Skocz do zawartości

Sezon 2025/2026

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowym na forum a widzę że jest tu ludzi z pasją do narciarstwa.

Czy ktoś poleci pomoże w jakiś fajne miejsa do śmigania nie daleko od Poznania 4h z aktakcjami narciarskimi i nie tylko połowa ekipy czyli 🙂 jeżdzi reszcza korzysta z otoczenia. 

Czarna góra i zieleniec, zakopane już sprawdzone szukamy nowych kierunków (narty + apartamenty )

• Odpowiedzi 1,1tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

15 minut temu, nowy napisał:

Czy ktoś poleci pomoże w jakiś fajne miejsa do śmigania nie daleko od Poznania 4h z aktakcjami narciarskimi i nie tylko połowa ekipy czyli 🙂 jeżdzi reszcza korzysta z otoczenia. 

Czarna góra i zieleniec, zakopane już sprawdzone szukamy nowych kierunków (narty + apartamenty )

Oberwiesenthal

5 minut temu, nowy napisał:

Cześć nowy 

Narciarsko mogę polecić południowe Sudety (Czechy) - Janské Láznê i Pec.  Rokytnice nad Jizerou zna @star

19 minut temu, nowy napisał:

Cześć

Oprócz Jańskich warto też pomyśleć o Szpindlerowym Młynie.

pozdro

Godzinę temu, tomkly napisał:

Tylko śniegu nie widać, niekoniecznie alpejskiego. Wystarczyłby krajowy. 😀

Jest i krajowy, głównie z armatek.

jestem na miejscu, na parkingu -9st C. Frekwencja 2x wyższa jak wczoraj. Warun na Gryglowce OK, przy kanapie Winterpol 6 osobowej: dół to tragedia.

IMG_7318.jpeg

IMG_7317.jpeg

IMG_7315.jpeg

IMG_7314.jpeg

IMG_7313.jpeg

IMG_7310.jpeg

IMG_7308.jpeg

• Like 3
  • Thanks 1

Uczciwie pojedzone w Zielu.

Krecilem sie tak samo jak wczoraj, Gryglowka plus jeden zjazd testowy przy pomarańczowej kanapie Winterpol.

Warun na szczęście lepszy jak wczoraj, bo wiatru już nie było. Początkowo mgła rządziła na stoku, żeby wraz z czasem puścić, były momenty jak w Alpach.

Sniegowo na Gryglowce OK, płaska góra z dobrą pokrywą śniegowa, 200 m ścianki z odspami, bo była tam często walka o życie. No i dół w cukrze.

Niebieska trasa przy pomarańczowej kanapie Winterpol bez szału. O ile góra się ładnie trzymała, to dół to już morze cukru. I o zgrozo na jakieś 40m przed końcem trasy, zwęzili stok do ok 8m szerokości. Sam wygrodzony przejazd składał się z serii muld, co skutkowało spektakularnymi glebami. Przy mnie upadek zaliczyło 4 ludzi.

Armatki pracują w całym ON. Nadbudują pokrywę śniegowa. Na razie nie działają łączniki tras, tak więc nie można zrobić całego ON na nartach.

Sports Tracker wypluł dziś 18.52km w totalu, 1 godz 58 min, Vmax 64.3km/godz.

IMG_7338.jpeg

411a48c5-08e1-41fd-8f50-8cef62408d8f.jpeg

749dc95f-ab42-43e2-ad50-458f9ac7855d.jpeg

IMG_7325.jpeg

IMG_7324.jpeg

IMG_7319.jpeg

IMG_7318.jpeg

• Like 3
  • Thanks 2

2 godziny temu, Jan napisał:

Ty to masz zawsze szczęście z pogodą - udanych szusów życzę.

Chyba już nie długo będziesz w oglądać Dolomity w słońcu ?

Dziś łaskawie zobaczyłem w końcu niebieskie niebo. 

Dolomity i słońce? Nie w moim przypadku. Bardziej mgła i kartoflisko, to jest bardziej prawdopodobne.

• Like 1

Trochę odmiany od Chopoka czyli Tatrzańska Łomnica. W porównaniu do zeszłego roku bieda straszna bo wtedy to 15.12 było otwarte wszystko w dół z Čučoriedków, teraz niby otwarta 4 (prawa) ale na połowie szerokości, reszta w dół też pozwężana. Słabo pojeżdżone, na plus to tylko mało ludzi więc bez kolejek. 

20251225_142639.jpg

• Like 7
  • Thanks 1

Dzisiaj padło  na Małe Ciche... pogoda PETARDA... Małe Ciche oblężone maksymalnie .. na szczęście jest tam  jeszcze jedna zapomniana  polanka..

Dalej ćwiczymy  talerzyk -  młody sam zaskoczył że na stromszym pług  to mało .. zarządał trenera - w  to mi  graj 🙂 ..śnieg bosko naturalny.. 

IMG_7723.thumb.jpg.99f3bcd3a0b2f26e0021e3180abc6bf5.jpg

IMG_7724.thumb.jpg.87009c070b232a1210dd390c9575a542.jpg

IMG_7726.thumb.jpg.5ceb0618f9ea1167ce1046590cf9748b.jpg

• Like 4
  • Thanks 1

8 godzin temu, brachol napisał:

Kontuzja w górach, skręcona kostka, zniszczona torebka stawowa, naderwane więzadła, powoli wraca do sprawności mimo dość intensywnej rehabilitacji.

3mam kciuki.. w  końcu najlepsze uda do szerokiej narty jak rzecze mistrz @Adam ..DUCH.. pozdrów małżonkę serdecznie Piotrek.