Mikoski Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu 8 minut temu, Victor napisał: Sam pierdolisz bo z pracownika chcesz mieć niewolnika . Twój wybór,że masz firmę ale bez pracownika ona nie istnieje . Czas to zrozumieć . I czy to piekarz,dekarz,mechanik,przedstawiciel czy ktokolwiek zasady mają być dla wszystkich takie same. Ja mam 46lat ani jednego siwego włosa od 15 pracuje tu i dopiero tu otworzyłem oczy,że pracownik ma swoje prawa . 8 h i ani sekundy dłużej a jak szefostwo prosi to 200% extra . Wolne dni to moje dni i biorę kiedy chce bo pracodawca nie będzie mi wybierał kiedy mogę, inaczej po jakiego mi urlop kiedy go potrzebuje a nie mogę go dostać ?. Ogarnij się bo w de pracowałeś może nielegalnie inne czasy i nikt poważnie tam cię nie traktował tylko zapierol od 7-20 ale fakt zarobiłeś,kupiłeś dom,dzieci wykształciłeś inny sposób niewolnictwa ale robiłeś to bo pewnie wyjścia innego nie było . Wiem bo jestem tu bardzo długo i stare czasy doskonale pamiętam . Blisko masz do ojców socjalizmu Marksa i Engelsa 😁 to musi pierdolnąć W Niemczech 3/4 z tych spędzonych tam lat pracowałem legalnie, 8 lat selbständig , poczytaj co mi przysługiwało 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Może pracować w Manie albo Oknoplaście za 4 klocki i będzie miał spokój. NIkt go do pracy u nas nie zmuszał. Przyszedł - odbyliśmy rozmowę, znał warunki i się zgodził. W poprzedniej firmie robił to samo, za 6 klocków - ale miał spokój. Spokój się skończył jak się firma spakowała. Ja przez 20 lat prowadzenia działalności nigdy nie byłem chory, 2 dni byłem w szpitalu z Laptopem na operacji, pracuje po 12-14h dziennie - nie przysługuje mi urlop i nawet nie płace składki chorobowej bo nie ma najmniejszego sensu. Od nie dawna mam wolne weekendy. Nie żalę się - to mój wybór. Pracuj tyle co ja i poświęć tyle co ja - będziesz miał tyle co ja a może i więcej. Jeśli nie masz takiej ochoty, to musisz się pogodzić z tym co masz. Najważnieszymi osobami w firmie jesteśmy my. To się nigdy nie zmieni. On jest tylko pracownikiem wyższego stopnia. My płacimy za pracę, a nie za przychodzenie do niej. Ma wszelkie narzędzia do kontrolowania całej produkcji. Nota bene ma do dyspozycji zatrudnionego una chłopaka co pisze na bieżąco program do obsługi produkcji, wprowadza wszelkie jego uwagi. Tak naprawdę może całość kontrolować zdalnie, co nie raz robi. Przychodzi o której chce i wychodzi o której chce. Ma być zrobione - tyle nas interesuje. Ma się wszystko spinać. Ale to przecież Janusz - ma 2 mieszkania w Krakowie na wynajem które kupił za swoje ciężko zarobione pieniądze. Sam mieszka pod Krakowem z Rodzicami, Żoną i dzieckiem. 10 000 to podstawa, poniżej 15 nie schodzi. I nikt mu nie żałuje, ale za darmo nic od nas nie dostanie. pozdro Teraz tez zarabia dawne 6 klockow tylko inflacja to nomonalnie podbila. Pozazdroscic zdrowia, ale to co robiles/robisz jest chore. Ustswowo mozna pracowac srednio maks 48h w tygodniu. To i tak jest duzo. Nawet w korpo zwykle tego prxestrzegaja. Przez ten kult zapierdolu, zwykli ludzie nie moga normalnie zyc. Jak jeden wezmie nadgodziny to robi konkurencje drugiemu a spirala sie nakreca. Wbrew temu co myslisz, istnieja prywatne firmy ktore zatrudniaja ludzi na 40h w tyg i jakos znajduja klientow ktorzy akceptuja ich ceny i terminy. Moze nie w Twojej branzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 4 minuty temu, Mikoski napisał: Blisko masz do ojców socjalizmu Marksa i Engelsa 😁 to musi pierdolnąć W Niemczech 3/4 z tych spędzonych tam lat pracowałem legalnie, 8 lat selbständig , poczytaj co mi przysługiwało 🤪 Ja Ci już w innym wątku napisałem,ze nie jestem systemowy człowiek ale żyć jakoś muszę w tym świecie . Dużo mi się nie podoba a systemu idealnego nie ma . Często idę pod prąd bo szuflady mnie nie interesują i póki co dobrze na tym wychodzę mam dobrego nosa do wielu własnych decyzji a to chyba dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 11 minut temu, Spiochu napisał: Teraz widzisz, ze wyjazd z tego kartonowego panstwa to byl swietny wybor. Tu nie tylko zarobilbys 2x mniej i zaplacil 2x wieksza rate ale jeszcze bys 2x ciezej zapierdzielal. Glownie po to by popis rozkradl i zmarnowal zarobiona przez Ciebie kase. Dziś bym z Polski nie wyjechał ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Teraz, Victor napisał: Dziś bym z Polski nie wyjechał ! Dlaczego, skoro masz tam lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) 39 minut temu, Spiochu napisał: Dlaczego, skoro masz tam lepiej? Bo dziś z perspektywy własnego doświadczenia może inaczej bym postąpił. Oczywiscie to gdybanie . Patrząc na znajomych którzy zostali to żyją na bardzo dobrym poziomie patrząc na rodzinę też nikt nie narzeka choć narzekają na system ogólny bo na coś trzeba narzekać jedni by chcieli tak inni widzą to inaczej ale nikomu do pierwszego nie brakuje,nikt im niczego nie dał tak jak i nikt niczego tu nie daje. Praca doszlismy do jakiegoś własnego celu. Dwa to nie ta Europa do której jako młody chłopak przyjechałem wtedy a był to koniec lat 90 . Tu był świat. Kiedyś było tu tanio w stosunku do zarobków dziś jest przerażająco drogo. Kredyty są na normalnych zasadach to fakt choć też nie każdego na nie stać ale wiesz co bierzesz i nie musisz się martwić że coś ci za chwilę urośnie no chyba że taki wziąłeś jest wybór . Jak to się w Polsce wyklaruje nikt na PESEL kredytu nie weźmie to nie wiedzę już różnicy. Jesteś kreatywny i pracy się nie boisz to wszędzie zarobisz. Z chęcią bym wrócił ale żony nie namówię nie ma szans . Moze jak syn wróci to i my też wrócimy czas pokaże . I tak jeszcze żebyś miał jakieś porównanie bo w tv tego nie mówią dziś tu wynajem czegokolwiek graniczy z cudem . Ustawiają sie kolejki a kobiety płaczą i proszą żebyś wynajął . Cuda wianki . Edytowane 10 godzin temu przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Godzinę temu, Mikoski napisał: 8 lat selbständig 😂 tu zelfstandig To 100 koła z pierdnieciem rocznie 50 % podatku zabiorą 50 zostanie minus koszta lepiej do fabryki na 8 h i do domu 😜ale tu panem nie jesteś 🤷♂️ jak idziesz wynająć chatę w Holandii to Ci się śmieją w twarz bo co ty za przedsiębiorca jak jutro możesz być goło-dupiec 😉 zamknij drzwi z drugiej strony . Precz ! 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Godzinę temu, Victor napisał: Bo dziś z perspektywy własnego doświadczenia może inaczej bym postąpił. Oczywiscie to gdybanie . Patrząc na znajomych którzy zostali to żyją na bardzo dobrym poziomie patrząc na rodzinę też nikt nie narzeka choć narzekają na system ogólny bo na coś trzeba narzekać jedni by chcieli tak inni widzą to inaczej ale nikomu do pierwszego nie brakuje,nikt im niczego nie dał tak jak i nikt niczego tu nie daje. Praca doszlismy do jakiegoś własnego celu. Dwa to nie ta Europa do której jako młody chłopak przyjechałem wtedy a był to koniec lat 90 . Tu był świat. Kiedyś było tu tanio w stosunku do zarobków dziś jest przerażająco drogo. Kredyty są na normalnych zasadach to fakt choć też nie każdego na nie stać ale wiesz co bierzesz i nie musisz się martwić że coś ci za chwilę urośnie no chyba że taki wziąłeś jest wybór . Jak to się w Polsce wyklaruje nikt na PESEL kredytu nie weźmie to nie wiedzę już różnicy. Jesteś kreatywny i pracy się nie boisz to wszędzie zarobisz. Z chęcią bym wrócił ale żony nie namówię nie ma szans . Moze jak syn wróci to i my też wrócimy czas pokaże . I tak jeszcze żebyś miał jakieś porównanie bo w tv tego nie mówią dziś tu wynajem czegokolwiek graniczy z cudem . Ustawiają sie kolejki a kobiety płaczą i proszą żebyś wynajął . Cuda wianki . O co chdzi z tym wynajmem? Jak za 1000 eur jest kolejka to co sprswia ze nie probuja wynajac za 2000eur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 11 godzin temu, Spiochu napisał: Mitku zastanow sie czy publiczne drogi, linie kolejowe czy wodociagi to tez socjal? Bo ten twoj social moze byc bardxo rozny i miec pozytywny lub negatywny wplyw na panstwo. Generalnie wszelka bezposrednia kasa za nic jest szkodliwa, ale juz zapewnienie dobrych warunkow z reguly ma korzystny wplyw na funkcjonowanie kraju. Cześć Ale przecież Ty Piotrek tego nie widzisz. Piszesz, że 35 lat władzy popisu - jak to nazywasz - to pasmo błędów, korupcji i wyzysku więc tej infrastruktury nie ma. Proste. Pozdro Edytowane 17 minut temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 44 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Ale przecież Ty Piotrek tego nie widzisz. Piszesz, że 35 lat władzy popisu - jak to nazywasz to pasmo błędów, korupcji i wyzysku więc tej infrastruktury nie ma. Proste. Pozdro Mam świeże spojrzenie na infrastrukturę drogową, bo w ubiegłym tygodniu zrobiłem ponad 3k po drogach kilku krajów w 95% autostradach. Fajne są te nasze nowe drogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, kordiankw napisał: Mam świeże spojrzenie na infrastrukturę drogową, bo w ubiegłym tygodniu zrobiłem ponad 3k po drogach kilku krajów w 95% autostradach. Fajne są te nasze nowe drogi. Jakby ktoś chciał pooglądać zmiany w zakresie infrastruktury drogowej to warto wybrać się na wschód Polski. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 58 minut temu Udostępnij Napisano 58 minut temu 22 minuty temu, brachol napisał: Jakby ktoś chciał pooglądać zmiany w zakresie infrastruktury drogowej to warto wybrać się na wschód Polski. pozdro Też się zmienia, 17 chyba gotowa do Piasek, 8 pod Augustów, A2 do Siedlec, reszta w budowie, 19 to jeden plac budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 minut temu Udostępnij Napisano 17 minut temu 38 minut temu, kordiankw napisał: Też się zmienia, 17 chyba gotowa do Piasek, 8 pod Augustów, A2 do Siedlec, reszta w budowie, 19 to jeden plac budowy. Cześć Myślę, że Piotr żartował. Jeżdżę tam co roku, nawet parę razy. Również Lubelszczyzna. Pozdro Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi