Jump to content

Pasje

Veteran
 Share

Recommended Posts

5 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Hmm...

A co ma wspólnego Ipa i Apa z czeskimi piwami?

To są zupełnie inne procesy produkcji. Ipa i Apa to piwa górnej fermentacji w tradycji brytyjskiej i a zupełnie innego chmielu, a tradycyjne piwa czeskie to typowe lagery. I do tego jeszcze Pinta, która raczej kombinuje pod rynek i jeszcze klasyczny Weizen? Czyli lubisz wszystko oprócz Portera? 🙂

Ja piszę, że po prostu lubi się napić browaru. 🙂

Pozdro

Nie wszystko, nie lubię polskich koncerniaków. Przecież nie musimy byc wierni jednemu smakowi. Lubię mieszać w zależności od smaków 😅

• Like 1

9 godzin temu, bubol.T napisał:

Nie wszystko, nie lubię polskich koncerniaków. Przecież nie musimy byc wierni jednemu smakowi. Lubię mieszać w zależności od smaków 😅

Cześć

Nie no ja tak to zrozumiałem. Wiesz, ja lubię lagery i to mi się zdecydowanie kłóci z IPA i APA, które są zazwyczaj przechmielone. Tak w ogóle to raczej się specjalnie nie znam więc piję co dadzą - trochę tak jak z nartami. 🙂

Pozdro

• Haha 1

Godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

Nie no ja tak to zrozumiałem. Wiesz, ja lubię lagery i to mi się zdecydowanie kłóci z IPA i APA, które są zazwyczaj przechmielone. Tak w ogóle to raczej się specjalnie nie znam więc piję co dadzą - trochę tak jak z nartami. 🙂

Pozdro

W następny weekend są urodziny browaru Pinta. W sobotę gra Luxtorpeda , wszystko pięknie, tylko jak tam wytrzymać o suchym pysku. Ktoś musi jechac autem

W dniu 4.06.2026 o 10:04, Jan napisał:

a nie ma innych możliwości dojechania i powrotu ?

Nie wiem czy do naszej wioski jeździ jakis uber. Ale do Katowic można pociągiem.

Dzisiaj mimo średniej pogody pojeżdżone  na rowerze, teraz leje, czekamy z rozpaleniem ogniska. Ten Namysłów z kija całkiem smaczny, ale jak dla mnie za słodki. Teraz testuję inne wynalazki. Pozdrowienia 

20260605_185406.jpg

20260605_121620.jpg

20260605_121736.jpg

• Like 3
  • Thanks 1