Skocz do zawartości

Sezon 2026/2027

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, PaVic napisał:

Widziałem kręci śrubo strasznie ale L2A też  do tego TDF  etap e AlpedHuez 24go  😜 choc lodowiec w Landgraaf też czeka na swoje przywitanie 😏

Tyle możliwości… masz wolne a niebiańskie cudeńka stoją 

• Haha 1

10 godzin temu, AdrianW napisał:

Przy jakiej wadze? 

79kg miałem to życiówka na poziomej - 150kg. To o co pytasz - myślę pod 90kg z tego co pamiętam. Na szczęście w porę zszedłem z ciężarów, kiedy zobaczyłem że to do niczego nie jest potrzebne. Aczkolwiek my musimy dźwigać jako faceci, żeby organizm nasz funkcjonował dobrze.  Obecnie stawiam na innego typu treningi. Po prostu lepiej się czuję, mniej kontuzji itd.

Edytowane przez Bruner79
  • Thanks 1

2 godziny temu, Bruner79 napisał:

Aczkolwiek my musimy dźwigać jako faceci, żeby organizm nasz funkcjonował dobrze

w punkt, bez treningu siłowego facet średnio traci po 30 roku życia 1-2 % tkanki mięśniowej. Co przy braku mięcha na stare lata wychodzi nie na zdrowie, w postaci osłabienia tkanki mięśniowej, co rzutuje na brak stabilizacji, a tym samym na zwyrodnienia układu kostnego.

jak widzimy staruszka zgiętego w pół, to trzeba patrzyć na to, co napisałem wyżej.

jest jeden taki dziarski staruszek w PL, ma +75lat, startuje w zawodach kulturystycznych. Jan Olejko:

• Like 2

3 godziny temu, Bruner79 napisał:

79kg miałem to życiówka na poziomej - 150kg. To o co pytasz - myślę pod 90kg z tego co pamiętam. Na szczęście w porę zszedłem z ciężarów, kiedy zobaczyłem że to do niczego nie jest potrzebne. Aczkolwiek my musimy dźwigać jako faceci, żeby organizm nasz funkcjonował dobrze.  Obecnie stawiam na innego typu treningi. Po prostu lepiej się czuję, mniej kontuzji itd.

Kosmiczny wynik jeśli na suchara 👍 jak na bombie w sumie też 😉

Kurwa z tym dźwiganiem to trafiłeś w czuły punkt... To jest święta prawda. Dużo lepiej się czuję jak coś macham, nawet te moje śmieszne ciężary. Niestety jestem śmierdzącym leniem i brak mi konsekwencji. Ale zdrowie o swoje się upomina i szybko weryfikuje moje lenistwo. Często sam siebie okłamuję że przecież się narobiłem na tej budowie to może dziś odpuścić...🫩 a jednak to nie jest to samo co trening. 

Inną sprawą jest też to że mam notoryczne zapalenie krętarza większego w obydwu biodrach i nie umiem sobie z tym poradzić skutecznie. 

Jaki trening teraz w takim razie robisz?