AdrianW Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 20 minut temu, Bruner79 napisał: Pilates z obciążeniem;) połączone treningi obwodowe całego ciała albo ma daną partię ale z ciężarem. Dla mnie trening ma trwać max 25min. Zawsze tak robiłem, ale wywalałem kortyzol fest i zalewałem się wodą jak gruby otuc. Teraz zauważyłem że zamiast biegania spacer, joga, mniej żelastwa ale ćwiczenie ogólnie wolniejsze i lepiej wyglądam niż jak dźwigałem niewiadomo ile 😉 No ciekawe ciekawe. Ja ze 20 minut to się czasami rozgrzewam żeby sobie krzywdy nie zrobić i aktywować odpowiednie mięśnie😁 Coś nowego to dla mnie co napisałeś. Może jesteś bardziej endomorfikiem? Ja raczej ekto, wiecznie chudy, drobnej kości ale nieżylasty. Ten Twój czas i rodzaj treningu bardzo do mnie przemawia, coś na zasadzie - wpaść, odjebać w moment robotę zamiast się nad nią modlić 😉 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, AdrianW napisał: No ciekawe ciekawe. Ja ze 20 minut to się czasami rozgrzewam żeby sobie krzywdy nie zrobić i aktywować odpowiednie mięśnie😁 Coś nowego to dla mnie co napisałeś. Może jesteś bardziej endomorfikiem? Ja raczej ekto, wiecznie chudy, drobnej kości ale nieżylasty. Ten Twój czas i rodzaj treningu bardzo do mnie przemawia, coś na zasadzie - wpaść, odjebać w moment robotę zamiast się nad nią modlić 😉 Pozdro Cześć Jak to dwadzieście minut? A gdzie chodzenie po siłce i porównywanie rzeźby i chwalenie się metodami treningowymi. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 25 minut temu, brachol napisał: Cześć Jak to dwadzieście minut? A gdzie chodzenie po siłce i porównywanie rzeźby i chwalenie się metodami treningowymi. pozdro Cześć. Żart czy drwina?🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Ja mam graty na strychu🙂 Teraz tam jest sauna zamiast siłowni 😩 Rzeźba jest , jakbym dopiero co wyszedł z Auschwitz a metody treningowe - cokolwiek aby nie zrobić sobie krzywdy 😜 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 9 godzin temu, grimson napisał: w punkt, bez treningu siłowego facet średnio traci po 30 roku życia 1-2 % tkanki mięśniowej. Co przy braku mięcha na stare lata wychodzi nie na zdrowie, w postaci osłabienia tkanki mięśniowej, co rzutuje na brak stabilizacji, a tym samym na zwyrodnienia układu kostnego. jak widzimy staruszka zgiętego w pół, to trzeba patrzyć na to, co napisałem wyżej. jest jeden taki dziarski staruszek w PL, ma +75lat, startuje w zawodach kulturystycznych. Jan Olejko: Jest jeszcze jeden dziadek mój sąsiad oczywiście z pępka świata 🤣 Edytowane 3 godziny temu przez Mikoski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu @Mikoski ale poważnie od Ciebie ten Pan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 23 minuty temu, Mikoski napisał: Jest jeszcze jeden dziadek mój sąsiad oczywiście z pępka świata 🤣 Tego pana ZUS nie lubi. Jana Luki także: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 53 minuty temu, AdrianW napisał: @Mikoski ale poważnie od Ciebie ten Pan? No przecież nie ściemniam w latach siedemdziesiątych założył pierwszą siłownie w mieście nazwa Hades którą prowadzi do dziś tylko lokalizacja się zmieniła, to nasza miejscowa legenda. Wszystko to jest jako TKKF ale działa około 50 lat. Dodam jeszcze że dobrze się zna z forumowym instruktorem Tadeo przez lata rywalizowali w podciąganiu na drążku. https://silownia-hades.pl/ Edytowane 2 godziny temu przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 41 minut temu, AdrianW napisał: @Mikoski ale poważnie od Ciebie ten Pan? https://www.instagram.com/silownia_tkkf_hades/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, tomkly napisał: https://www.instagram.com/silownia_tkkf_hades/ To jest nasz Janek ksywka Jasiu Balon 💪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, AdrianW napisał: Cześć. Żart czy drwina?🙂 Żart oczywiście, nie śmiałbym drwić z gości co wyciskają ileś tam kg. P.S. Drwina trochę też z całej otoczki w siłowni, jak wszędzie zresztą, są goście, którzy są zainteresowani rozwojem, a są tacy co wolą lansik. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianW Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 58 minut temu, Mikoski napisał: No przecież nie ściemniam w latach siedemdziesiątych założył pierwszą siłownie w mieście nazwa Hades którą prowadzi do dziś tylko lokalizacja się zmieniła, to nasza miejscowa legenda. Wszystko to jest jako TKKF ale działa około 50 lat. Dodam jeszcze że dobrze się zna z forumowym instruktorem Tadeo przez lata rywalizowali w podciąganiu na drążku. https://silownia-hades.pl/ No przekozak!😲 Myślałem że właśnie Tadeo jest królem ale to chyba Pan Jan deklasuje. Ku... weź się człowieku podciągnij 20 razy a co dopiero 60-pare w minutę ... Zawsze się zastanawiam czy tacy ludzie to fenomen fizyczny czy psychiczny. Bo już pomijając zdrowie to jakim trzeba być kocurem żeby utrzymywać się w takiej formie przez tyle lat. Jaki trzeba mieć mocny łeb 🙂 31 minut temu, brachol napisał: Drwina trochę też z całej otoczki w siłowni, jak wszędzie zresztą, są goście, którzy są zainteresowani rozwojem, a są tacy co wolą lansik Ja tylko raz na siłowni byłem . Ale wiem o co Ci chodzi , widzę to często np na YT. Gdzieś coś tam kiedyś w szkole słyszałem w stylu "dzwon głośny bo próżny/pusty?'🙂 Jak człowiek robi coś sam dla siebie to nie potrzebuje rozgłosu 💪 Pozdro Edytowane 1 godzinę temu przez AdrianW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 43 minuty temu Udostępnij Napisano 43 minuty temu 6 godzin temu, AdrianW napisał: O tym pilates coś słyszałem ale myślałem że to jakiś włoski makaron😜 Żartuję, ciekawy temat szczególnie że jak wyczytałem dobre na stres. Ja mam czasami takie fazy jak trafia mi się stresowy okres w robocie że właśnie oddycham płytko i jestem cały spięty i poddenerwowany, mam problem z zasypianiem i wstaje mega zmęczony. Także muszę w to pilates się mocniej zagłębić bo jest potencjał. Jeśli chodzi o sztywność to który facet nie jest sztywny?? Te czasy jak robiło się szpagaty już chyba nie wrócą. A i plecy umyć samemu ciężko 😅 Fajnie że żonka Cię ciągnie do przodu, to jest mega cenna sprawa. Ja raczej jestem i byłem zawsze zniechęcany przez bliskie mi osoby do wszelkich aktywności. Miałeś jakieś poważne kontuzje ? Ja rozumiem że mięsień boli bo jest słaby . Że trzeba zrobić z niego priorytet. Ale to wszystko jest fajne w hermetycznych warunkach. Ostatnio po zastrzykach z kolagenu byłem na USG na Szaserów. Zero poprawy. Gościu co robił USG pyta się mnie czy biegam bo mam typowe przeciążenia jak u biegaczy. Mam degenerację m. pośladkowych średnich, przeciążone pasmo biodrowopiszczelowe i jakąś jeszcze litanię. Staram się ćwiczyć ale tryb pracy - drabina, dużo stania w miejscu trochę to wszystko psuje. Jeśli chodzi o suplementację to wpieprzam omega3 w większych dawkach i magnez . Ale czy to coś daje....🙂 Wiem, że temat rzeka tym bardziej że nikt nie ma idealnie poukładanego życia. Dochodzą jeszcze uwarunkowania genetyczne, odżywianie itp 🙂 Ale trzeba walczyć bo sezon tuż tuż 💪😉 Zdrówka! Cześć Adrian olej to i rób to co lubisz i ciesz się tym! Żaden trening nie przynosi efektu jeżeli nie jest wykonywany z przyjemnością. Oczywiście, świadomość celu, konsekwencja itd. - to jest oczywiste ale przyjemność ma/musi być podstawą działania - inaczej marnujemy życie. Opisy badań to... tylko opisy, ważne jak się czujesz naprawdę i znalezienie sposobu aby pokonać niemożności. Jak czytam co piszesz i jak działacie z Panią M. to kierunek jest zajebisty. Nie marnuj czasu na martwienie się byle czym. Nie ma go zbyt dużo. Serdeczne pozdro Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi