Jump to content

W ko艂o komina馃憤

Marcos73
 Share

Recommended Posts

Zabytkowej szosy ju偶 dawno nie ma, Rama po艂ama艂a si臋 gdy wjecha艂em w powalone na 艣cie偶k臋 rowerow膮 drzewo przez bobra.

Teraz ten Raleigh wygl膮da jak na zdj臋ciu 馃榾, a do Wis艂y w tamtym miejscu prowadz膮 艣cie偶ki szutrowe.

image.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

Cze艣膰

A c贸偶 to za tob贸艂 zafundowa艂e艣 sobie na pace?

Nie... no do Pla偶y Romantycznej mo偶na dojecha膰 praktycznie asfaltem ale rejon jest znany z nieprzyjemnych 艣cie偶ek, wielu przenosze艅 nad pad艂ymi drzewami i tego typu atrakcji.

W ka偶dym razie kolejnych fajnych wsp贸lnych wycieczek 偶ycz臋!

Pozdro

Rower wyszykowalem dla c贸rki, st膮d ten kuferek na baga偶niku, ale nie ma gdzie go przechowywa膰, wi臋c wr贸ci艂 do mnie. Lubi臋 go i na przeja偶d偶ki z 偶on膮 na nim je偶d偶臋. Do jazdy solo mam ju偶 rasow膮 szos臋 Kuota kom.

Edited by kordiankw
  • Like 1

• 3 weeks later...
Godzin臋 temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

Kurde ale dlaczego o 6.00 w sobot臋? Mo偶e jutro np o 11.00 ruszymy z domu i kto pierwszy wr贸ci po 50 km?

Pozdro

Pierwsze primo: jad膮c z rana, jest ch艂odno, dzi艣 u mnie na prowincji by艂o 31st C,聽 wyje偶d偶aj膮c z domu by艂o tylko 16st C. Drugie primo: jad膮c z rana, mam ca艂y dzie艅 na inne tematy.

• Like 1

Cze艣膰

No wyjecha艂em o 11.00 w lekkim deszczu i sporym wietrze ale pierwsze 15-16 km mam po lesie wi臋c to nie rusza. Za to by艂o mokro i na piachach i korzeniach naprawd臋 艣lisko i niebezpiecznie. Ju偶 po przejechaniu paru km po asfalcie niestety kape膰 z ty艂u i zmiana i okaza艂a si臋, 偶e d臋tka kt贸r膮 mia艂em w zapasie te偶 dziurawa., 艂atanie... W sumie wr贸ci艂em po 2h a normalnie te 32-33 km jad臋 ko艂o 80min. Ale zabawa by艂a.

Pozdro

Edited by Mitek
  • Like 1

18 minut temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

No a w mi臋dzy czasie Klaudia Zwoli艅ska srebro. Teraz czekamy na C1.

Pozdro

Cze艣膰聽

Po powrocie z przeja偶d偶ki turystycznej w ko艂o komina dzi艣 z 偶onk膮 kt贸ra poma艂u wraca do lepszej formy fizycznej zd膮偶y艂em w艂膮czyc szkiel艂ko i chwil臋 dos艂ownie p艂yn膮ca Klaudia nawet komentuj膮cy Belgowie byli pewni jej medalu. Zabrak艂o dos艂ownie sekund臋 do tego z艂otego. 聽Srebro oczywi艣cie mega cieszy bo otworzy mam nadziej臋 ca艂y worek medali naszych reprezentant贸w.聽

2h spokojnego 聽peda艂owania w fantastycznych warunkach pogodowych tym razem turystycznym sprz臋tem聽IMG_2175.thumb.jpeg.dfcd6f0aec1e75a6927015b028273329.jpeg

C3837BC3-E0CD-4BDE-B440-003BCE44162C.thumb.jpeg.e78e675f12baf850ff55216f1291b337.jpeg

IMG_2191.thumb.jpeg.3b66926dc89837e93dfb25f9f397caaf.jpeg

IMG_2187.thumb.jpeg.562aa4c8fd60379e7e4e2e61af2c0449.jpeg

IMG_2192.thumb.jpeg.6d22697a0ea139b005de7d3de934f074.jpeg

鈥ad g艂ow膮 lataj膮ce jedno i dwup艂atowce plus szybowce ( w wiosce mamy aeroklub)聽

IMG_2193.thumb.jpeg.54f103a381c9a7156a4b9cfdf4e3e0a1.jpeg

A na trasach rowerowych mega du偶o aktywnie sp臋dzaj膮cych wolny czas 聽. Super niedziela !聽

Pozdro

• Like 4

19 minut temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

U ciebie to jest w og贸le nie藕le bo mo偶esz bez specjalnej napinki objecha膰 mniej wi臋cej wzd艂u偶 granicy ca艂y kraj jednego dnia.

Pozdro

馃槄

Osobi艣cie nie da艂bym rady-tych km troch臋 si臋 uzbiera 馃槈聽(dok艂adnie 1367km ) ale faktycznie mo偶na to bezpiecznie pojecha膰 .

pozdro

Edited by Victor
  • Haha 1

6 minut temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

To gdzie Ty mieszkasz...? Nie w Luksemburgu...?

Pozdro

Luxemburg da艂oby rad臋 bo granica wychodzi 聽130km聽

met de grens: 67 kilometer voeren door Belgi毛, 19 kilometer door Frankrijk en 44 kilometer door Duitsland.

Ale s膮siednia Belgia to ju偶 troch臋 trzeba si臋 nakr臋ci膰 馃槈 teraz czytam,偶e w Belgii jest oko艂o 30.000 km 艣cie偶ek rowerowych . 聽W Luksemburgu 600km 艣cie偶ek rowerowych 聽i 700km 聽tras dla MTB. Og贸lnie jest gdzie je藕dzi膰.聽

pozdro聽

• Thanks 1

15 minut temu, Victor napisa艂:

Luxemburg da艂oby rad臋 bo granica wychodzi 聽130km聽

met de grens: 67 kilometer voeren door Belgi毛, 19 kilometer door Frankrijk en 44 kilometer door Duitsland.

Ale s膮siednia Belgia to ju偶 troch臋 trzeba si臋 nakr臋ci膰 馃槈 teraz czytam,偶e w Belgii jest oko艂o 30.000 km 艣cie偶ek rowerowych . 聽W Luksemburgu 600km 艣cie偶ek rowerowych 聽i 700km 聽tras dla MTB. Og贸lnie jest gdzie je藕dzi膰.聽

pozdro聽

Cze艣膰

Chyba nie... Ca艂kowita d艂ugo艣膰 granicy wynosi 359km. To nawet ja si臋 zdziwi艂em bo my艣la艂em, 偶e nie wi臋cej jak 250km.

359km to jak na jedne dzie艅 jest solidnie du偶o dla amatora.

Pozdro

5 minut temu, Mitek napisa艂:

Cze艣膰

Chyba nie... Ca艂kowita d艂ugo艣膰 granicy wynosi 359km. To nawet ja si臋 zdziwi艂em bo my艣la艂em, 偶e nie wi臋cej jak 250km.

359km to jak na jedne dzie艅 jest solidnie du偶o dla amatora.

Pozdro

IMG_2195.thumb.jpeg.1da9e16fa7b335956f88af25f9499342.jpeg

Cze艣膰

Ty o Belgii ja o Luksemburgu.

A ta mapa, kt贸r膮 przytoczy艂e艣 to jest chyba w艂a艣nie trasa rowerowa dooko艂a Belgii bo d艂ugo艣膰 granicy Belgii jest wi臋ksza. W sumie super wyprawa, natomiast co do tych d艂ugo艣ci to co艣 mi si臋 w sumie nie zgadza.

Wi臋c Ty mieszkasz w Belgii. To sk膮d ja wzi膮艂em ten Luksemburg...?

Pozdro

23 minuty temu, Mitek napisa艂:

Wi臋c Ty mieszkasz w Belgii. To sk膮d ja wzi膮艂em ten Luksemburg...?

Ci臋偶ko stwierdzi膰 馃槈

23 minuty temu, Mitek napisa艂:

W sumie super wyprawa,

Zawsze mo偶esz spr贸bowa膰, Ardeny b臋d膮 przepi臋kne do przejechania, p贸艂nocna cz臋艣膰 granicy z NL 聽r贸wnie偶 bo tu du偶o las贸w, wybrze偶e pewnie nudne ale ciekawe miasteczka, granic膮 zachodni膮 Francji nie jecha艂em to si臋 nie wypowiem og贸lnie granica Belgii rowerem nie jecha艂em wi臋c te偶 nie powinienem si臋 wypowiada膰 ale pewne cz臋艣ci kraju zna艂 lepiej od tych pozosta艂ych (cz臋艣膰 zachodnia chocia偶by ). Dodaj膮c Luksemburg i Holandi臋 to ju偶 robi si臋 ca艂kiem sporo tego kr臋cenia i zwiedzania .

Pozdro serdeczne聽

Tu masz ciekaw膮 stron臋 艣cianek rowerowych w BE 聽podzielona na regiony trudno艣ci tarasowych .

https://climbfinder.com/nl/regios/belgie

Edited by Victor
  • Like 1