Jan Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października 2 godziny temu, zając napisał: trochę to przypomina wielką tragedię z października 2014 pod Annapurną. Zginęło wtedy w okolicy przełęczy Thorong La ponad 30 osób (kilku Polaków) a kilkaset udało się uratować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 16:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:10 (edytowane) Czasem jest jakiś kłopot z psami gdy się jeździ po wioskach na rowerze. A tu mimo postępowania znowu kolejny tym razem makabryczny incydent niestety prawo się spóźniło a były to ponoć owczarki belgijskie właścicielem były policjant https://wiadomosci.wp.pl/marcin-zginal-na-grzybobraniu-wstrzasajaca-relacja-przyjaciela-7211146262109152a https://rzg.pl/498652/mieszkancy-raculi-domagaja-sie-likwidacji-okolicznej-strzelnicy/ https://gazetalubuska.pl/osobowosc-roku-poznaj-przedstawicieli-swiata-biznesu-ktorzy-zasluzyli-na-tytul-osobowosci-roku-2019/gh/c15-14738018/3 https://gazetalubuska.pl/zielona-gora-mieszkancy-czuja-sie-jak-na-poligonie-co-dalej-ze-strzelnica-w-raculi/ar/c1-14587665 Edytowane wczoraj o 16:25 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 16:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:32 20 minut temu, star napisał: Czasem jest jakiś kłopot z psami gdy się jeździ po wioskach na rowerze. A tu mimo postępowania znowu kolejny tym razem makabryczny incydent niestety prawo się spóźniło a były to ponoć owczarki belgijskie właścicielem były policjant https://wiadomosci.wp.pl/marcin-zginal-na-grzybobraniu-wstrzasajaca-relacja-przyjaciela-7211146262109152a https://rzg.pl/498652/mieszkancy-raculi-domagaja-sie-likwidacji-okolicznej-strzelnicy/ https://gazetalubuska.pl/osobowosc-roku-poznaj-przedstawicieli-swiata-biznesu-ktorzy-zasluzyli-na-tytul-osobowosci-roku-2019/gh/c15-14738018/3 https://gazetalubuska.pl/zielona-gora-mieszkancy-czuja-sie-jak-na-poligonie-co-dalej-ze-strzelnica-w-raculi/ar/c1-14587665 uśpić te trzy bydlaki na 4 nogach. 2 nożnego bydlaka, który nie dopilnował sfory - odszkodowanie dla rodziny tragicznie zmarłego, oraz 10 lat więzienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 17:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:49 (edytowane) Godzinę temu, grimson napisał: uśpić te trzy bydlaki na 4 nogach. 2 nożnego bydlaka, który nie dopilnował sfory - odszkodowanie dla rodziny tragicznie zmarłego, oraz 10 lat więzienia. Jak to? Przecież to był człowiek o bardzo zbliżonych do Twoich poglądach. Też pewnie kult wojenki mu przyświecał... Czyżbyś nie rozumiał wymowy swoich postów, że się tak miotasz? Edytowane wczoraj o 17:49 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 18:34 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:34 44 minuty temu, Mitek napisał: Jak to? Przecież to był człowiek o bardzo zbliżonych do Twoich poglądach. Też pewnie kult wojenki mu przyświecał... Czyżbyś nie rozumiał wymowy swoich postów, że się tak miotasz? Szacunek mitek. Twoją szklana kula powiedziała, że mamy wspólne poglądy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 18:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:45 10 minut temu, grimson napisał: Szacunek mitek. Twoją szklana kula powiedziała, że mamy wspólne poglądy? Z pewnością nie mamy wspólnych poglądów - ja i ty - a to wynika z twojego postu. O to ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 19:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:13 27 minut temu, Mitek napisał: Z pewnością nie mamy wspólnych poglądów - ja i ty - a to wynika z twojego postu. O to ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 19:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:59 (edytowane) Na tyle nie kumasz co napisałeś, że nawet odpowiedzieć nie umiesz sensownie. Znajdź swoje miejsce w końcu, pomyśl czasem kim jesteś a nie kim chciałbyś żeby cię widzieli. A na posty nie staraj się odpowiadać według schematu myślenia, tylko zastanów się co ktoś chciał przekazać. Piszę poważnie. Edytowane wczoraj o 20:30 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 20:34 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:34 34 minuty temu, Mitek napisał: Na tyle nie kumasz co napisałeś, że nawet odpowiedzieć nie umiesz sensownie. Znajdź swoje miejsce w końcu, pomyśl czasem kim jesteś a nie kim chciałbyś żeby cię widzieli. A na posty nie staraj się odpowiadać według schematu myślenia, tylko zastanów się co ktoś chciał przekazać. Piszę poważnie. Piszesz z dupy, to ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 21:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:14 (edytowane) 47 minut temu, grimson napisał: Piszesz z dupy, to ja też. Hm.. to może inaczej. A kim ty jesteś z wykształcenia interlokutorze kochany? Z pewnością nie jesteś humanistą ani przyrodnikiem - to pewne, więc wykształcenie ścisłe, ale niezbyt ścisłe czyli może coś kolo ekonomii? Ja jestem geologiem jakby co. I proszę o konkretne wskazanie (cytaty) co piszę "z dupy", poprzedzone dokładną definicją tego określenia. Edytowane wczoraj o 21:22 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 8 godzin temu, Mitek napisał: Hm.. to może inaczej. A kim ty jesteś z wykształcenia interlokutorze kochany? Z pewnością nie jesteś humanistą ani przyrodnikiem - to pewne, więc wykształcenie ścisłe, ale niezbyt ścisłe czyli może coś kolo ekonomii? Ja jestem geologiem jakby co. I proszę o konkretne wskazanie (cytaty) co piszę "z dupy", poprzedzone dokładną definicją tego określenia. jestem dumnym absolwentem licznych szkół podstawowych. poczytaj w necie: https://www.miejski.pl/slowo-z+dupy#:~:text=1) coś%3A do niczego nie,potrzebne%2C idiotyczne%2C pozbawione sensu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) 13 hours ago, star said: A tu mimo postępowania znowu kolejny tym razem makabryczny incydent niestety prawo się spóźniło a były to ponoć owczarki belgijskie właścicielem były policjant Psiarstwo to choroba psychiczna. Nie wiem jak można zwierzęciu przypisywać ludzkie cechy i traktować go jako rodzinę. Jak widać niektórzy nie mają takich problemów. Psy, drugi po kotach najbardziej wk_____y gatunek zwierzęcia. Nie ogarniam jak można takie coś trzymać w domu, zwłaszcza jakieś małe, głośno szczekające coś. Za to rasy agresywne są często odzwierciedleniem bezmózgowia właściciela. Edytowane 15 godzin temu przez lubeckim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 6 godzin temu, grimson napisał: jestem dumnym absolwentem licznych szkół podstawowych.. przedstaw odpowiednie świadectwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 6 godzin temu, lubeckim napisał: Psiarstwo to choroba psychiczna. Nie wiem jak można zwierzęciu przypisywać ludzkie cechy i traktować go jako rodzinę. Jak widać niektórzy nie mają takich problemów. Psy, drugi po kotach najbardziej wk_____y gatunek zwierzęcia. Nie ogarniam jak można takie coś trzymać w domu, zwłaszcza jakieś małe, głośno szczekające coś. Za to rasy agresywne są często odzwierciedleniem bezmózgowia właściciela. W przypadku zagryzienia faceta, te psy raczej biegały bez żadnego nadzoru ze strony właściciela, niż były psisynami czy psicorkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 20 minut temu, Jan napisał: przedstaw odpowiednie świadectwa Może być z tym problem, oceny słabe na koniec roku. Nie ma się czym chwalić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 8 godzin temu, lubeckim napisał: Psiarstwo to choroba psychiczna. Nie wiem jak można zwierzęciu przypisywać ludzkie cechy i traktować go jako rodzinę. Jak widać niektórzy nie mają takich problemów. Psy, drugi po kotach najbardziej wk_____y gatunek zwierzęcia. Nie ogarniam jak można takie coś trzymać w domu, zwłaszcza jakieś małe, głośno szczekające coś. Za to rasy agresywne są często odzwierciedleniem bezmózgowia właściciela. Siemanko. Nie jestem psiarzem, nie znam się na psach, ani na ich wychowaniu. Miałem psa - Dropsa. Koleżka mi go przywiózł jako szczeniaka. Gdybym go nie wziął to pewnie by poszedł w dołek. Dawne czasy, za małolata. Nie zajmowałem się nim, inne rzeczy wtedy miałem w głowie... Był z nami kilkanaście lat, spał w domu w kotłowni. Oj były z nim przeboje...🙂 Po wypadku byłem długo uziemiony i wtedy się z Dropsem mocno zżyłem. Gdy choroba go zabrała w 2019r. to przeżyłem to tak jakbym stracił kogoś z bliskiej rodziny. Nigdy nikogo nie ugryzł, był nastawiony przyjacielsko do każdego. Listonosz raz wlazł do domu jak nikogo nie było, tylko pies. Nic mu nie zrobił, zero agresji - ot taki to był pitbull. Uważam, że wina z reguły leży po stronie właściciela. Niektórzy ludzie po prostu nie powinni mieć zwierząt. To spore obowiązki i odpowiedzialność. Dlatego obecnie nie mamy zwierzaków. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 24 minuty temu, AdrianW napisał: Uważam, że wina z reguły leży po stronie właściciela. Niektórzy ludzie po prostu nie powinni mieć zwierząt. Uważam że tak właśnie jest - charakter psa i jego zachowanie przede wszystkim zależy od ułożenia (lub jego braku) - czyli od właściciela.. od wrodzonych cech (przynależnych rasie też ale w następnej kolejności - tak myślę). Kiedyś miałem owczarka szkockiego, wychowałem go na psa stróżującego i takim był chociaż pasterskie zapędy też miał - niejeden miłośnik Lassie się pomylił.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Ja mam takiego słodziaka (już 4 od 23 lat) i nigdy rasy nie zmienię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 7 godzin temu, Jan napisał: przedstaw odpowiednie świadectwa Niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, PTT napisał: Ja mam takiego słodziaka (już 4 od 23 lat) i nigdy rasy nie zmienię. Fajna mordka. Lubię psy ale tylko te rozmiaru większego niż kot. Nie lubię natomiast kotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 13 godzin temu, lubeckim napisał: Psiarstwo to choroba psychiczna. Nie wiem jak można zwierzęciu przypisywać ludzkie cechy i traktować go jako rodzinę. Jak widać niektórzy nie mają takich problemów. Psy, drugi po kotach najbardziej wk_____y gatunek zwierzęcia. Nie ogarniam jak można takie coś trzymać w domu, zwłaszcza jakieś małe, głośno szczekające coś. Za to rasy agresywne są często odzwierciedleniem bezmózgowia właściciela. Nie słyszałeś powiedzenia: pies i kobieta najlepszym przyjacielem człowieka? Dokładnie w tej kolejności. 🙂 Na serio, to pies jest najwspanialszym stworzeniem chodzącym po tym świecie. Nie chodzi o ludzkie cechy, tylko o takie, których często ludzie nie mają, czyli bezinteresowna, szczera miłość. Życzę Ci, żebyś tego doświadczył. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 13 godzin temu, lubeckim napisał: Psiarstwo to choroba psychiczna. Nie wiem jak można zwierzęciu przypisywać ludzkie cechy i traktować go jako rodzinę. Jak widać niektórzy nie mają takich problemów. Psy, drugi po kotach najbardziej wk_____y gatunek zwierzęcia. Nie ogarniam jak można takie coś trzymać w domu, zwłaszcza jakieś małe, głośno szczekające coś. Za to rasy agresywne są często odzwierciedleniem bezmózgowia właściciela. Są różne upośledzenia... żal mi takich "ludzi" Edytowane 2 godziny temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, AdrianW napisał: Fajna mordka. Lubię psy ale tylko te rozmiaru większego niż kot. Nie lubię natomiast kotów. Nie znasz kotów 😉 są bardzo przywiązane do opiekuna ale w inny sposób niż psy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, AdrianW napisał: Siemanko. Nie jestem psiarzem, nie znam się na psach, ani na ich wychowaniu. Miałem psa - Dropsa. Koleżka mi go przywiózł jako szczeniaka. Gdybym go nie wziął to pewnie by poszedł w dołek. Dawne czasy, za małolata. Nie zajmowałem się nim, inne rzeczy wtedy miałem w głowie... Był z nami kilkanaście lat, spał w domu w kotłowni. Oj były z nim przeboje...🙂 Po wypadku byłem długo uziemiony i wtedy się z Dropsem mocno zżyłem. Gdy choroba go zabrała w 2019r. to przeżyłem to tak jakbym stracił kogoś z bliskiej rodziny. Nigdy nikogo nie ugryzł, był nastawiony przyjacielsko do każdego. Listonosz raz wlazł do domu jak nikogo nie było, tylko pies. Nic mu nie zrobił, zero agresji - ot taki to był pitbull. Uważam, że wina z reguły leży po stronie właściciela. Niektórzy ludzie po prostu nie powinni mieć zwierząt. To spore obowiązki i odpowiedzialność. Dlatego obecnie nie mamy zwierzaków. Pozdro Co to jest za psiut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Ja jako goguś z białym pieskiem, wrzucam fotę Loli. 5,5kg besti, pogromczyni osiedlowych amstaffów i pitbulli 😁 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi