bubol.T Posted June 3 Share Posted June 3 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Hmm... A co ma wspólnego Ipa i Apa z czeskimi piwami? To są zupełnie inne procesy produkcji. Ipa i Apa to piwa górnej fermentacji w tradycji brytyjskiej i a zupełnie innego chmielu, a tradycyjne piwa czeskie to typowe lagery. I do tego jeszcze Pinta, która raczej kombinuje pod rynek i jeszcze klasyczny Weizen? Czyli lubisz wszystko oprócz Portera? 🙂 Ja piszę, że po prostu lubi się napić browaru. 🙂 Pozdro Nie wszystko, nie lubię polskich koncerniaków. Przecież nie musimy byc wierni jednemu smakowi. Lubię mieszać w zależności od smaków 😅 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted June 4 Share Posted June 4 9 godzin temu, bubol.T napisał: Nie wszystko, nie lubię polskich koncerniaków. Przecież nie musimy byc wierni jednemu smakowi. Lubię mieszać w zależności od smaków 😅 Cześć Nie no ja tak to zrozumiałem. Wiesz, ja lubię lagery i to mi się zdecydowanie kłóci z IPA i APA, które są zazwyczaj przechmielone. Tak w ogóle to raczej się specjalnie nie znam więc piję co dadzą - trochę tak jak z nartami. 🙂 Pozdro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted June 4 Share Posted June 4 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Nie no ja tak to zrozumiałem. Wiesz, ja lubię lagery i to mi się zdecydowanie kłóci z IPA i APA, które są zazwyczaj przechmielone. Tak w ogóle to raczej się specjalnie nie znam więc piję co dadzą - trochę tak jak z nartami. 🙂 Pozdro W następny weekend są urodziny browaru Pinta. W sobotę gra Luxtorpeda , wszystko pięknie, tylko jak tam wytrzymać o suchym pysku. Ktoś musi jechac autem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted June 4 Share Posted June 4 22 minuty temu, bubol.T napisał: tylko jak tam wytrzymać o suchym pysku. Ktoś musi jechac autem a nie ma innych możliwości dojechania i powrotu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianW Posted June 4 Share Posted June 4 Za piwkiem nie przepadam(żadnym) ale za to owoce z sadziku...🤤 Sezon buszowania po krzakach uważam za rozpoczęty! 😁 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted June 5 Share Posted June 5 W dniu 4.06.2026 o 10:04, Jan napisał: a nie ma innych możliwości dojechania i powrotu ? Nie wiem czy do naszej wioski jeździ jakis uber. Ale do Katowic można pociągiem. Dzisiaj mimo średniej pogody pojeżdżone na rowerze, teraz leje, czekamy z rozpaleniem ogniska. Ten Namysłów z kija całkiem smaczny, ale jak dla mnie za słodki. Teraz testuję inne wynalazki. Pozdrowienia 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted June 5 Share Posted June 5 Przestaje padać, wychodzę po drewno i taka sytuacja 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 5 Share Posted June 5 Zachod slonca juz pogodny.... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlodzio Posted June 13 Share Posted June 13 Tym razem rzeki Litwy: Kiewna + Żejmiana ... + Wilno Kiewna - od j. Ejsiata do rz. Żejmiana Żejmiana - od rz. Kiewna do rz. Wilia 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitek Posted June 13 Share Posted June 13 (edited) W dniu 3.06.2026 o 20:47, kordiankw napisał: Z kija też jest albo z plastikowego, albo aluminiowego kega. To z aluminium nie powinno się różnić smakiem niż takie same z puszki, a jednak mnie piwo z kija smakuje lepiej. Pewnie dlatego, że jest świeże, a z puszki ma długi okres ważności do spożycia. Cześć Beczki w zdecydowaniej większości stalowe. W plastiku są zazwyczaj jakieś krótkie warki kraftowe. Kegi aluminiowe to rzadkość. Hoegaarden - to jedyne piwo tak beczkowane jakie znam na naszym rynku. Pozdro Edited June 13 by Mitek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordiankw Posted June 13 Share Posted June 13 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Beczki w zdecydowaniej większości stalowe. W plastiku są zazwyczaj jakieś krótkie warki kraftowe. Kegi aluminiowe to rzadkość. Hoegaarden - to jedyne piwo tak beczkowane jakie znam na naszym rynku. Pozdro Myślałem, że te beczki są aluminiowe. W plastikowym kegu miałem w ubiegłym roku na urodzinach piwo Tuborg, to chyba grupa Carlsberg. Kolegom smakowało 😉. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brachol Posted June 22 Share Posted June 22 W dniu 29.05.2026 o 14:55, bubol.T napisał: Trzeba było zabrać córkę na muzyczne wydarzenie roku. Była moc. Można powspominać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubol.T Posted June 22 Share Posted June 22 Przez moment zastanawiałem sie, czy te drony nad stadionem latają legalnie. Wychodzi, że tak 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts