Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: Młody ale poważnie idziemy w tym kierunku???. Znaczy ty rozsądny jesteś i wiem że w każdym kierunku tzw. ostrzenia (na którym kompletnie się nie znam) będziesz szedł i w każdej "łyżce" znajdziesz" zaletę. Ja jadę na wyjazd nie po to żeby się z "górą" napierdalać bo i tak przegram - każdy przegra. Robienie krawędzi na "sportowo" w jeździe amatorskiej - całodziennej zrzucam na onanizatorów. Maras był i widział co potrafię na SL FIS raz ostrzonych przed sezonem. Ale w jakim kierunku? Bo nie rozumiem? Większość z nas ostrzy i smaruje narty samodzielnie i siłą rzeczy wie jak ostrzy i jakie kąty zakłada. Nikt nie robi nart na sportowo, zwykle to kąty identyczne z fabrycznymi. A to że jeździsz na tępych nartach to już Twoja sprawa, ja wolę jak są ostre i nasmarowane. To takie opowieści dziwnej treści. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: Młody ale poważnie idziemy w tym kierunku???. Znaczy ty rozsądny jesteś i wiem że w każdym kierunku tzw. ostrzenia (na którym kompletnie się nie znam) będziesz szedł i w każdej "łyżce" znajdziesz" zaletę. Ja jadę na wyjazd nie po to żeby się z "górą" napierdalać bo i tak przegram - każdy przegra. Robienie krawędzi na "sportowo" w jeździe amatorskiej - całodziennej zrzucam na onanizatorów. Maras był i widział co potrafię na SL FIS raz ostrzonych przed sezonem. A ja bez ostrzenia nie potrafię na żadnej. A nawet na naostrzonej nie zawsze potrafię... 😢 WhatsApp Video 2026-03-03 at 20.06.31.mp4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Ale w jakim kierunku? Bo nie rozumiem? Większość z nas ostrzy i smaruje narty samodzielnie i siłą rzeczy wie jak ostrzy i jakie kąty zakłada. Nikt nie robi nart na sportowo, zwykle to kąty identyczne z fabrycznymi. A to że jeździsz na tępych nartach to już Twoja sprawa, ja wolę jak są ostre i nasmarowane. To takie opowieści dziwnej treści. pozdro Może nie za bardzo się zrozumieliśmy. Mnie generalnie i co do zasady chodzi o to że bardzo ale to bardzo doświadczony narciarz jest w stanie odróżnić a tym samym się dopasować. Marek ty na ostrewce zjedziesz...dostaniesz tępe zardzewiałe deski i się dostosujesz będzie Q za Q ale i tak banan będzie. I tu właśnie przykład z dnia dzisiejszego - serdecznie zapraszam ostrzących na ostro do jazdy od Skalnatego Plesa do Łomnicy Tatrzańskiej - Panie tępa łyżka jak znalazł .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) No to ja coś wrzucę z podziękowaniami dla Wszystkich którzy dobrą radą przyczynili się w moim progresie ale duże pokłony dla @Tadeo za jago cierpliwość i konsekwentnie naukę krótkiego skrętu bo dziś już jest tak w tej całej mojej niedoskonałości technicznej, bylejakości ,że jadę tam gdzie chce i kolorami nie zaprzątam sobie głowy i to jest piękne - dzięki panowie, dzięki Tadeusz 🤝 🥳 Fragment 007 😂 Edytowane 1 godzinę temu przez PaVic 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Adam ..DUCH napisał: Może nie za bardzo się zrozumieliśmy. Mnie generalnie i co do zasady chodzi o to że bardzo ale to bardzo doświadczony narciarz jest w stanie odróżnić a tym samym się dopasować. Marek ty na ostrewce zjedziesz...dostaniesz tępe zardzewiałe deski i się dostosujesz będzie Q za Q ale i tak banan będzie. I tu właśnie przykład z dnia dzisiejszego - serdecznie zapraszam ostrzących na ostro do jazdy od Skalnatego Plesa do Łomnicy Tatrzańskiej - Panie tępa łyżka jak znalazł .... Adaś, nie lubię się wypierdalać, ale ostatnio miałem tępe narty i tak się stało. W skręcie odjechały narty. Efekt, zachowawcza jazda. Da się tak jeździć, a raczej wozić ale to nie jazda. Dynki są nowe i mało na nich jeździłem, w ciętym świetne. Ale na Mosornym zrobiło się takie masełko i chcieliśmy z Marasem poszurać. Nóż kurwa stawiają opór. Skoro Maras to także zauważył, bo szybciutko zabrał mi Slalomonki, to coś w tym jest. Idą na maszynę i zobaczymy co będzie. Założą fabryczne kąty. Uważam że są zwykłe bardzo dobrze dobrane dla amatorów. Dzisiaj byłem w Białce, pojechałbym do Was, ale byłem za późno. No dzisiaj to byś na tępych w Białce nie powalczył. Stok przygotowany na PE w snowboardzie, beton do 14.30. Ni grama nie zmiękło. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 15 minut temu, PaVic napisał: No to ja coś wrzucę z podziękowaniami dla Wszystkich którzy dobrą radą przyczynili się w moim progresie ale duże pokłony dla @Tadeo za jago cierpliwość i konsekwentnie naukę krótkiego skrętu bo dziś już jest tak w tej całej mojej niedoskonałości technicznej, bylejakości ,że jadę tam gdzie chce i kolorami nie zaprzątam sobie głowy i to jest piękne - dzięki panowie, dzięki Tadeusz 🤝 🥳 Fragment 007 😂 no ja nie wiem. dzioby nart - każdy lata w swoją stronę, brak równoległego prowadzenia nart. na oślą łaczkę Paaaanie! 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, grimson napisał: no ja nie wiem. dzioby nart - każdy lata w swoją stronę, brak równoległego prowadzenia nart. na oślą łaczkę Paaaanie! 😁 Chciałabym Ciebie widzieć na tej trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu A ja dzisiaj wyprowadziłem staruszków na spacer akurat były przygotowane i nasmarowane. Przynajmniej nie musiałem się odpychać w południe na tym płaskim początku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 49 minut temu Udostępnij Napisano 49 minut temu Godzinę temu, tomkly napisał: A ja bez ostrzenia nie potrafię na żadnej. A nawet na naostrzonej nie zawsze potrafię... 😢 WhatsApp Video 2026-03-03 at 20.06.31.mp4 9 MB · 0 pobrań To Ty się wydupcyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 45 minut temu Autor Udostępnij Napisano 45 minut temu 31 minut temu, Jan napisał: Chciałabym Ciebie widzieć na tej trasie Przecież jaja sobie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 38 minut temu Udostępnij Napisano 38 minut temu 11 minut temu, Edwin napisał: To Ty się wydupcyłeś? Niestety tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 34 minuty temu Udostępnij Napisano 34 minuty temu (edytowane) W dniu 3.03.2026 o 17:43, Bruner79 napisał: 35km od domu 😉 Jeseniky - cervenohorske sedlo To się minęliśmy - byłem 2-go marca: Edytowane 33 minuty temu przez koliber 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 33 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 33 minuty temu 4 minuty temu, tomkly napisał: Niestety tak. Piona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 25 minut temu Udostępnij Napisano 25 minut temu Godzinę temu, PaVic napisał: No to ja coś wrzucę z podziękowaniami dla Wszystkich którzy dobrą radą przyczynili się w moim progresie ale duże pokłony dla @Tadeo za jago cierpliwość i konsekwentnie naukę krótkiego skrętu bo dziś już jest tak w tej całej mojej niedoskonałości technicznej, bylejakości ,że jadę tam gdzie chce i kolorami nie zaprzątam sobie głowy i to jest piękne - dzięki panowie, dzięki Tadeusz 🤝 🥳 Fragment 007 😂 Masz coś z boku?? bo na ten moment narty raczej kątowo idą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu 54 minuty temu, Jan napisał: Chciałabym Ciebie widzieć na tej trasie A ja Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 8 minut temu Udostępnij Napisano 8 minut temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Adaś, nie lubię się wypierdalać, ale ostatnio miałem tępe narty i tak się stało. W skręcie odjechały narty. Efekt, zachowawcza jazda. Da się tak jeździć, a raczej wozić ale to nie jazda. Dynki są nowe i mało na nich jeździłem, w ciętym świetne. Ale na Mosornym zrobiło się takie masełko i chcieliśmy z Marasem poszurać. Nóż kurwa stawiają opór. Skoro Maras to także zauważył, bo szybciutko zabrał mi Slalomonki, to coś w tym jest. Idą na maszynę i zobaczymy co będzie. Założą fabryczne kąty. Uważam że są zwykłe bardzo dobrze dobrane dla amatorów. Dzisiaj byłem w Białce, pojechałbym do Was, ale byłem za późno. No dzisiaj to byś na tępych w Białce nie powalczył. Stok przygotowany na PE w snowboardzie, beton do 14.30. Ni grama nie zmiękło. pozdro Z ostrzeniem ,tak jak i ze smarowaniem ,na wszystkim można zjechać.Przyjemność z jazdy jest ,ale dobrze przygotowana narta daje większą frajdę . Nigdy na jednodniowych wyjazdach nie zdarzyło mi się jeździć na nie posmarowanych nartach ,na dłuższych wyjazdach z ekipą,to wiadomo. Nowe narty potrafią być zrąbane i trzeba je oddać na pełny serwis z planowaniem. Jeśli komuś wsio ryba ,to może i na takiej narcie jeździć,tu z serwisem nie ma problemu ,trzeba umieć 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi