PaVic Napisano wczoraj o 09:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:28 Pytanie do osób które testowały miały przyjemność jeździć czy to podobny klimat desek jak Dynastar Master którego tu już koledzy opisywali ? Szata mi się podoba a widziałem kilku narciarzy z tą nartą na ostatnim wyjeździe i jakoś tam mi się spodobała a że czas kupić coś dłuższego to tak padło na tą nartę . I drugie pytanie to długość 179 czy 183 przy moim 181 ? https://www.xspo.nl/rossignol-hero-master-lt-r22-107214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano wczoraj o 10:22 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:22 (edytowane) 57 minut temu, PaVic napisał: Pytanie do osób które testowały miały przyjemność jeździć czy to podobny klimat desek jak Dynastar Master którego tu już koledzy opisywali ? Szata mi się podoba a widziałem kilku narciarzy z tą nartą na ostatnim wyjeździe i jakoś tam mi się spodobała a że czas kupić coś dłuższego to tak padło na tą nartę . I drugie pytanie to długość 179 czy 183 przy moim 181 ? https://www.xspo.nl/rossignol-hero-master-lt-r22-107214 Nie rób jaj do Twoich sl Dynastara tylko te pasują żadne inne 😉 Kierownik jak ładnie je prezentuje 👍 https://www.xspo.de/dynastar-speed-course-master-gs-r22-134362 Edytowane wczoraj o 10:26 przez Mikoski 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano wczoraj o 10:48 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 10:48 21 minut temu, Mikoski napisał: Nie rób jaj do Twoich sl Dynastara tylko te pasują żadne inne 😉 Kierownik jak ładnie je prezentuje 👍 https://www.xspo.de/dynastar-speed-course-master-gs-r22-134362 Dynie też są brane pod uwagę i te GS R22 akurat mam w sklepie w wiosce obok 😉 jest jeszcze czerwień Rossi Ti R22 i tak dumam sobie co🧐 dlatego pytam 🤷♂️ coś muszę kupić na przyszły sezon 🥳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 12:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:14 Godzinę temu, PaVic napisał: Dynie też są brane pod uwagę i te GS R22 akurat mam w sklepie w wiosce obok 😉 jest jeszcze czerwień Rossi Ti R22 i tak dumam sobie co🧐 dlatego pytam 🤷♂️ coś muszę kupić na przyszły sezon 🥳 Dynie GS pasują do SL, ale do butów już lepiej Rossi... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 13:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:45 Cześć Na tych konkretnych deskach nie jeździłem ale sporo Masterów Rossi i Dynastara objeździliśmy i nie ma między firmami jakichś odczuwalnych różnic ale mówię o Masterach z promieniami powyżej 20 m. Osobiście brałbym dłuższe. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 14:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:24 Paweł, czy 179 czy 184 w amatorskiej jeździe nie będzie miało znaczenia. Nie odczujesz tego, różnic w trzymaniu, w stabilności etc. Będą bardzo podobne, jak nie identyczne. Jedynie co - to manewrowość nart krótszych jest lepsza, szczególnie w trudniejszym terenie (muldy). Promień 19m jest wystarczająco duży w amatorskiej jeździe. Czy 21m jest Ci potrzebne? W skręcie krótkim (śmigu) będzie to bez różnicy, natomiast w jeździe ciętej już te 21m to będzie dużo. Bardzo trudno będzie zacieśniać skręt do wartości użytecznej w jeździe trasowej w otoczeniu innych użytkowników. Przecież to nie pierwsze i nie ostatnie Twoje narty. Ostatnio jeżdżę tylko na Salomonach i w moim odczuciu w stosunku do Kastli można bardziej zacieśniać skręt, a różnica jest tylko 1 m przy tej samej długości, pomijam już fakt, że Salomon to w chuj lepsza narta. Różnica między SL a GS Master i tak będzie duża. Tak, czy siak to narta przejściowa do nauki, nie ważne co wybierzesz. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 14:36 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:36 6 minut temu, Marcos73 napisał: a różnica jest tylko 1 m przy tej samej długości, .. nawet nie - 0,5m 7 minut temu, Marcos73 napisał: pomijam już fakt, że Salomon to w chuj lepsza narta .. nie krzywdź Maras Kastla porównaniem.. te Slalomonki to jednak sportowa konstrukcja - Kastle RX na wskroś amatorskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 16:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:23 @PaVic biesz te najdłuższe, wtedy osiągnięcie większej V max będzie łatwiejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 17:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:05 (edytowane) 7 godzin temu, PaVic napisał: Pytanie do osób które testowały miały przyjemność jeździć czy to podobny klimat desek jak Dynastar Master którego tu już koledzy opisywali ? Szata mi się podoba a widziałem kilku narciarzy z tą nartą na ostatnim wyjeździe i jakoś tam mi się spodobała a że czas kupić coś dłuższego to tak padło na tą nartę . I drugie pytanie to długość 179 czy 183 przy moim 181 ? https://www.xspo.nl/rossignol-hero-master-lt-r22-107214 Też brałbym dłuższe. Znam i posiadam jedynie starocie, w różnych długościach. PS. Czy wklejałeś już filmik z jazdą, taki żarcik;-) Edytowane wczoraj o 17:07 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 18:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:15 Godzinę temu, star napisał: Też brałbym dłuższe. Znam i posiadam jedynie starocie, w różnych długościach. PS. Czy wklejałeś już filmik z jazdą, taki żarcik;-) możesz też wkleić swój filmik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 18:40 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:40 24 minuty temu, Jan napisał: możesz też wkleić swój filmik 24 minuty temu, Jan napisał: możesz też wkleić swój filmik ja wkleiłem swój w wątku z CG, i entuzjazmu nie było. a dałem z siebie wszystko i 10% wiecej. ale co tam, wrócę na stok silniejszy. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 18:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:49 5 minut temu, grimson napisał: ja wkleiłem swój w wątku z CG, i entuzjazmu nie było. a dałem z siebie wszystko i 10% wiecej. ale co tam, wrócę na stok silniejszy. bo dupiato nakręcony był - zobacz jak mnie wnusia nakręciła kiedy jechałem bez kijków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 19:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:06 16 minut temu, Jan napisał: bo dupiato nakręcony był - zobacz jak mnie wnusia nakręciła kiedy jechałem bez kijków Bez kijków to gleba ino roz, kończy grabarz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 19:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:16 (edytowane) Godzinę temu, Jan napisał: możesz też wkleić swój filmik Ale to już było… admin i znaleźć nie umie? PS zresztą czyżby zagorzały obrońca tematyczności wątków właśnie poprosił o offtop? Trzymajmy się tematu. Masz coś do powiedzenia nt wymienionych nart? Edytowane wczoraj o 19:24 przez star 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu W dniu 13.04.2026 o 12:48, PaVic napisał: Dynie też są brane pod uwagę i te GS R22 akurat mam w sklepie w wiosce obok 😉 jest jeszcze czerwień Rossi Ti R22 i tak dumam sobie co🧐 dlatego pytam 🤷♂️ coś muszę kupić na przyszły sezon 🥳 Paweł a teraz ja rozjebię system olej GS kup natę 100 pod butem odczekaj zawsze rano z godzinę żeby trochę rozjezdzili lub samo puściło i będziesz miał najlepszą zabawę po wszystkim. Myślę że sam do tego dojdziesz. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Mikoski napisał: Paweł a teraz ja rozjebię system olej GS kup natę 100 pod butem odczekaj zawsze rano z godzinę żeby trochę rozjezdzili lub samo puściło i będziesz miał najlepszą zabawę po wszystkim. Myślę że sam do tego dojdziesz. Damiano, może kiedyś ale póki co chce chociaż ze dwa sezony z dłuższą nartą pojeździć a później kto wie 🤷♂️ nie mówię nie😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Jedno drugiego nie wyklucza. Mówimy o jeździe tarasowej oczywiście. Konkretna decha ,w odpowiedniej długości powyżej 80 mm będzie szła jak gigantka i będzie na każde warunki. Chyba nie zamierzasz się ścigać. Miałem taką kiedyś Nordica fire Arrow była zajebjaszcza. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, PaVic napisał: Damiano, może kiedyś ale póki co chce chociaż ze dwa sezony z dłuższą nartą pojeździć a później kto wie 🤷♂️ nie mówię nie😉 Moje szersze mają 185cm czyli dłuższe od GS 😉 tylko przy ich rockerach to minus 30 cm to SL. Baw się dobrze na wszystkim nie wrzucaj filmów i będziesz zadowolony 😜 I jeszcze nie słuchaj że szeroka jest zepsuta i tylko geesy i to te prawdziwe Edytowane 1 godzinę temu przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Mikoski napisał: Moje szersze mają 185cm czyli dłuższe od GS 😉 tylko przy ich rockerach to minus 30 cm czyli SL. Baw się dobrze na wszystkim nie wrzucaj filmów i będziesz zadowolony 😜 Wiesz,że dobrze się bawię a filmami się nie przejmuje 😉 kiedyś przyjdzie czas i na szerszą ale póki co … krok po kroku 🥳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, PaVic napisał: Wiesz,że dobrze się bawię a filmami się nie przejmuje 😉 kiedyś przyjdzie czas i na szerszą ale póki co … krok po kroku 🥳 Może jednak z tą długością przesadziłem 🤔 podobno długość nie ma znaczenia 😜 a ma,w busach zawsze mamy problem z pakowaniem w poprzek bagażnika niby 5cm więcej a jaka różnica 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi