kordiankw Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 16 minut temu, Victor napisał: Ja pytam Ciebie a nie Ukraińców . Pytanie proste . Więc śmiało odpowiedz . Jeżeli myślisz, że doświadczenie bojowe zdobywa się w domku z opon, czy na strzelnicy, to ja nie mam o czym z tobą dyskutować. Służy rodakom i oby nigdy nie trzeba się było o tym przekonać w realu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Raczej bym tego nie założył, choćby mi dopłacali😀. Wolę 🍺. Zimne. pozdro Chyba nie wylewasz go na głowę, ani za kołnierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 13 minut temu, kordiankw napisał: Jeżeli myślisz, że doświadczenie bojowe zdobywa się w domku z opon, czy na strzelnicy, to ja nie mam o czym z tobą dyskutować. Służy rodakom i oby nigdy nie trzeba się było o tym przekonać w realu. Doświadczenie bojowe zdobywa się na polu walki póki co ani Europa ani Polska nie jest na takim polu bo to działanie stricte polityczne i sianie propagandy . A co za tym idzie większa kasa dla Was żołnierzy . Żeby była jasność do Ciebie nic nie mam . Ale w rodzinie miałem pułkownika więc swoje się nasłuchałem a na osiedlu tak jak i w mieście znam/znalem bo już też z przykrością są św.p oficerów którzy służyli nie w swojej wojnie ( Afganistan-Irak) Zadałem pytanie proste na które wymijająco odpowiedziałeś . Norma i byłem tego pewien . Żyje Ci się raczej dostatnio. Więc ja Ci powiem tak . 5 % PKB to qwa kpina z obywateli państw Europy którzy będą musieli oddać ze swoich już nie małych podatków na wypłaty Jankesów i Żydów( izraelskich) przy np kulejącej oświacie czy służbie zdrowia . Jeżeli chcemy dorabiać ich w ich wojenkach to Twoja wola możesz się szkolić bojowo (ale nie za moje) powiedz to głośno i precyzyjnie bez owijanie w bawełnę . Ja jako obywatel jestem za 500 800 plus w całej europie plus 13 14 emerytalna rozłożona na 12 miesiący bo im emerytom się należy a za likwidacja armii ktira dopoowadA tylko do cierpienia wielu ale która pracuje od 8-15 za pieniądze gdzie obywatel może tylko pomarzyć ( żeby była jasność też mam znajomych z armi którzy się śmieją ale korzystają ) w dzisiejszym stanie . A co do samych Ukraińców warto z nimi porozmawiać i nie tymi na dole społeczeństwa ale tymi u góry dla których ta wojna robi potężny kapitał bo ogólnie mają straszną beke z tej wojenki Jankesów . A dla nich jest najważniejsze ,że rynki pracy zostały otwarte chociaż nie powinny być w najmniejszym stopniu. Mnie deportowano w latach 90 ale żyję i daje dziś sobie radę . Więc proszę jeżeli rozpoczynasz komuś jechać w jakimś temacie to bądź precyzyjny i konsekwentny bo dostałeś słuszną ripostę ,że korzystasz póki co z podatków obywateli w czasie pokoju a nie wojny. Z historii - wojnę sieli Ci najbardziej ekstremalnie-patriotyczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Taniej dla podatników wychodzi zdobywanie doświadczenia bojowego przez żołnierzy za granicą niż walcząc z najeźdźcą we własnym kraju, a nikt na misję bojowe nie jest wysyłany pod przymusem. Silna, wyszkolona i dobrze uzbrojona armia to element odstraszający. Na tym kończę naszą dyskusję, tak masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 28 minut temu, kordiankw napisał: Taniej dla podatników wychodzi zdobywanie doświadczenia bojowego przez żołnierzy za granicą niż walcząc z najeźdźcą we własnym kraju, a nikt na misję bojowe nie jest wysyłany pod przymusem. Silna, wyszkolona i dobrze uzbrojona armia to element odstraszający. Z logicznego zrozumiałe a techniczny znasz najlepiej i ja nie będę wchodził w kompetencje ale mnie rodzice uczyli jednego szczególnie tata powtarzał -żyj z sąsiadami w zgodzie bo co to za życie jak codziennie z nimi będziesz walczyć ?!? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 16 minut temu, Victor napisał: Z logicznego zrozumiałe a techniczny znasz najlepiej i ja nie będę wchodził w kompetencje ale mnie rodzice uczyli jednego szczególnie tata powtarzał -żyj z sąsiadami w zgodzie bo co to za życie jak codziennie z nimi będziesz walczyć ?!? Pozdrawiam Cześć Z tym, że jeden z sąsiadów nie bardzo chce żyć z innymi w zgodzie i niestety trzeba być gotowym na różne scenariusze. Czy to 5% jest potrzebne tego nie wiem, ale sprawna armia w Polsce jest niezbędna mając takich sąsiadów. Co innego w Portugalii, czy nawet Francji, tam są inne problemy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi