brachol Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 14 minut temu, Marcos73 napisał: Starzejemy się😉? pozdro Nie chciałem Ci robić przykrości, ale mi też nie po drodze z tą wersją... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowane) 43 minuty temu, Marcos73 napisał: A co Wy na to? Dla mnie bomba. Pozdro. Nie dość że od oryginału lata świetlne to jeszcze na teledysku helga z murzyniątkiem. Bardzo europejsko. 😉 A jak lubisz nowe covery starych utworów to polecam poniżej. Śpiewa wtedy 16 latka. Edytowane 23 godziny temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 5 godzin temu, MarioJ napisał: Widzę że Tobie się koncert podobał. Piszesz z zaangażowaniem. A jak córka wytrzymała pod sceną? Lubi też metal? Acid Drinkers na mnie zrobił wrażenie, poziom wyżej niż Turbo. To były dwa różne gatunki metalu: jeden zespół pod wpływem Iron Maiden, drugi wywodzi się z Metallicy. Fajnie było to porównać na jednej scenie. W sumie to już relikty muzealne, a widziałem ich pierwszy raz. Acid no, warto było to raz zobaczyć live. Dużo się tam dzieje, w tej ich muzyce. Dużo razem jeździmy autem, mam playlistę i regularnie puszczam Pizza Driver Acidow. Córka z ciekawości poszła ze mną na koncert, bo żona nie lubi generalne hałasu. Nawet jej się podobało, bo niektóre riffy robiły na niej wrażenie. Poniżej wspólna fota spod sceny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 22 godziny temu, Mitek napisał: TSA to był zespól, który lubiłem, byłem nawet na paru koncertac. Acid Drinkers to jednak parę lat później stąd tekst, że się nie załapałem. Black Sabbath i klasyka rocka to obowiązek, no i King Krimson czy Yes tych wszystkich kapel się nie wyliczy i nie uszereguje... Hendrix... Wishbone ash - o to jedna z moich ulubionych kapel do dzisiaj. Wishbone Ash powalił mnie nieźle, jak pierwszy raz słyszałem. Bardzo to lubię. Dzisiaj szukam na YouTube starych koncertów i oni też tam są. Muzyka lat 60-tych i 70-tych jest nadal kultywowana i powstają nowe zespoły w tym stylu. Np. Joe Bonamassa jest naprawdę dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 21 godzin temu, Spiochu napisał: Nie dość że od oryginału lata świetlne to jeszcze na teledysku helga z murzyniątkiem. Bardzo europejsko. 😉 A jak lubisz nowe covery starych utworów to polecam poniżej. Śpiewa wtedy 16 latka. W coverze nie chodzi o to aby zbliżyć się do oryginału, ale zrobić to po swojemu. Mnie się podoba ten bit, wam nie musi. Dziewczyna z video ma ładny głos i tyle mogę powiedzieć. Poniżej Justyna i Buenos. Moim zdaniem cover lepszy niż oryginał. Znam Justynę, w latach 92-93 bywała u nas na baletach w akademiku, jak śpiewała w krakowskich klubach studenckich. Jak sobie przypomnę imprezy na piętrze i jej głos to mi ciary po plecach przechodzą. Mieszkał w naszym składzie Zuba, muzyk także obdarzony niezłym głosem, on nas poznał z Justyną. Byłem przykładnym studentem😉 i jak na studenta się zachowywałem. Znałem i morze wódki wypiłem z Kukizem, ale od kiedy się zeszmacił, już z nim nie piję, a nawet go nie znam😀. Justyna i epilog, to majstersztyk. Ja tego na żywo nie słyszałem, ale już wtedy jazzowała i miała takie wstawki że głowa mała. Niezwykły aparat głosowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, Marcos73 napisał: Dziewczyna z video ma ładny głos i tyle mogę powiedzieć. Poniżej Justyna i Buenos. Moim zdaniem cover lepszy niż oryginał. Znam Justynę, w latach 92-93 bywała u nas na baletach w akademiku, jak śpiewała w krakowskich klubach studenckich. Jak sobie przypomnę imprezy na piętrze i jej głos to mi ciary po plecach przechodzą. Justyna była świetna, nawet mam jej kilka płyt. Niestety, zeszmaciła się bliską współpracą z TVPIS. Takie rzeczy nakreśliły mi jej osobowość i to jest niewybaczalne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu To samo chciałem napisać choć... nie mam jej kilku płyt. W ogóle dziwię się, że wydała już kilka płyt przecież to jakaś gówniara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, MarioJ napisał: Justyna była świetna, nawet mam jej kilka płyt. Niestety, zeszmaciła się bliską współpracą z TVPIS. Takie rzeczy nakreśliły mi jej osobowość i to jest niewybaczalne. Mario, dla Ciebie, nie chcem ale muszem. Zuba, no też zszedł na psy. Za dużo zioła palił, my mailiśmy spirytus i jesteśmy normalni😀. Na studiach był spoko, a „son of the blue sky” w jego wykonaniu był zajebisty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, Marcos73 napisał: Mario, dla Ciebie, nie chcem ale muszem. Zuba, no też zszedł na psy. Za dużo zioła palił, my mailiśmy spirytus i jesteśmy normalni😀. Na studiach był spoko, a „son of the blue sky” w jego wykonaniu był zajebisty. Gratuluję Ci takich jednak fajnych doświadczeń na studiach. Steczkowska zdaje się że na Eurowizji poległa, coś jej nie docenili … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Cześć No, przyznam się Marek, że ze studiów koledzy i koleżanki aż tak nie zboczyli - zawsze byli chujami i takimi zostali, gatunek interesowni karierowicze czyli jeszcze nie najbardziej niebezpieczny. Za to z liceum... wstyd się przyznawać do nazwisk - ideowi fanatycy czyli najgorsi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 55 minut temu Autor Udostępnij Napisano 55 minut temu (edytowane) 33 minuty temu, Mitek napisał: Cześć No, przyznam się Marek, że ze studiów koledzy i koleżanki aż tak nie zboczyli - zawsze byli chujami i takimi zostali, gatunek interesowni karierowicze czyli jeszcze nie najbardziej niebezpieczny. Za to z liceum... wstyd się przyznawać do nazwisk - ideowi fanatycy czyli najgorsi. Pozdro Ja na szczęście chodziłem do technikum i to porządnego😉. Wiesz będąc na wydziale wiertnictwa naftowego to paliwa nigdy nie brakowało, a akademik dzieliśmy z wydziałem ceramicznym - to szkło też zawsze było😀. Kurwa było zajebiście. Mieszkałem w pok. 1111 w Olimpie (albo na jak kto woli), a obok był akademik WSP, nomen omen Babilon😀. Oba 15-sto piętrowe. Teraz oczami wyobraźni, z 1000 bogów na Olimpie kontra 1000 łań w Babilonie. Od 16.00 zaczynały się akcje dywersyjne, a 20.00 to już była wojna. Nad ranem ciała poległych leżały wszędzie splecione w śmiertelnym uścisku. pozdr ps. Tak było zajebiście, że wziąłem sobie rok dziekanki po 3 roku. Edytowane 54 minuty temu przez Marcos73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi