MarioJ Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 6 godzin temu, a_senior napisał: Veni vidi vici. I wróciłem. 🙂 Wyjazd z Krakowa i wjazd zakopianką to koszmar. Do tego jazda Alejami, gdzie jest wieczny korek. Sznury samochodów. A mój bus pomykający buspasem. 🙂 A na wsi znów wiosna. Koniec zimy. 😉 Buspasy w Krakowie są świetnie skonstruowane. To jest bardzo dobra rzecz. Właśnie jadę tramwajem do centrum Wrocławia. Jest 16:30 a tramwaj jest pełen do centrum. Nie każdy lubi jeździć autem po mieście i się stresować. 60% podróży we Wrocławiu odbywa się innymi środkami niż osobisty samochód. To są wybory i decyzje tych ludzi. @Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 22 minuty temu, MarioJ napisał: Buspasy w Krakowie są świetnie skonstruowane. To jest bardzo dobra rzecz. Też mi się podobają, nie tylko te w Krakowie. Bardzo chętnie z nich korzystam, nie są zakorkowane. 😁 Edytowane 3 godziny temu przez tomkly 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 12 minut temu, tomkly napisał: Też mi się podobają, nie tylko te w Krakowie. Bardzo chętnie z nich korzystam, nie są zakorkowane. 😁 Nie wiem jak w innych miastach, ale w Poznaniu, co jakiś czas są kontrole użytkowników buspassów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 19 godzin temu, tomkly napisał: Klekotem co oczywiste, natomiast on ma nie tylko plastikowy pakiet AMG ale również zawieszenie i hamulce. Tak go ktoś skonfigurował - kupiłem roczny w Niemczech. Przy czym to jest wersja 300d, nazwana tak dla żartu przez producenta. Powinna się nazywać 200 bi td. Ale to i tak mało w porównaniu do AMG 63, wiesz zapewne jaki tam jest teraz silnik. 😵 Jeżdżę dieslem. Wszystko do czego w życiu doszedłem jest wynikiem umiejętnego zarządzania finansami i nie rozwalania kasy na głupoty. Spalanie tego samochodu to średnio jakieś 5,5 litra ON, a tankuję wyłącznie B0, albo MOL albo Slovnaft w Czeskim Cieszynie. Niemiec długo płakał? pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, brachol napisał: Nie wiem jak w innych miastach, ale w Poznaniu, co jakiś czas są kontrole użytkowników buspassów... Zapewne w większości miast takowe są, ale jeszcze się nie spotkałem. Utrudnianie życia kierowcom rodzi uzasadnione reakcje odwetowe, nie mam z tym żadnego mentalnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, brachol napisał: Niemiec długo płakał? pozdro Obawiam się, że Turek... 😀 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, brachol napisał: Nie wiem jak w innych miastach, ale w Poznaniu, co jakiś czas są kontrole użytkowników buspassów... Sporadycznie się to zdarza. Zresztą ogólnie policji w dużych miastach prawie nie ma. Większość ma w pompie różne durne ograniczenia, tylko Mario tak się wystraszył że boi się do samochodu wsiadać;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, tomkly napisał: Obawiam się, że Turek... 😀 Turek... ale niemiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 19 godzin temu, tomkly napisał: Obecna edycja AMG 6.3 to żart. Silnik 2.0 bi-turbo o mocy 476 koni. Przewidywana żywotność < 100 tys. km. AMG z silnikiem 2.0 😉 to prawie jak w moim dziadkowozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, tomkly napisał: Też mi się podobają, nie tylko te w Krakowie. Bardzo chętnie z nich korzystam, nie są zakorkowane. 😁 To publicznie przyznajesz że łamiesz przepis prawa. Kiedyś ta patologia ci się odbije w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, tomkly napisał: Też mi się podobają, nie tylko te w Krakowie. Bardzo chętnie z nich korzystam, nie są zakorkowane. 😁 Cześć Hmmm. Nawet jak się naprawdę bardzo śpieszę staram się nie korzystać. Mógłbym to policzyć na palcach dwóch rąk w ciągu roku i tylko w poważnych sprawach służbowych. Zdaje sobie jednak sprawę, że łamie przepisy jak zwykły wieśniak. Uważam, że to pójście na zwykłą łatwiznę. Można wyciągnąć więcej z jazdy w ramach przepisów ale aktywnej w sensie wyboru dróg. Jak dla Ciebie Tomek to standard to słabe jest. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 2 godziny temu, Spiochu napisał: Sporadycznie się to zdarza. Zresztą ogólnie policji w dużych miastach prawie nie ma. Większość ma w pompie różne durne ograniczenia, tylko Mario tak się wystraszył że boi się do samochodu wsiadać;) BZDURA albo napisz, że nie dotyczy Warszawy, której jak widać nie znasz. Policja działa jak miło. Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 minutę temu Udostępnij Napisano 1 minutę temu Godzinę temu, Mitek napisał: BZDURA albo napisz, że nie dotyczy Warszawy, której jak widać nie znasz. Policja działa jak miło. Jak jesteś taki pewny to podaj dane ilu kierowców przypda na jednego krawężnika, albo ile mandatów wystawili w porównaniu do liczby aut. We Wrocku jeszcze nigdy mnie policja nie zatrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi