bubol.T Posted Wednesday at 08:27 PM Share Posted Wednesday at 08:27 PM 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Hmm... A co ma wspólnego Ipa i Apa z czeskimi piwami? To są zupełnie inne procesy produkcji. Ipa i Apa to piwa górnej fermentacji w tradycji brytyjskiej i a zupełnie innego chmielu, a tradycyjne piwa czeskie to typowe lagery. I do tego jeszcze Pinta, która raczej kombinuje pod rynek i jeszcze klasyczny Weizen? Czyli lubisz wszystko oprócz Portera? 🙂 Ja piszę, że po prostu lubi się napić browaru. 🙂 Pozdro Nie wszystko, nie lubię polskich koncerniaków. Przecież nie musimy byc wierni jednemu smakowi. Lubię mieszać w zależności od smaków 😅 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted Thursday at 06:24 AM Share Posted Thursday at 06:24 AM 9 godzin temu, bubol.T napisał: Nie wszystko, nie lubię polskich koncerniaków. Przecież nie musimy byc wierni jednemu smakowi. Lubię mieszać w zależności od smaków 😅 Cześć Nie no ja tak to zrozumiałem. Wiesz, ja lubię lagery i to mi się zdecydowanie kłóci z IPA i APA, które są zazwyczaj przechmielone. Tak w ogóle to raczej się specjalnie nie znam więc piję co dadzą - trochę tak jak z nartami. 🙂 Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted Thursday at 07:36 AM Share Posted Thursday at 07:36 AM Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Nie no ja tak to zrozumiałem. Wiesz, ja lubię lagery i to mi się zdecydowanie kłóci z IPA i APA, które są zazwyczaj przechmielone. Tak w ogóle to raczej się specjalnie nie znam więc piję co dadzą - trochę tak jak z nartami. 🙂 Pozdro W następny weekend są urodziny browaru Pinta. W sobotę gra Luxtorpeda , wszystko pięknie, tylko jak tam wytrzymać o suchym pysku. Ktoś musi jechac autem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted Thursday at 08:04 AM Share Posted Thursday at 08:04 AM 22 minuty temu, bubol.T napisał: tylko jak tam wytrzymać o suchym pysku. Ktoś musi jechac autem a nie ma innych możliwości dojechania i powrotu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianW Posted Thursday at 10:48 AM Share Posted Thursday at 10:48 AM Za piwkiem nie przepadam(żadnym) ale za to owoce z sadziku...🤤 Sezon buszowania po krzakach uważam za rozpoczęty! 😁 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted Friday at 05:25 PM Share Posted Friday at 05:25 PM W dniu 4.06.2026 o 10:04, Jan napisał: a nie ma innych możliwości dojechania i powrotu ? Nie wiem czy do naszej wioski jeździ jakis uber. Ale do Katowic można pociągiem. Dzisiaj mimo średniej pogody pojeżdżone na rowerze, teraz leje, czekamy z rozpaleniem ogniska. Ten Namysłów z kija całkiem smaczny, ale jak dla mnie za słodki. Teraz testuję inne wynalazki. Pozdrowienia 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted Friday at 06:16 PM Share Posted Friday at 06:16 PM Przestaje padać, wychodzę po drewno i taka sytuacja 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted Friday at 07:31 PM Share Posted Friday at 07:31 PM Zachod slonca juz pogodny.... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts