bubol.T Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Hmm... A co ma wspólnego Ipa i Apa z czeskimi piwami? To są zupełnie inne procesy produkcji. Ipa i Apa to piwa górnej fermentacji w tradycji brytyjskiej i a zupełnie innego chmielu, a tradycyjne piwa czeskie to typowe lagery. I do tego jeszcze Pinta, która raczej kombinuje pod rynek i jeszcze klasyczny Weizen? Czyli lubisz wszystko oprócz Portera? 🙂 Ja piszę, że po prostu lubi się napić browaru. 🙂 Pozdro Nie wszystko, nie lubię polskich koncerniaków. Przecież nie musimy byc wierni jednemu smakowi. Lubię mieszać w zależności od smaków 😅 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca 9 godzin temu, bubol.T napisał: Nie wszystko, nie lubię polskich koncerniaków. Przecież nie musimy byc wierni jednemu smakowi. Lubię mieszać w zależności od smaków 😅 Cześć Nie no ja tak to zrozumiałem. Wiesz, ja lubię lagery i to mi się zdecydowanie kłóci z IPA i APA, które są zazwyczaj przechmielone. Tak w ogóle to raczej się specjalnie nie znam więc piję co dadzą - trochę tak jak z nartami. 🙂 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Nie no ja tak to zrozumiałem. Wiesz, ja lubię lagery i to mi się zdecydowanie kłóci z IPA i APA, które są zazwyczaj przechmielone. Tak w ogóle to raczej się specjalnie nie znam więc piję co dadzą - trochę tak jak z nartami. 🙂 Pozdro W następny weekend są urodziny browaru Pinta. W sobotę gra Luxtorpeda , wszystko pięknie, tylko jak tam wytrzymać o suchym pysku. Ktoś musi jechac autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca 22 minuty temu, bubol.T napisał: tylko jak tam wytrzymać o suchym pysku. Ktoś musi jechac autem a nie ma innych możliwości dojechania i powrotu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Za piwkiem nie przepadam(żadnym) ale za to owoce z sadziku...🤤 Sezon buszowania po krzakach uważam za rozpoczęty! 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca W dniu 4.06.2026 o 10:04, Jan napisał: a nie ma innych możliwości dojechania i powrotu ? Nie wiem czy do naszej wioski jeździ jakis uber. Ale do Katowic można pociągiem. Dzisiaj mimo średniej pogody pojeżdżone na rowerze, teraz leje, czekamy z rozpaleniem ogniska. Ten Namysłów z kija całkiem smaczny, ale jak dla mnie za słodki. Teraz testuję inne wynalazki. Pozdrowienia 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca Przestaje padać, wychodzę po drewno i taka sytuacja 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca Zachod slonca juz pogodny.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Tym razem rzeki Litwy: Kiewna + Żejmiana ... + Wilno Kiewna - od j. Ejsiata do rz. Żejmiana Żejmiana - od rz. Kiewna do rz. Wilia 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca (edytowane) W dniu 3.06.2026 o 20:47, kordiankw napisał: Z kija też jest albo z plastikowego, albo aluminiowego kega. To z aluminium nie powinno się różnić smakiem niż takie same z puszki, a jednak mnie piwo z kija smakuje lepiej. Pewnie dlatego, że jest świeże, a z puszki ma długi okres ważności do spożycia. Cześć Beczki w zdecydowaniej większości stalowe. W plastiku są zazwyczaj jakieś krótkie warki kraftowe. Kegi aluminiowe to rzadkość. Hoegaarden - to jedyne piwo tak beczkowane jakie znam na naszym rynku. Pozdro Edytowane 13 Czerwca przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Beczki w zdecydowaniej większości stalowe. W plastiku są zazwyczaj jakieś krótkie warki kraftowe. Kegi aluminiowe to rzadkość. Hoegaarden - to jedyne piwo tak beczkowane jakie znam na naszym rynku. Pozdro Myślałem, że te beczki są aluminiowe. W plastikowym kegu miałem w ubiegłym roku na urodzinach piwo Tuborg, to chyba grupa Carlsberg. Kolegom smakowało 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu W dniu 29.05.2026 o 14:55, bubol.T napisał: Trzeba było zabrać córkę na muzyczne wydarzenie roku. Była moc. Można powspominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi