MarioJ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, a_senior napisał: Veni vidi vici. I wróciłem. 🙂 Wyjazd z Krakowa i wjazd zakopianką to koszmar. Do tego jazda Alejami, gdzie jest wieczny korek. Sznury samochodów. A mój bus pomykający buspasem. 🙂 A na wsi znów wiosna. Koniec zimy. 😉 Buspasy w Krakowie są świetnie skonstruowane. To jest bardzo dobra rzecz. Właśnie jadę tramwajem do centrum Wrocławia. Jest 16:30 a tramwaj jest pełen do centrum. Nie każdy lubi jeździć autem po mieście i się stresować. 60% podróży we Wrocławiu odbywa się innymi środkami niż osobisty samochód. To są wybory i decyzje tych ludzi. @Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 22 minuty temu, MarioJ napisał: Buspasy w Krakowie są świetnie skonstruowane. To jest bardzo dobra rzecz. Też mi się podobają, nie tylko te w Krakowie. Bardzo chętnie z nich korzystam, nie są zakorkowane. 😁 Edytowane 2 godziny temu przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, tomkly napisał: Też mi się podobają, nie tylko te w Krakowie. Bardzo chętnie z nich korzystam, nie są zakorkowane. 😁 Nie wiem jak w innych miastach, ale w Poznaniu, co jakiś czas są kontrole użytkowników buspassów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 19 godzin temu, tomkly napisał: Klekotem co oczywiste, natomiast on ma nie tylko plastikowy pakiet AMG ale również zawieszenie i hamulce. Tak go ktoś skonfigurował - kupiłem roczny w Niemczech. Przy czym to jest wersja 300d, nazwana tak dla żartu przez producenta. Powinna się nazywać 200 bi td. Ale to i tak mało w porównaniu do AMG 63, wiesz zapewne jaki tam jest teraz silnik. 😵 Jeżdżę dieslem. Wszystko do czego w życiu doszedłem jest wynikiem umiejętnego zarządzania finansami i nie rozwalania kasy na głupoty. Spalanie tego samochodu to średnio jakieś 5,5 litra ON, a tankuję wyłącznie B0, albo MOL albo Slovnaft w Czeskim Cieszynie. Niemiec długo płakał? pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, brachol napisał: Nie wiem jak w innych miastach, ale w Poznaniu, co jakiś czas są kontrole użytkowników buspassów... Zapewne w większości miast takowe są, ale jeszcze się nie spotkałem. Utrudnianie życia kierowcom rodzi uzasadnione reakcje odwetowe, nie mam z tym żadnego mentalnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, brachol napisał: Niemiec długo płakał? pozdro Obawiam się, że Turek... 😀 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, brachol napisał: Nie wiem jak w innych miastach, ale w Poznaniu, co jakiś czas są kontrole użytkowników buspassów... Sporadycznie się to zdarza. Zresztą ogólnie policji w dużych miastach prawie nie ma. Większość ma w pompie różne durne ograniczenia, tylko Mario tak się wystraszył że boi się do samochodu wsiadać;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, tomkly napisał: Obawiam się, że Turek... 😀 Turek... ale niemiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 19 godzin temu, tomkly napisał: Obecna edycja AMG 6.3 to żart. Silnik 2.0 bi-turbo o mocy 476 koni. Przewidywana żywotność < 100 tys. km. AMG z silnikiem 2.0 😉 to prawie jak w moim dziadkowozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi