KrzysiekK Napisano 26 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 Pytanie jak w temacie. Podobno nieźle ukryty stok, trudny dojazd ( to może być zaleta) i szerokie trasy. Moze ktoś coś więcej powiedzieć? Mysle jutro trochę o feriach. Jest opcja na Chopok, Tatrzanska Łomnicę albo … no właśnie. A może by tak niszowe stoki? Dzieki z góry za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 26 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 2 godziny temu, KrzysiekK napisał: Moze ktoś coś więcej powiedzieć? oglądałem jedynie latem i nieźle to wygląda - chyba masz najbliżej z domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 4 godziny temu, KrzysiekK napisał: Jest opcja na Chopok, Dawaj na Chopok.. sporo ludzi z forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 26 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 (edytowane) 24 minuty temu, Lexi napisał: Dawaj na Chopok.. sporo ludzi z forum To i ja wbije w końcu mam sezonkę TMR Edytowane 26 Czerwca 2025 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 26 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 (edytowane) 22 minuty temu, Mikoski napisał: To i ja wbije w końcu mam sezonkę TMR Ja też będę miał.. 🙂 Edytowane 26 Czerwca 2025 przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 26 Czerwca 2025 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 Godzinę temu, Lexi napisał: Ja też będę miał.. 🙂 Czekasz na seniora?😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Niedziela o 21:24 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 21:24 (edytowane) Opowiem o tym stoku. Subiektywnie i jak ja to widziałem, bez statystyk i innych takich … Dojazd - powiem wam, że łatwo nie ma. Wyjeżdżaliśmy wąską drogą, ok 10 km przez las. Ruch do 12 w górę, po 12 w dół. Minąć się nie sposób. Utrzymanie na biało, lekka posypka żużlem. Generalnie lekki wznios, czasami stromo. 4x4 szło ale z duszą na ramieniu. Polecam ubrać łańcuchy. Ja w dół jechałem już na łańcuchach. Szkoda nerwów. Z jednej strony przepaść chroniona grubymi linami. Sam stok - przepiękny. Czerwień była nieczynna ale i tak sobie zjechałem. Grząsko. Miękki śnieg był. Od dołu bierze talerzyk. Zjeżdżamy cudowną niebieską trasą, między drzewami, urozmaicona. Piękne kępy iglaków mijamy. Jest kilka wariantów. Średnio szybkie wypinane 6 krzesło z osłonami. Są przystanki na drinka. Sympatyczne. Aż za bardzo bo czasem wręcz na trasie mijałem narciarzy o zapachu gorzelni … śnieg się za nimi topił. Bynajmniej nie z prędkości…. Trafilismy na sporą mgłę ale jak wyszło słońce i pokazało się miasto Martin, kryształ przejrzystość .. to jakby się niebo otwarło a jazda w mig 3 levels up. Bardz polecam. To taki stok który można pokochać. Ceny fajne bo robią pakiety rodzinne. Edytowane Niedziela o 21:44 przez KrzysiekK 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Niedziela o 21:26 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 21:26 Teraz, KrzysiekK napisał: Opowiem o tym stoku. Subiektywnie i jak ja to widziałem, bez statystyk i innych takich … Dojazd - powiem wam, że łatwo nie ma. Wyjeżdżaliśmy wąską drogą, ok 10 km przez las. Ruch do 12 w górę, po 12 w dół. Minąć się nie sposób. Utrzymanie na biało, lekka posypka żużlem. Generalnie lekki wanilia, czasami stromo. 4x4 szło ale z duszą na ramieniu. Polecam ubrać łańcuchy. Ja w dół jechałem już na łańcuchach. Szkoda nerwów. Z jednej strony przepaść chroniona grubymi linami. Sam stok - przepiękny. Czerwień była nieczynna ale i tak sobie zjechałem. Grząsko. Miękki śnieg był. Od dołu bierze talerzyk. Zjeżdżamy cudowną niebieską trasą, między drzewami, urozmaicona. Piękne kępy iglaków mijamy. Jest kilka wariantów. Średnio szybkie wypinane 6 krzesło z osłonami. Są przystanki na drinka. Sympatyczne. Aż za bardzo bo czasem wręcz na trasie mijałem narciarzy o zapachu gorzelni … śnieg się za nimi topił. Bynajmniej nie z prędkości…. Trafilismy na sporą mgłę ale jak wyszło słońce i pokazało się miasto Martin, kryształ przejrzystość .. to jakby się niebo otwarło a jazda w mig 3 levels up. Bardz polecam. To taki stok który można pokochać. Ceny fajne bo robią pakiety rodzinne. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) 16 godzin temu, KrzysiekK napisał: Dojazd - powiem wam, że łatwo nie ma... Żartów tam nie ma. Zwłaszcza że jeździło się tam na prognozę - po dużym opadzie na przytrasowy FR, kiedy Pilsko nie działało... Stamtąd słynne filmiki ze sznurem aut zsuwających się bez kontroli i uderzających jedno w drugie. Edytowane 20 godzin temu przez Friski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 32 minuty temu, Friski napisał: Żartów tam nie ma Nawet na stronie jest info.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 14 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 14 godzin temu 6 godzin temu, Friski napisał: Żartów tam nie ma. Zwłaszcza że jeździło się tam na prognozę - po dużym opadzie na przytrasowy FR, kiedy Pilsko nie działało... Stamtąd słynne filmiki ze sznurem aut zsuwających się bez kontroli i uderzających jedno w drugie. to je ono Puściłem to przed chwilą Natalce. Przyszła z kromką w zębach i ogląda. Oglądnęła i wzruszyła ramionami. Wskazałem jej palcem skąd ten film. Usłyszałem tylko niewyraźne - o ku...a 😄😄😄 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowane) 10 godzin temu, KrzysiekK napisał: to je ono Puściłem to przed chwilą Natalce. Przyszła z kromką w zębach i ogląda. Oglądnęła i wzruszyła ramionami. Wskazałem jej palcem skąd ten film. Usłyszałem tylko niewyraźne - o ku...a 😄😄😄 Orzesz... ale Ty Krzychu jesteś bezpieczny - pamiętam że parę lat temu w Zwardoniu jako jedyny miałeś łańcuchy - a wesoło nie było.. Edytowane 4 godziny temu przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filok Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Kilkanaście lat temu często jeździłem na Martinske Hole. Mam tam przyjaciół Słowaków w Martinie więc było fajnie. Co do samego ośrodka. 1.Po opadzie śniegu wjazd na górę z obowiązkowymi łańcuchami , jak nie miałeś obsługa na dole Cię nie puszczała 2.Jedna kanapa a przy niej niebieska trasa ( dość monotonna na dłuższy czas) 3 .Czerwone trasy fajne ale krótkie i wyciągi tartropoma 4.Przy dobrej pogodzie widok obłędny na Fatrę 5.Mikroklimat ( jak gdzie indziej jest na plusie to na Martinkach na minusie 😄 6.Fajne opcje poza trasowe Pewnie się teraz dużo pozmieniało bo troszkę czasu już minęło kiedy tam byłem 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 45 minut temu, Lexi napisał: Orzesz... ale Ty Krzychu jesteś bezpieczny - pamiętam że parę lat temu w Zwardoniu jako jedyny miałeś łańcuchy - a wesoło nie było.. Tym razem też tak było. Mając 4x4 łańcuchy autko dostało. Oczywiście po wyłączeniu 4x4 😂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 38 minut temu, KrzysiekK napisał: Tym razem też tak było. Mając 4x4 łańcuchy autko dostało. Oczywiście po wyłączeniu 4x4 😂 CZeść Przy 4x4 zakładasz łańcuchy tylko na jedną oś??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 9 minut temu, Mitek napisał: CZeść Przy 4x4 zakładasz łańcuchy tylko na jedną oś??? Pozdro Tak. Mogę sobie na to pozwolić bo mogę wyłączyć 4x4. Syn ma Quattro i musiał mieć cały bagażnik łańcuchów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Cześć Ja Ci powiem, że nie wiem co lepsze. Jedna oś z łańcuchami czy dwie bez. Mam samochody 4x4 chyba od 20 lat i nigdy nawet nie zakładałem łańcuchów. Nawet sama myśl o tym nie przeraża bo nie umiem ale tez nigdy nie było potrzeby a bywało różnie... Podstawa to opony. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 minutes ago, Mitek said: Cześć Ja Ci powiem, że nie wiem co lepsze. Jedna oś z łańcuchami czy dwie bez. Mam samochody 4x4 chyba od 20 lat i nigdy nawet nie zakładałem łańcuchów. Nawet sama myśl o tym nie przeraża bo nie umiem ale tez nigdy nie było potrzeby a bywało różnie... Podstawa to opony. Pozdro Nie ma co mitologizować 4x4. Napędza, ale nie hamuje. W statystycznych warunkach na zaśnieżonej drodze również nie skręca. 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Ja Ci powiem, że nie wiem co lepsze. Jedna oś z łańcuchami czy dwie bez. Mam samochody 4x4 chyba od 20 lat i nigdy nawet nie zakładałem łańcuchów. Nawet sama myśl o tym nie przeraża bo nie umiem ale tez nigdy nie było potrzeby a bywało różnie... Podstawa to opony. Pozdro Z doświadczenia wiem że nie można porównywać 4x4 do jednej osi z łańcuchami. Przepaść. A moje opony mają ze miesiąc. Nówki. Tam wtedy na Martinkach był Mróz i czepny śnieg na drodze więc 4x4 dawało radę chociaż trzeba było delikatnie bo kontrola trakcji migała i przymykało przepustnice. W dół się nie odważyłem… szło do lekkiego plusa i mogło zrobić szklankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, Mitek napisał: Cześć Ja Ci powiem, że nie wiem co lepsze. Jedna oś z łańcuchami czy dwie bez. Mam samochody 4x4 chyba od 20 lat i nigdy nawet nie zakładałem łańcuchów. Nawet sama myśl o tym nie przeraża bo nie umiem ale tez nigdy nie było potrzeby a bywało różnie... Podstawa to opony. Pozdro Zakładanie pikuś. Po kilkunastu razach robisz to mechanicznie. Znacznie trudniejsze jest zapakowanie ich do tego zjebanego przy małego pudełka … 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minute ago, KrzysiekK said: Zakładanie pikuś. Jak się następnym razem spotkamy, to możesz mnie przeszkolić. Podobnie jak Mitek, boję się choćby pomyśleć o zakładaniu. Czy wiecie może, czy aluminiowe felgi można jakoś zabezpieczyć przed uszkodzeniem przez łańcuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 19 minut temu, SzymQ napisał: Jak się następnym razem spotkamy, to możesz mnie przeszkolić. Podobnie jak Mitek, boję się choćby pomyśleć o zakładaniu. Czy wiecie może, czy aluminiowe felgi można jakoś zabezpieczyć przed uszkodzeniem przez łańcuchy? No pewnie. Kluczowe jest rozplątanie tego dziadostwa. Potem idzie prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, KrzysiekK napisał: No pewnie. Kluczowe jest rozplątanie tego dziadostwa. Potem idzie prosto Masz zwykłe czy z samonapinaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 34 minuty temu, SzymQ napisał: Jak się następnym razem spotkamy, to możesz mnie przeszkolić. Podobnie jak Mitek, boję się choćby pomyśleć o zakładaniu. Czy wiecie może, czy aluminiowe felgi można jakoś zabezpieczyć przed uszkodzeniem przez łańcuchy? Porządne łańcuchy mają podkładki a niektóre (te "samozakładalne") ne dotykają felg.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, zając napisał: Masz zwykłe czy z samonapinaczem? Najzwyklejsze i najtańsze Taurusy https://www.taurus.info.pl/lancuchy/lancuchy-sniegowe-do-samochodow-osobowych/taurus-diament-9mm-gr-20-lancuchy-sniegowe Trzeba dociągać po kilkudziesięciu metrach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi