Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Victor napisał: Zauważyłam,całość przeczytałem ale ten stan wojny mi nie pasował . Dlatego napisałem co napisałem. Tak dla mnie określenie ,wojna” znaczy konflikt zbrojny-napierdalanke między państwami jak to określiłeś tego uczono mnie w szkole i tak to rozumie po dziś dzień . Dlatego odniosłem sie do wypowiedzi Wiesława bo póki co tego nie widzę na terytorium RP i oby tak pozostało tego Wam i wszystkim życzę . Wojna hybrydowa czy informacyjna dzieje się i z tym się zgadzam . Cześć I zgodziliśmy się na koniec ale tak... wiesz... Tacy jesteśmy - ludzie, jako gatunek. Oczywiście ta dążność do napierdalania (się - to bardzo ważne ale dodatkowe w tym momencie) wynika z naszej ewolucyjnej historii) i myślę, że raczej nie mamy szans jako gatunek. A RP... czy B... nie ma znaczenia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, moruniek napisał: Ja bym bardzo chciał, by mi ktoś podał, ile kosztowało mnie jako podatnika, koszt zestrzelenia/przejęcia tych 19 dronów. Pisałem wcześniej. 1 godzina lotu F35 to ok 35 tys USD, 1 rakieta około 500 tys PLn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 46 minut temu, Spiochu napisał: Jak strus schowa glowe w piasek to tez mysli ze go nie widac;) Mój tata, który zmarł w zeszłym roku też myślał , że go śledzą... Zastanów się na co masz realny wpływ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 26 minut temu, Mitek napisał: Cześć I zgodziliśmy się na koniec ale tak... wiesz... Tacy jesteśmy - ludzie, jako gatunek. Oczywiście ta dążność do napierdalania (się - to bardzo ważne ale dodatkowe w tym momencie) wynika z naszej ewolucyjnej historii) i myślę, że raczej nie mamy szans jako gatunek. A RP... czy B... nie ma znaczenia. Pozdro Ciężki temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Twoim zdaniem wydanie 300000 E na pocisk jest POŻYTECZNE???? Pomyśl może trochę... Pozdro 1. Rosja wysłała drona z pociskiem 2. Dron leci na bazę wojskową w Rzeszowie 3. W bazie wojskowej pracują ludzie 4. Dron uderza w budynek bazy i giną ludzie Ale cofamy punkt 4, wersja alternatywna. 4. Pocisk F35 zostaje wystrzelony w dron, dron zostaje rozwalony 5. Ludzie w bazie wojskowej żyją nadal Podsumowanie: Pocisk F35 jest dla nas pożyteczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, Spiochu napisał: Na szczęście milościwie panujący herr klusk jest władcą sprawiedliwym. Teraz nic się nie marnuje i nastala wielka szczęśliwość;) A tutaj wysokość deficytu budżetowego: To wszystko jest przez Morawieckiego. On to zaplanował. A Ty masz to udowodnić. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Mitek napisał: Mój tata, który zmarł w zeszłym roku też myślał , że go śledzą... Zastanów się na co masz realny wpływ? Pozdro Sledzi cie jedynie twoj telefon. Polityka decyduje o twoim zyciu bez koniecznosci ciaglego sledzenia i niezaleznie czy to cie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, grimson napisał: Pisałem wcześniej. 1 godzina lotu F35 to ok 35 tys USD, 1 rakieta około 500 tys A wystarczylby jakis lekki samolot turbosmiglowy z zamontowanym dzialkiem. Byloby kilkadziesiat razy taniej. Moze pora reaktywowac dywizjon 303? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Spiochu napisał: A wystarczylby jakis lekki samolot turbosmiglowy z zamontowanym dzialkiem. Byloby kilkadziesiat razy taniej. Moze pora reaktywowac dywizjon 303? 😉 Nie taniej z procy strzelać 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 19 minut temu, MarioJ napisał: 1. Rosja wysłała drona z pociskiem 2. Dron leci na bazę wojskową w Rzeszowie 3. W bazie wojskowej pracują ludzie 4. Dron uderza w budynek bazy i giną ludzie Ale cofamy punkt 4, wersja alternatywna. 4. Pocisk F35 zostaje wystrzelony w dron, dron zostaje rozwalony 5. Ludzie w bazie wojskowej żyją nadal Podsumowanie: Pocisk F35 jest dla nas pożyteczny. Cześć To jest oczywisty ciąg logiczny ale nic nie usprawiedliwia, a zwłaszcza naszej głupoty... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 29 minut temu, Victor napisał: Nie taniej z procy strzelać 😜 Jak trafisz to mozesz i z procy. Wojny wygrywa ekonomia i masowa produkcja a nie wyszukane gadzety o niszowym zastosowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Spiochu napisał: Jak trafisz to mozesz i z procy. Wojny wygrywa ekonomia i masowa produkcja a nie wyszukane gadzety o niszowym zastosowaniu. Wiesz,jest taka gra którą bardzo polecam uczy pokory każdy Twój ruch musi być przemyślany bo błąd może kosztować wiele itd - szachy. A w niej najważniejsza jest strategia. Jeżeli jej nie masz mając nawet same figury to przeciwnik pionkami Cię pokona. W życiu,biznesie czy na polu walki jest podobne . Strategia to klucz do sukcesu. Edytowane 1 godzinę temu przez Victor R-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi