Jump to content

Wyjazdy szkoleniowe / gdzie szukać/ polecenia

Max
 Share

Recommended Posts

Cześć, jak w temacie gdzie szukać wyjazdów narciarskich z wysokim poziomem szkolenia? Np przez speców tego forum, którzy parają się prowadzeniem sztywniaków na wyjazdach zorganizowanych. 

Widuję posty typu: mam 4 miejsca, termin X, zapraszam - ale to dość spontaniczna aktywność. 

Gdzie warto zajrzeć i kogo zapytać? Nie jest dla mnie istotne gdzie, ale z kim i w jaki sposób. Miałem 3x zorganizowany wyjazd przez ostatnie lata ze szkoleniem w stylu: to co dzisiaj chcecie robić? Godzinę dziennie w 6os grupie. Szukam czegoś lepszego i polecajek. 

Pozdrowienia 

41 minut temu, Max napisał:

Cześć, jak w temacie gdzie szukać wyjazdów narciarskich z wysokim poziomem szkolenia? Np przez speców tego forum, którzy parają się prowadzeniem sztywniaków na wyjazdach zorganizowanych. 

Widuję posty typu: mam 4 miejsca, termin X, zapraszam - ale to dość spontaniczna aktywność. 

Gdzie warto zajrzeć i kogo zapytać? Nie jest dla mnie istotne gdzie, ale z kim i w jaki sposób. Miałem 3x zorganizowany wyjazd przez ostatnie lata ze szkoleniem w stylu: to co dzisiaj chcecie robić? Godzinę dziennie w 6os grupie. Szukam czegoś lepszego i polecajek. 

Pozdrowienia 

Edited by tomkly
  • Like 3

5 godzin temu, Max napisał:

Pozdrowienia 

skontaktuj się z @Adam ..DUCH

• Like 3

16 godzin temu, Max napisał:

Pozdrowienia 

Jeśli faktycznie priorytetem jest szkolenie, to zapraszam, ale dopiero w przyszłym sezonie, na całodniowe zajęcia pod okiem trenera/instruktora/wykładowcy 4 level CSIA Piotra Smolika, czyli gwarancja osoby nie tylko świetnie jeżdżącej, ale kompleksowo przygotowanej do przekazywania narciarskiej wiedzy.

Zapraszam do kontaktu.

• Like 4

2 godziny temu, Jan napisał:

to Ty w tych zielonych gaciach jedziesz ?

FAJNIE

Janku, odpowiem tak - kolor gaci się prawie zgadza, jazda również prawie. Aczkolwiek "prawie" jak wiemy robi różnice 🙂

No ale poprawi się kilka "drobnostek"  jak angulacje, separacje, inklinacje + Com/Bos×tangens 30 stopni-długość kijków do potęgi trzeciej, mnożona przez kąt podniesienia krawędzi i zjedziemy kiedyś w La Plagne, w marcowym słońcu, do baru na piwko...w końcu ponoć dopóki walczę jestem zwycięzcą 😉

Screenshot_20250110_101731_Gallery.thumb.jpg.228880f54dcea2f203f8d6953fca07d8.jpg

Screenshot_20250110_104328_Gallery.thumb.jpg.fc10037ba3328041ee1db38267dc71fb.jpg

Edited by Gabrik
  • Like 3
  • Haha 1

Jakiś czas temu ogłaszał się Marcin z SkiSpa https://skispa.pl

@Max u Tadeo sam się szkole warto napisać do niego lub zadzwonić bo to Maestro z olbrzymią wiedzą i mocnym naciskiem na podstawy( możesz być świetnym carvingowcem a jak pługa nie pojedziesz to cofnie Cię do szkoły podstawowej 😅)  bazę szkoleniową ma w Sappadzie ITA jest tam od stycznia do końca marca-jak to w życiu ktoś nie dojedzie więc warto zapisać się na listę  rezerwową. Z czystym polecam ! 

• Like 1

2 godziny temu, Gabrik napisał:

Jeśli faktycznie priorytetem jest szkolenie, to zapraszam, ale dopiero w przyszłym sezonie, na całodniowe zajęcia pod okiem trenera/instruktora/wykładowcy 4 level CSIA Piotra Smolika, czyli gwarancja osoby nie tylko świetnie jeżdżącej, ale kompleksowo przygotowanej do przekazywania narciarskiej wiedzy.

Zapraszam do kontaktu.

Ja powiem tak - sama taka jazda nie wygląda na jakąś mega trudna. Ot długi cięty - do ogarnięcia. Problem w tym by się móc zatrzymać kiedy sytuacja tego będzie wymagała. Sterowność, umiejętność kontroli toru gdy przeszkoda jakaś w poprzek jedzie - to już problem. 

21 minut temu, Victor napisał:

Jakiś czas temu ogłaszał się Marcin z SkiSpa https://skispa.pl

@Max u Tadeo sam się szkole warto napisać do niego lub zadzwonić bo to Maestro z olbrzymią wiedzą i mocnym naciskiem na podstawy( możesz być świetnym carvingowcem a jak pługa nie pojedziesz to cofnie Cię do szkoły podstawowej 😅)  bazę szkoleniową ma w Sappadzie ITA jest tam od stycznia do końca marca-jak to w życiu ktoś nie dojedzie więc warto zapisać się na listę  rezerwową. Z czystym polecam ! 

A Tadeo ma jakąś rozpiskę szkoleń na ten sezon ? 

5 minut temu, brachol napisał:

Szkolenia w cyklu sobota-piątek chyba od tego weekendu do połowy marca z tego co wiem. 

Lekka korekta 😉

Sobota przyjazd sobota odjazd szkolenia niedziela-piątek 6 dni 

• Thanks 1

Napisałem poprzez FB, które podsyłajcie. Jeśli jest jakaś strona z rozpiską, którą przytaczacie to prośba o info. 

Adam nie może otrzymywać wiadomości, więc muszę też spróbować jakoś bezpośrednio. 

Dzięki! 

16 minut temu, KrzysiekK napisał:

A Tadeo ma jakąś rozpiskę szkoleń na ten sezon ? 

Pisz do Tadeo będziesz mądrzejszy gdzie jaki termin jeszcze wolny

22 minuty temu, KrzysiekK napisał:

Ja powiem tak - sama taka jazda nie wygląda na jakąś mega trudna. Ot długi cięty - do ogarnięcia. Problem w tym by się móc zatrzymać kiedy sytuacja tego będzie wymagała. Sterowność, umiejętność kontroli toru gdy przeszkoda jakaś w poprzek jedzie - to już problem. 

Przeczysz temu co piszesz 🤷‍♂️ jak jedno ogarniasz to drugie tym bardziej z mojego punktu widzenia 😉

32 minuty temu, Victor napisał:

Przeczysz temu co piszesz 🤷‍♂️ jak jedno ogarniasz to drugie tym bardziej z mojego punktu widzenia 😉

Jeśli nie umiem zrobić szybkiej reakcji na przeszkodą terenową w postaci ominięcia albo skręt stop a umiem na ten przykład ( nie twierdzę że umiem) pojechać skrętem ciętym to na czym polega ta sprzeczność? 

• Confused 1

Godzinę temu, KrzysiekK napisał:

powiem tak - sama taka jazda nie wygląda na jakąś mega trudna. Ot długi cięty - do ogarnięcia. Problem w tym

Życzę każdemu,by tak ogarniał długi cięty 😄

• Like 2

17 minut temu, Marcos73 napisał:

Jutro sprawdzimy 😉, nawet Ci narty zabiorę, żebyś nie mówił, ze narty słabe.

pozdro

Na slalomce też można,tylko wtedy jakoś tak prędkość wydaje się większa. Sam wiesz. Pozdro

• Like 1
  • Haha 1

19 minut temu, KrzysiekK napisał:

Nie chce rozwalać wątku Krzysiek, nie chcę też abyś zbyt osobiście odebrał. Kolega wybierze co i kto mu pasuje. Prawda jest taka, że są różne poziomy umiejętności i im niższy prezentuje narciarz, tym szersze grono instruktorów poradzi sobie z takim kursantem. 

Natomiast nie pisz infantylnie "do ogarnięcia", czy "ot długi cięty", bo wszyscy wiemy, Piotr pojedzie w każdych warunkach lekko i mega poprawnie od sztruksu, przez muldy do pasa i świeży opad po szyję i napisałeś na prawdę idiotyzm. 

1 minutę temu, Edwin napisał:

Na slalomce też można,tylko wtedy jakoś tak prędkość wydaje się większa. Sam wiesz. Pozdro

Edwin, łatwiej zacieśniać na GS niż wydłużać na SL. SL jakoś tak same od siebie skręcają, a wydłużenie polega na jeździe w trawersie.

pozdro

1 minutę temu, Marcos73 napisał:

Edwin, łatwiej zacieśniać na GS niż wydłużać na SL. SL jakoś tak same od siebie skręcają, a wydłużenie polega na jeździe w trawersie.

pozdro

Wiem. Ja na filmie wrzuconym tuż przed sylwestrem w materiałach szkoleniowych jechałem na sl 😄

1 minutę temu, Gabrik napisał:

Nie chce rozwalać wątku Krzysiek, nie chcę też abyś zbyt osobiście odebrał. Kolega wybierze co i kto mu pasuje. Prawda jest taka, że są różne poziomy umiejętności i im niższy prezentuje narciarz, tym szersze grono instruktorów poradzi sobie z takim kursantem. 

Natomiast nie pisz infantylnie "do ogarnięcia", czy "ot długi cięty", bo wszyscy wiemy, Piotr pojedzie w każdych warunkach lekko i mega poprawnie od sztruksu, przez muldy do pasa i świeży opad po szyję i napisałeś na prawdę idiotyzm. 

Bardzo swobodnie używasz słów pejoratywnych (infantylne, idiotyzm), a wystarczy że napisać że w określonych okolicznościach to co napisałem jest nieprawdziwe. Nie będę odpowiadał na to co napisałeś bo możesz to odebrać cyt. Zbyt osobiście 😉