Skocz do zawartości

Elektryki na drogach, BEV, EV a może hybryda?

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, Marcos73 napisał:

A co Wy na to? Dla mnie bomba.

Pozdro.

Nie dość że od oryginału lata świetlne to jeszcze na teledysku helga z murzyniątkiem. Bardzo europejsko. 😉

A jak lubisz nowe covery starych utworów to polecam poniżej. Śpiewa wtedy 16 latka. 

Edytowane przez Spiochu

5 godzin temu, MarioJ napisał:

Widzę że Tobie się koncert podobał. Piszesz z zaangażowaniem.

A jak córka wytrzymała pod sceną? Lubi też metal?

Acid Drinkers na mnie zrobił wrażenie, poziom wyżej niż Turbo. To były dwa różne gatunki metalu: jeden zespół pod wpływem Iron Maiden, drugi wywodzi się z Metallicy. Fajnie było to porównać na jednej scenie. W sumie to już relikty muzealne, a widziałem ich pierwszy raz.

Acid no, warto było to raz zobaczyć live. Dużo się tam dzieje, w tej ich muzyce.

Dużo razem jeździmy autem, mam playlistę i regularnie puszczam Pizza Driver Acidow.

Córka z ciekawości poszła ze mną na koncert, bo żona nie lubi generalne hałasu. Nawet jej się podobało, bo niektóre riffy robiły na niej wrażenie.

Poniżej wspólna fota spod sceny

IMG_6974.jpeg

• Like 3

22 godziny temu, Mitek napisał:

TSA to był zespól, który lubiłem, byłem nawet na paru koncertac. Acid Drinkers to jednak parę lat później stąd tekst, że się nie załapałem. Black Sabbath i klasyka rocka to obowiązek, no i King Krimson czy Yes tych wszystkich kapel się nie wyliczy i nie uszereguje... Hendrix... Wishbone ash - o to jedna z moich ulubionych kapel do dzisiaj.

Wishbone Ash powalił mnie nieźle, jak pierwszy raz słyszałem. Bardzo to lubię. Dzisiaj szukam na YouTube starych koncertów i oni też tam są.

Muzyka lat 60-tych i 70-tych jest nadal kultywowana i powstają nowe zespoły w tym stylu. Np. Joe Bonamassa jest naprawdę dobry.

21 godzin temu, Spiochu napisał:

Nie dość że od oryginału lata świetlne to jeszcze na teledysku helga z murzyniątkiem. Bardzo europejsko. 😉

A jak lubisz nowe covery starych utworów to polecam poniżej. Śpiewa wtedy 16 latka. 

W coverze nie chodzi o to aby zbliżyć się do oryginału, ale zrobić to po swojemu. Mnie się podoba ten bit, wam nie musi.

Dziewczyna z video ma ładny głos i tyle mogę powiedzieć. Poniżej Justyna i Buenos. Moim zdaniem cover lepszy niż oryginał. Znam Justynę, w latach 92-93 bywała u nas na baletach w akademiku, jak śpiewała w krakowskich klubach studenckich. Jak sobie przypomnę imprezy na piętrze i jej głos to mi ciary po plecach przechodzą. Mieszkał w naszym składzie Zuba, muzyk także obdarzony niezłym głosem, on nas poznał z Justyną. Byłem przykładnym studentem😉 i jak na studenta się zachowywałem. Znałem i morze wódki wypiłem z Kukizem, ale od kiedy się zeszmacił, już z nim nie piję, a nawet go nie znam😀.

Justyna i epilog, to majstersztyk. Ja tego na żywo nie słyszałem, ale już wtedy jazzowała i miała takie wstawki że głowa mała. Niezwykły aparat głosowy.

• Thanks 1

7 minut temu, Marcos73 napisał:

Dziewczyna z video ma ładny głos i tyle mogę powiedzieć. Poniżej Justyna i Buenos. Moim zdaniem cover lepszy niż oryginał. Znam Justynę, w latach 92-93 bywała u nas na baletach w akademiku, jak śpiewała w krakowskich klubach studenckich. Jak sobie przypomnę imprezy na piętrze i jej głos to mi ciary po plecach przechodzą.

Justyna była świetna, nawet mam jej kilka płyt. Niestety, zeszmaciła się bliską współpracą z TVPIS. Takie rzeczy nakreśliły mi jej osobowość i to jest niewybaczalne.

• Like 2

2 minuty temu, MarioJ napisał:

Justyna była świetna, nawet mam jej kilka płyt. Niestety, zeszmaciła się bliską współpracą z TVPIS. Takie rzeczy nakreśliły mi jej osobowość i to jest niewybaczalne.

Mario, dla Ciebie, nie chcem ale muszem. Zuba, no też zszedł na psy. Za dużo zioła palił, my mailiśmy spirytus i jesteśmy normalni😀. Na studiach był spoko, a „son of the blue sky” w jego wykonaniu był zajebisty.

• Like 1

10 minut temu, Marcos73 napisał:

Mario, dla Ciebie, nie chcem ale muszem. Zuba, no też zszedł na psy. Za dużo zioła palił, my mailiśmy spirytus i jesteśmy normalni😀. Na studiach był spoko, a „son of the blue sky” w jego wykonaniu był zajebisty.

Gratuluję Ci takich jednak fajnych doświadczeń na studiach.

Steczkowska zdaje się że na Eurowizji poległa, coś jej nie docenili …  

Cześć

No, przyznam się Marek, że ze studiów koledzy i koleżanki aż tak nie zboczyli - zawsze byli chujami i takimi zostali, gatunek interesowni karierowicze czyli jeszcze nie najbardziej niebezpieczny. Za to z liceum... wstyd się przyznawać do nazwisk - ideowi fanatycy czyli najgorsi.

Pozdro

33 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

No, przyznam się Marek, że ze studiów koledzy i koleżanki aż tak nie zboczyli - zawsze byli chujami i takimi zostali, gatunek interesowni karierowicze czyli jeszcze nie najbardziej niebezpieczny. Za to z liceum... wstyd się przyznawać do nazwisk - ideowi fanatycy czyli najgorsi.

Pozdro

Ja na szczęście chodziłem do technikum i to porządnego😉. Wiesz będąc na wydziale wiertnictwa naftowego to paliwa nigdy nie brakowało, a akademik dzieliśmy z wydziałem ceramicznym  - to szkło też zawsze było😀. Kurwa było zajebiście. Mieszkałem w pok. 1111 w Olimpie (albo na jak kto woli), a obok był akademik WSP, nomen omen Babilon😀. Oba 15-sto piętrowe. Teraz oczami wyobraźni, z 1000 bogów na Olimpie kontra 1000 łań w Babilonie. Od 16.00 zaczynały się akcje dywersyjne, a 20.00 to już była wojna. Nad ranem ciała poległych leżały wszędzie splecione w śmiertelnym uścisku.

pozdr

ps. Tak było zajebiście, że wziąłem sobie rok dziekanki po 3 roku. 

Edytowane przez Marcos73