Skocz do zawartości

Sezon 2026/2027

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Bruner79 napisał:

Pilates z obciążeniem;) połączone treningi obwodowe całego ciała albo ma daną partię ale z ciężarem. Dla mnie trening ma trwać max 25min. Zawsze tak robiłem, ale wywalałem kortyzol fest i zalewałem się wodą jak gruby otuc. Teraz zauważyłem że zamiast biegania spacer, joga, mniej żelastwa ale ćwiczenie ogólnie wolniejsze i lepiej wyglądam niż jak dźwigałem niewiadomo ile 😉

No ciekawe ciekawe. Ja ze 20 minut to się czasami rozgrzewam żeby sobie krzywdy nie zrobić i aktywować odpowiednie mięśnie😁 Coś nowego to dla mnie co napisałeś. Może jesteś bardziej endomorfikiem? Ja raczej ekto, wiecznie chudy, drobnej kości ale nieżylasty. 

Ten Twój czas i rodzaj treningu bardzo do mnie przemawia, coś na zasadzie - wpaść, odjebać w moment robotę zamiast się nad nią modlić 😉

Pozdro 

Godzinę temu, AdrianW napisał:

No ciekawe ciekawe. Ja ze 20 minut to się czasami rozgrzewam żeby sobie krzywdy nie zrobić i aktywować odpowiednie mięśnie😁 Coś nowego to dla mnie co napisałeś. Może jesteś bardziej endomorfikiem? Ja raczej ekto, wiecznie chudy, drobnej kości ale nieżylasty. 

Ten Twój czas i rodzaj treningu bardzo do mnie przemawia, coś na zasadzie - wpaść, odjebać w moment robotę zamiast się nad nią modlić 😉

Pozdro 

Cześć

Jak to dwadzieście minut? A gdzie chodzenie po siłce i porównywanie rzeźby i chwalenie się metodami treningowymi.

pozdro

9 godzin temu, grimson napisał:

w punkt, bez treningu siłowego facet średnio traci po 30 roku życia 1-2 % tkanki mięśniowej. Co przy braku mięcha na stare lata wychodzi nie na zdrowie, w postaci osłabienia tkanki mięśniowej, co rzutuje na brak stabilizacji, a tym samym na zwyrodnienia układu kostnego.

jak widzimy staruszka zgiętego w pół, to trzeba patrzyć na to, co napisałem wyżej.

jest jeden taki dziarski staruszek w PL, ma +75lat, startuje w zawodach kulturystycznych. Jan Olejko:

Jest jeszcze jeden dziadek mój sąsiad oczywiście z pępka świata 🤣 

Edytowane przez Mikoski
  • Like 2

53 minuty temu, AdrianW napisał:

@Mikoski ale poważnie od Ciebie ten Pan?

No przecież nie ściemniam w latach siedemdziesiątych założył pierwszą siłownie w mieście nazwa Hades którą prowadzi do dziś tylko lokalizacja się zmieniła, to nasza miejscowa legenda. Wszystko to jest jako TKKF ale działa około 50 lat.

Dodam jeszcze że dobrze się zna z forumowym instruktorem Tadeo przez lata rywalizowali w podciąganiu na drążku.

https://silownia-hades.pl/

Edytowane przez Mikoski
  • Thanks 1

1 godzinę temu, AdrianW napisał:

Cześć. Żart czy drwina?🙂

Żart oczywiście, nie śmiałbym drwić z gości co wyciskają ileś tam kg. 

P.S.

Drwina trochę też z całej otoczki w siłowni, jak wszędzie zresztą, są goście, którzy są zainteresowani rozwojem, a są tacy co wolą lansik.

pozdro