadal

Podsumowanie: Pocisk F35 jest dla nas pożyteczny.

• Like 1

Godzinę temu, Spiochu napisał:

Na szczęście milościwie panujący herr klusk jest władcą sprawiedliwym. Teraz nic się nie marnuje i nastala wielka szczęśliwość;)

A tutaj wysokość deficytu budżetowego:

To wszystko jest przez Morawieckiego. On to zaplanował.

A Ty masz to udowodnić. 😁

9 minut temu, Mitek napisał:

Mój tata, który zmarł w zeszłym roku też myślał , że go śledzą...

Zastanów się na co masz realny wpływ?

Pozdro

Sledzi cie jedynie twoj telefon. Polityka decyduje o twoim zyciu bez koniecznosci ciaglego sledzenia i niezaleznie czy to cie interesuje.

19 minut temu, MarioJ napisał:

1. Rosja wysłała drona z pociskiem

2. Dron leci na bazę wojskową w Rzeszowie

3. W bazie wojskowej pracują ludzie

4. Dron uderza w budynek bazy i giną ludzie

Ale cofamy punkt 4, wersja alternatywna.

4. Pocisk F35 zostaje wystrzelony w dron, dron zostaje rozwalony

5. Ludzie w bazie wojskowej żyją nadal

Podsumowanie: Pocisk F35 jest dla nas pożyteczny.

Cześć 

To jest oczywisty ciąg logiczny ale nic nie usprawiedliwia, a zwłaszcza naszej głupoty...

Pozdro

2 godziny temu, Spiochu napisał:

Jak trafisz to mozesz i z procy. Wojny wygrywa ekonomia i masowa produkcja a nie wyszukane gadzety o niszowym zastosowaniu.

Wiesz,jest taka gra którą bardzo polecam uczy pokory każdy Twój ruch musi być przemyślany bo błąd może kosztować wiele itd - szachy. A w niej najważniejsza jest strategia. Jeżeli jej nie masz mając nawet same figury to przeciwnik pionkami Cię pokona. W życiu,biznesie czy na polu walki jest podobne . Strategia to klucz do sukcesu. 

Edytowane przez Victor
R-r

2 godziny temu, Victor napisał:

Wiesz,jest taka gra którą bardzo polecam uczy pokory każdy Twój ruch musi być przemyślany bo błąd może kosztować wiele itd - szachy. A w niej najważniejsza jest strategia. Jeżeli jej nie masz mając nawet same figury to przeciwnik pionkami Cię pokona. W życiu,biznesie czy na polu walki jest podobne . Strategia to klucz do sukcesu. 

Pod warunkiem, że każdy z graczy dysponuje takimi samymi figurami i ma je w takiej samej ilości do wykorzystania...

5 godzin temu, Spiochu napisał:

A wystarczylby jakis lekki samolot turbosmiglowy z zamontowanym dzialkiem. Byloby kilkadziesiat razy taniej. Moze pora reaktywowac dywizjon 303? 😉

Trzeba przenieść sie do I WS. Odpalić sprzęt Czerwonego Barona, z 2x karabinem maszynowym na pokładzie. Te drony z dykty i styropianu latają przeważnie z prędkościami do 200 km/godz.

Piękny przykład organizatorskiej roli mass mediów w kształtowaniu społeczeństwa. Polecam wydrukować i powiesić nad ścianą:

https://wiadomosci.wp.pl/przedstawiciel-rosji-przy-onz-polska-pospiesznie-oskarzyla-7199565012040288a

W artykule pojawiają się następujące stwierdzenia:

- klamstwo

- klamliwie  

- zuchwałe 

- absurdalne 

- wyliczał oskarżycielsko 

- zuchwałe utrzymywał 

- kłamliwie przekonywał 

- absurdalnie przekonywał nawet 

- oskarżycielskim tonem odniósł się do

Tu się nie ma co dziwić, że Polacy czytający taką papkę mają taki punkt widzenia na sprawę, jaką chce osiągnąć pani redaktor tych wypocin, Katarzyna Staszko. Dawno nie widziałem większego shitu.

3 godziny temu, grimson napisał:

Trzeba przenieść sie do I WS. Odpalić sprzęt Czerwonego Barona, z 2x karabinem maszynowym na pokładzie. Te drony z dykty i styropianu latają przeważnie z prędkościami do 200 km/godz.

Muszę zobaczyć,czy jeszcze stoi w parku atrapa  samolotu Czerwonego Barona ,nieopodal willi gdzie mieszkał,bo tak się składa że był ze Świdnicy. Może ktoś już wpadł na ten pomysł 😊

7 godzin temu, Victor napisał:

Lubie szachy ale wole komputerowe gry strategiczne o wiekszym stopniu zlozonosci.  Z najblizszych nam to Hearts of Iron czyli symulacja 2 wojny swiatowej.  Bardzo trudna z duzym stopniem realizmu. Probowalem obrony Polski historycznie. Udalo mi sie przez niecaly rok a potem skonczyly sie zasoby i lipa.

2 godziny temu, Edwin napisał:

Muszę zobaczyć,czy jeszcze stoi w parku atrapa  samolotu Czerwonego Barona ,nieopodal willi gdzie mieszkał,bo tak się składa że był ze Świdnicy. Może ktoś już wpadł na ten pomysł 😊

W moim mieście znaleziono akt zgonu Czerwonego Barona:

https://www.wprost.pl/amp/180868/akt-zgonu-czerwonego-baronu-odnalazl-sie-w-ostrowie-wlkp.html