Skocz do zawartości

Dlaczego kierowca to zabójca

MarioJ

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, grimson napisał:

trudno, zaborcy zbudowali linie kolejowe bez tuneli/wiaduktów, które Polska dostała "w spadku".

nie ma możliwości, żeby nawet karając dożywociem za wjazd na tory przy czerwonym świetle, nikt w skali roku się na te tory nie wpakował. nawet bardzo wysoka kara nie rozwiąże tematu rozkojarzenia, gorszego dnia, zamyślenia, dekoncentracji, itp.

typowemu Kowalskiemu na 1 000 przejazdów przez tory, przez 999 przypadków uda mu się przez nie przejechać respektując przepisy. zawsze zostaje ten 1 przypadek, kiedy wjedzie na tory na czerwonym...

człowiek jest tylko człowiekiem, i jest omylny.

W tym dzisiejszym przypadku była sygnalizacja świetlna, migalo czerwone.

Widoczność na boki bardzo dobra. No nic kierowcę nie usprawiedliwia.

Jeden pasażer martwy, więc kierowca pójdzie do wiezienia. To kara będzie duża.

15 minut temu, MarioJ napisał:

Tusk właśnie zaproponował że przejazd na czerwonym po torach to 4 kafle i zabranie prawka na standardowe 3 miesiące.

Brawo!

a więc mamy tak: 

- news na pierwsze strony gazet: tragedia na torach

- rząd śpieszy z rozwiązaniem, propozycja podwyżki mandatu za wjazd na czerwonym na tory + zabranie lejcy. to oczywiście dla naszego bezpieczeństwa, jakby ktoś rozkminiał inaczej

- minister finansów zadowolony

- naród wdzięczny, że rząd tak dba o zwykłych Polaków

no normalnie prawie popłakałem się, jak pisałem powyższe. wzruszenie prawie wydusiło mi łzę, ale się powstrzymałem😁

8 minut temu, grimson napisał:

Brawo!

a więc mamy tak: 

- news na pierwsze strony gazet: tragedia na torach

- rząd śpieszy z rozwiązaniem, propozycja podwyżki mandatu za wjazd na czerwonym na tory + zabranie lejcy. to oczywiście dla naszego bezpieczeństwa, jakby ktoś rozkminiał inaczej

- minister finansów zadowolony

- naród wdzięczny, że rząd tak dba o zwykłych Polaków

no normalnie prawie popłakałem się, jak pisałem powyższe. wzruszenie prawie wydusiło mi łzę, ale się powstrzymałem😁

A wystarczyło się zatrzymać i spojrzeć w dwie strony i czego nie rozumiesz? Zabrał bym mu prawko co najmniej na kilka lat bo jest niebezpieczny w ruchu drogowym.

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1

8 minut temu, Mikoski napisał:

A wystarczyło się zatrzymać i spojrzeć w dwie strony i czego nie rozumiesz? Zabrał bym mu prawko co najmniej na kilka lat bo jest niebezpieczny w ruchu drogowym.

pisałem wcześniej, że na 1000 przejazdów Jan Kowalski przejedzie przez przejazd prawidłowo w 999 przypadków. Bo Jan Kowalski jest człowiekiem, a nie maszyną.

Zostaje ten 1 przypadek, podczas którego wiele może się zdarzyć. I dziś to się niestety zdarzyło.

Nawet jak rząd w trosce o bezpieczeństwo Polaków wprowadzi np karę śmierci, to ileś tam egzekucji będzie wykonywanych z tego powodu w PL. Bo dalej Jan Kowalski jest tylko człowiekiem.

7 minut temu, grimson napisał:

pisałem wcześniej, że na 1000 przejazdów Jan Kowalski przejedzie przez przejazd prawidłowo w 999 przypadków. Bo Jan Kowalski jest człowiekiem, a nie maszyną.

Zostaje ten 1 przypadek, podczas którego wiele może się zdarzyć. I dziś to się niestety zdarzyło.

Nawet jak rząd w trosce o bezpieczeństwo Polaków wprowadzi np karę śmierci, to ileś tam egzekucji będzie wykonywanych z tego powodu w PL. Bo dalej Jan Kowalski jest tylko człowiekiem.

Czyli państwo złe bo restrykcyjne i każe winnych a kierowca dobry? Chcesz jakiegoś wyjątku jednego na tysiąc... Uwolnić Barabasza? 🤪

Edytowane przez Mikoski