PaVic Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Pytanie do osób które testowały miały przyjemność jeździć czy to podobny klimat desek jak Dynastar Master którego tu już koledzy opisywali ? Szata mi się podoba a widziałem kilku narciarzy z tą nartą na ostatnim wyjeździe i jakoś tam mi się spodobała a że czas kupić coś dłuższego to tak padło na tą nartę . I drugie pytanie to długość 179 czy 183 przy moim 181 ? https://www.xspo.nl/rossignol-hero-master-lt-r22-107214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) 57 minut temu, PaVic napisał: Pytanie do osób które testowały miały przyjemność jeździć czy to podobny klimat desek jak Dynastar Master którego tu już koledzy opisywali ? Szata mi się podoba a widziałem kilku narciarzy z tą nartą na ostatnim wyjeździe i jakoś tam mi się spodobała a że czas kupić coś dłuższego to tak padło na tą nartę . I drugie pytanie to długość 179 czy 183 przy moim 181 ? https://www.xspo.nl/rossignol-hero-master-lt-r22-107214 Nie rób jaj do Twoich sl Dynastara tylko te pasują żadne inne 😉 Kierownik jak ładnie je prezentuje 👍 https://www.xspo.de/dynastar-speed-course-master-gs-r22-134362 Edytowane 7 godzin temu przez Mikoski 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu 21 minut temu, Mikoski napisał: Nie rób jaj do Twoich sl Dynastara tylko te pasują żadne inne 😉 Kierownik jak ładnie je prezentuje 👍 https://www.xspo.de/dynastar-speed-course-master-gs-r22-134362 Dynie też są brane pod uwagę i te GS R22 akurat mam w sklepie w wiosce obok 😉 jest jeszcze czerwień Rossi Ti R22 i tak dumam sobie co🧐 dlatego pytam 🤷♂️ coś muszę kupić na przyszły sezon 🥳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, PaVic napisał: Dynie też są brane pod uwagę i te GS R22 akurat mam w sklepie w wiosce obok 😉 jest jeszcze czerwień Rossi Ti R22 i tak dumam sobie co🧐 dlatego pytam 🤷♂️ coś muszę kupić na przyszły sezon 🥳 Dynie GS pasują do SL, ale do butów już lepiej Rossi... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cześć Na tych konkretnych deskach nie jeździłem ale sporo Masterów Rossi i Dynastara objeździliśmy i nie ma między firmami jakichś odczuwalnych różnic ale mówię o Masterach z promieniami powyżej 20 m. Osobiście brałbym dłuższe. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Paweł, czy 179 czy 184 w amatorskiej jeździe nie będzie miało znaczenia. Nie odczujesz tego, różnic w trzymaniu, w stabilności etc. Będą bardzo podobne, jak nie identyczne. Jedynie co - to manewrowość nart krótszych jest lepsza, szczególnie w trudniejszym terenie (muldy). Promień 19m jest wystarczająco duży w amatorskiej jeździe. Czy 21m jest Ci potrzebne? W skręcie krótkim (śmigu) będzie to bez różnicy, natomiast w jeździe ciętej już te 21m to będzie dużo. Bardzo trudno będzie zacieśniać skręt do wartości użytecznej w jeździe trasowej w otoczeniu innych użytkowników. Przecież to nie pierwsze i nie ostatnie Twoje narty. Ostatnio jeżdżę tylko na Salomonach i w moim odczuciu w stosunku do Kastli można bardziej zacieśniać skręt, a różnica jest tylko 1 m przy tej samej długości, pomijam już fakt, że Salomon to w chuj lepsza narta. Różnica między SL a GS Master i tak będzie duża. Tak, czy siak to narta przejściowa do nauki, nie ważne co wybierzesz. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, Marcos73 napisał: a różnica jest tylko 1 m przy tej samej długości, .. nawet nie - 0,5m 7 minut temu, Marcos73 napisał: pomijam już fakt, że Salomon to w chuj lepsza narta .. nie krzywdź Maras Kastla porównaniem.. te Slalomonki to jednak sportowa konstrukcja - Kastle RX na wskroś amatorskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu @PaVic biesz te najdłuższe, wtedy osiągnięcie większej V max będzie łatwiejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 59 minut temu Udostępnij Napisano 59 minut temu (edytowane) 7 godzin temu, PaVic napisał: Pytanie do osób które testowały miały przyjemność jeździć czy to podobny klimat desek jak Dynastar Master którego tu już koledzy opisywali ? Szata mi się podoba a widziałem kilku narciarzy z tą nartą na ostatnim wyjeździe i jakoś tam mi się spodobała a że czas kupić coś dłuższego to tak padło na tą nartę . I drugie pytanie to długość 179 czy 183 przy moim 181 ? https://www.xspo.nl/rossignol-hero-master-lt-r22-107214 Też brałbym dłuższe. Znam i posiadam jedynie starocie, w różnych długościach. PS. Czy wklejałeś już filmik z jazdą, taki żarcik;-) Edytowane 57 minut temu przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi