Jump to content

Gdzie planujecie pojechać

star
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich po przerwie!!!  Ja w tym sezonie mocne otwarcie jak na mnie. Od 11 grudnia Drei Zinnen+Kronplatz na 6 dni i może też Alta Badia odwiedzę (liczę, że śnieg będzie). Chciałbym jeszcze może w marcu do Soelden lub Kaprun w Austrii. I oczywiście weekendowo w nasze ośrodki.

Sprzętowo bez zmian u mnie.

• Like 3

• 1 month later...

Oj, optymizm w Waszeciach przeokrutny. Chociaż to może jego głupia a przez to biedna siostra o imieniu na N.

Ja nie mam aż tyle wiary, że gotowanie żaby skończy się już tej zimy.

W związku z powyższym nie planowałbym wyjazdów Unii Socjalistycznych Republik Europejskich 😂.

Zatem może znowu Szwajcaria albo jakieś inne pozaunijne kraje jak Serbia, Gruzja, Turcja ... Jak oczywiście nasi krajowi nadzorcy pozwolą bo "Piąta Fala" może być zabójcza a wtedy to znowu w domku.

Zobaczymy

Godzinę temu, wojtek pw napisał:

Oj, optymizm w Waszeciach przeokrutny. Chociaż to może jego głupia a przez to biedna siostra o imieniu na N.

Ja nie mam aż tyle wiary, że gotowanie żaby skończy się już tej zimy.

W związku z powyższym nie planowałbym wyjazdów Unii Socjalistycznych Republik Europejskich 😂.

Zatem może znowu Szwajcaria albo jakieś inne pozaunijne kraje jak Serbia, Gruzja, Turcja ... Jak oczywiście nasi krajowi nadzorcy pozwolą bo "Piąta Fala" może być zabójcza a wtedy to znowu w domku.

Zobaczymy

Zmień dilera, zdaje się na Białorusi nie ma problemów z obostrzeniami USRE - może warto zmienić kierunek 🤣

• Like 1

9 minut temu, moruniek napisał:

A to mnie nie dotyczy, ja mam 2G, 3G, 4G, %G i nawet czasami LTE 🙂

• Haha 1

W tym roku z wyjazdów poza Szczyrkowych planuję ( czy planowałem.. bo mam zaklepane apartamenty ...) Chopok w styczniu i Moltka w lutym 🙂 

A tak na marginesie: witam na nowym forum . Gdzie indziej znany kiedyś jako Atomiconia a obecnie jako Stary Bywalec

Edited by Staszek

13 minut temu, yenna napisał:

Dolomity 19-26 grudnia. Region Alta Badia. Mieszkamy w San Cassiano.

Właśnie sprawdziłam cenę skipassu Dolomiti Superski i troszkę mnie przytkało:

339 euro za 6 dni.  Co zrobisz, jak nic nie zrobisz? 😉

Fantastyczna lokalizacja. Przez kilka lat jeździłem tam do tej rezydencji: https://coldalavara.it/en 
W pierwszych dwóch tygodniach sezonu region ma taką promocję --> płacisz za 3 dni dostajesz 4-ty gratis. Zarówno pobyt jak i skipass. Czyli płaciliśmy za 6 a jeździliśmy 8. No ale niestety Giuseppe z Col Dala Vary się z tej oferty wycofał parę lat temu. W wysokim sezonie tego typu promocji niestety nie ma. Cena 339 Euro to odzwierciedlenie ogólnego trendu ale także chęć odbicia strat z poprzednich dwóch sezonów (szczególnie 2020/21).

9 minut temu, tomkly napisał:

Fantastyczna lokalizacja. Przez kilka lat jeździłem tam do tej rezydencji: https://coldalavara.it/en 
W pierwszych dwóch tygodniach sezonu region ma taką promocję --> płacisz za 3 dni dostajesz 4-ty gratis. Zarówno pobyt jak i skipass. Czyli płaciliśmy za 6 a jeździliśmy 8. No ale niestety Giuseppe z Col Dala Vary się z tej oferty wycofał parę lat temu. W wysokim sezonie tego typu promocji niestety nie ma. Cena 339 Euro to odzwierciedlenie ogólnego trendu ale także chęć odbicia strat z poprzednich dwóch sezonów (szczególnie 2020/21).

Super miejscówka, też tam kilka lat temu mieszkaliśmy. Koniki można pogłaskać przy okazji. :-)

Mamy ulubione trasy, gdzie czasami da się pojeździć praktycznie samemu. 

Nasza córka z zięciem pracują tam w sezonie zimowym, dlatego jedziemy do nich na święta. Zazwyczaj jeździmy w połowie stycznia. Wtedy jest pusto i sporo taniej.

11-18.12.2021 Livigno, a w połowie marca 2022 Obereggen.

Jeśli ktoś jeszcze wybiera się do Livigno w najbliższych dniach, powinien zwrócić uwagę na nowe zasady wjazdu do Szwajcarii. Od 4.12 nawet tranzyt nie zwalnia ze zrobienia testu na covid dla wszystkich 16+ !! Szczepienie nic nie zmienia. Tranzyt też musi być zarejstrowany. Nie ułatwia to dojazdu i dość znacząco podnosi koszty, biorąc pod uwagę cenę testu PCR w Polsce.

2021-12-05 11_39_47-Szwajcaria - Ministerstwo Spraw Zagranicznych - Portal Gov.pl.png

• Sad 1

Dzień dobry,

czy zdarzyło się już komuś pojechać obojętnie gdzie na narty do Włoch bądź do Austrii, będąc zaszczepionym już trzecią dawką szczepionki ? Pytam w zakresie przedłużonych polskich paszportów covidowych i ich respektowania poza granicami naszego kraju. 

Dziękuję za odpowiedź.