Skocz do zawartości

Sezon 2026/2027

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Bruner79 napisał:

Pilates z obciążeniem;) połączone treningi obwodowe całego ciała albo ma daną partię ale z ciężarem. Dla mnie trening ma trwać max 25min. Zawsze tak robiłem, ale wywalałem kortyzol fest i zalewałem się wodą jak gruby otuc. Teraz zauważyłem że zamiast biegania spacer, joga, mniej żelastwa ale ćwiczenie ogólnie wolniejsze i lepiej wyglądam niż jak dźwigałem niewiadomo ile 😉

No ciekawe ciekawe. Ja ze 20 minut to się czasami rozgrzewam żeby sobie krzywdy nie zrobić i aktywować odpowiednie mięśnie😁 Coś nowego to dla mnie co napisałeś. Może jesteś bardziej endomorfikiem? Ja raczej ekto, wiecznie chudy, drobnej kości ale nieżylasty. 

Ten Twój czas i rodzaj treningu bardzo do mnie przemawia, coś na zasadzie - wpaść, odjebać w moment robotę zamiast się nad nią modlić 😉

Pozdro 

Godzinę temu, AdrianW napisał:

No ciekawe ciekawe. Ja ze 20 minut to się czasami rozgrzewam żeby sobie krzywdy nie zrobić i aktywować odpowiednie mięśnie😁 Coś nowego to dla mnie co napisałeś. Może jesteś bardziej endomorfikiem? Ja raczej ekto, wiecznie chudy, drobnej kości ale nieżylasty. 

Ten Twój czas i rodzaj treningu bardzo do mnie przemawia, coś na zasadzie - wpaść, odjebać w moment robotę zamiast się nad nią modlić 😉

Pozdro 

Cześć

Jak to dwadzieście minut? A gdzie chodzenie po siłce i porównywanie rzeźby i chwalenie się metodami treningowymi.

pozdro

9 godzin temu, grimson napisał:

w punkt, bez treningu siłowego facet średnio traci po 30 roku życia 1-2 % tkanki mięśniowej. Co przy braku mięcha na stare lata wychodzi nie na zdrowie, w postaci osłabienia tkanki mięśniowej, co rzutuje na brak stabilizacji, a tym samym na zwyrodnienia układu kostnego.

jak widzimy staruszka zgiętego w pół, to trzeba patrzyć na to, co napisałem wyżej.

jest jeden taki dziarski staruszek w PL, ma +75lat, startuje w zawodach kulturystycznych. Jan Olejko:

Jest jeszcze jeden dziadek mój sąsiad oczywiście z pępka świata 🤣 

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1