Marcos73 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 34 minuty temu, grimson napisał: https://www.onet.pl/motoryzacja/brd24pl/dostal-mandat-za-przekroczenie-predkosci-o-1-kmh-w-lodzi/2prdjj1,30bc1058 No i coś przytoczył? Zachowali się prawidłowo i po ludzku. Dostał 5 dych za przekroczenie a nie 3 stówki za brak włączonych świateł. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: No i coś przytoczył? Zachowali się prawidłowo i po ludzku. Dostał 5 dych za przekroczenie a nie 3 stówki za brak włączonych świateł. pozdro Cześć Marek... ja już sobie dawno odpuściłem - w momencie jak kolega udowadniał, że nie możemy dość wiernie oszacować temperatur panujących w dawnych okresach geologicznych. Na tym polega płaskoziemstwo między innymi - widzisz tytuł pasuje do wizji - staje się faktem i dowodem a statystyka, badania naukowe, logika... Zostawmy to. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 7 minut temu, Mitek napisał: Cześć Marek... ja już sobie dawno odpuściłem - w momencie jak kolega udowadniał, że nie możemy dość wiernie oszacować temperatur panujących w dawnych okresach geologicznych. Na tym polega płaskoziemstwo między innymi - widzisz tytuł pasuje do wizji - staje się faktem i dowodem a statystyka, badania naukowe, logika... Zostawmy to. Pozdro To jest szukanie teorii spiskowych na siłę. Tak to czasami jest, że ludzie stają się ofiarami swojej wyrozumiałości. Trzeba było młodemu wjebać 300 za brak świateł i mieć wszystko dupie. A tak jest afera. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 3 godziny temu, grimson napisał: trafisz raz na policjanta w złym humorze, przekroczysz o 1km/godz i wpadnie mandacik. więc jakie to zwykły kierowca ma zabiezpieczenia, żeby powtarzalnie jeździć w limicie? podpowiem: żadnych. więc skoro nie ma zabezpieczeń, to polowanie na kierowców to zwykłe reperowanie budżetów. To gdzie jest granica przekroczenia i dlaczego? Tobie nie pasuje 1 km/h, innemu 3, innemu 5, gdzie kończymy? Zabezpieczenie kierowca ma między uszami, a jak go nie wykorzystuje to płaci. Nikt nie każe jeździć w limicie, skoro nie umie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 3 godziny temu, Mitek napisał: kolega udowadniał, że nie możemy dość wiernie oszacować temperatur panujących w dawnych okresach geologicznych. Polska Akademia Nauk niech żałuje, że nie ma nikogo na Ski Forum. Tu udzielają się autorytety naukowe, z potencjałem na Nagrodę Nobla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 4 godziny temu, Marcos73 napisał: No i coś przytoczył? Zachowali się prawidłowo i po ludzku. Dostał 5 dych za przekroczenie a nie 3 stówki za brak włączonych świateł. pozdro Przytoczyłem, jak pisałem wyżej. Za przekroczenie prędkości 1 km/godz wchodzi mandacik. Jest bezpieczniej? Jest. Wchodzi kasa do budżetu państwa? Wchodzi. Wszystko się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 8 minut temu, grimson napisał: Polska Akademia Nauk niech żałuje, że nie ma nikogo na Ski Forum. Tu udzielają się autorytety naukowe, z potencjałem na Nagrodę Nobla. Po prostu wykształciuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 11 godzin temu, grimson napisał: Przytoczyłem, jak pisałem wyżej. Za przekroczenie prędkości 1 km/godz wchodzi mandacik. Jest bezpieczniej? Jest. Wchodzi kasa do budżetu państwa? Wchodzi. Wszystko się zgadza. Ale po co wyrywasz zdania z kontekstu? Tak się tworzy mity. Nawet śmieciarze są kontrolowani w postaci śledzenia GPS i i videomonitoringu. Policja tak samo i musi się tłumaczyć z każdego zatrzymania. Mandat upraszcza robotę. Moja Żona ostatnio też dostała mandat 50 żęta za jakąś pierdołę, a znacznie przekroczyła prędkość. Było to zaraz po uśpieniu naszego psa i jechała zapłakana. Policjanci to też ludzie, musieli coś wypisać i jakąś pierdołę wymyślili za 50 zeta, bo je chała 20+ na 50-ce. Mam z tego robić aferę, bo dostała 5 dych za nieważną gaśnicę???? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Ale po co wyrywasz zdania z kontekstu? Tak się tworzy mity. Nawet śmieciarze są kontrolowani w postaci śledzenia GPS i i videomonitoringu. Policja tak samo i musi się tłumaczyć z każdego zatrzymania. Mandat upraszcza robotę. Moja Żona ostatnio też dostała mandat 50 żęta za jakąś pierdołę, a znacznie przekroczyła prędkość. Było to zaraz po uśpieniu naszego psa i jechała zapłakana. Policjanci to też ludzie, musieli coś wypisać i jakąś pierdołę wymyślili za 50 zeta, bo je chała 20+ na 50-ce. Mam z tego robić aferę, bo dostała 5 dych za nieważną gaśnicę???? pozdro koniec końców zapłaciła. miły pan policjant zlitował się, i potraktował lepszą połowę ulgowo. teraz wejdą konkrety. wynika z nich, że budżecik państwa miło puchnie, od wpływów z mandatów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, grimson napisał: koniec końców zapłaciła. miły pan policjant zlitował się, i potraktował lepszą połowę ulgowo. teraz wejdą konkrety. wynika z nich, że budżecik państwa miło puchnie, od wpływów z mandatów: Puchnie, bo ludzie jeżdżą nie przepisowo. Na ludzi nie działa żadna inna motywacja jak kara finansowa. Co roku jest w chuj pijanych kierowców, ludzie to maja w dupie bo ich na to stać. Na mandaty także. Jak nie płacisz mandatów, to co w sumie Cie to obchodzi? Ja na dzień dzisiejszy mam 0 punktów i mandatów brak. Ostatni to 30 jurków i to z Austrii. Japierdole jakie problemy masz. Jak zadupcasaz i łamiesz przepisy, to się musisz liczyć z mandatami. Ja jeżdzę szybko dość i w razie mandatu nie dyskutuję tylko go płacę. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 27 minut temu, grimson napisał: koniec końców zapłaciła. miły pan policjant zlitował się, i potraktował lepszą połowę ulgowo. teraz wejdą konkrety. wynika z nich, że budżecik państwa miło puchnie, od wpływów z mandatów: No i weszły konkrety: 2022 - 1,42 mld 2025 - 1,39 mld Drastyczny wzrost według Nieocenionych Źródeł Grimsona. Swoją drogą jeżeli ktoś myśli, że 100 czy 200 mln ma jakiś kluczowy wpływ na budżet... Niezłe. Zbudujemy 3km dróg szybkiego ruchu więcej... no ale już w górach to może pół. 🙂 Edytowane 1 godzinę temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 minuty temu Udostępnij Napisano 3 minuty temu Godzinę temu, Mitek napisał: No i weszły konkrety: 2022 - 1,42 mld 2025 - 1,39 mld Drastyczny wzrost według Nieocenionych Źródeł Grimsona. Swoją drogą jeżeli ktoś myśli, że 100 czy 200 mln ma jakiś kluczowy wpływ na budżet... Niezłe. Zbudujemy 3km dróg szybkiego ruchu więcej... no ale już w górach to może pół. 🙂 i to się nazywa manipulacja. - w 2010r, w materiale który cytowałem wyżej, policja wystawiła ponad 2,5 mln mandatów - rok 2022: ponad 4,3 mln mandatów - rok 2025: szacunkowo ponad 4,05 mln mandatów interesujące, że cytujesz tylko dla ciebie interesujące fragmenty. obiektywizm poszedł się paść na zielone łąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi