MarioJ Napisano wczoraj o 07:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:42 Zbyt duża prędkość w tunelu w Krakowie na S52, groźne zdarzenie. https://fb.watch/FEXghS1PF9/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano wczoraj o 07:57 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 07:57 W środę, 25 lutego 2026 roku około godziny 17.30 dyżurny siemianowickiej jednostki otrzymał informację o niebezpiecznie poruszającym się samochodzie marki Audi. Już podczas rozmowy z kierującym policjanci wyczuli od niego alkohol. 35-letni mieszkaniec Bytomia zachowywał się nerwowo i nie wykonywał poleceń mundurowych. Utrudniał przeprowadzenie kontroli stanu trzeźwości i kwestionował zasadność kontroli. Już podczas rozmowy z kierującym policjanci wyczuli od niego alkohol. 35-letni mieszkaniec Bytomia zachowywał się nerwowo i nie wykonywał poleceń mundurowych. Utrudniał przeprowadzenie kontroli stanu trzeźwości i kwestionował zasadność kontroli. Dodatkowo okazało się, że nie posiada uprawnień do kierowania pojazdami. Co więcej, w aucie znajdował się również 15-letni pasażer, który znajdował się w stanie po użyciu alkoholu. Sprawą nieletniego zajmie się sąd rodzinny. filmik https://slaska.policja.gov.pl/dokumenty/zalaczniki/58/58-923520.mp4 pełno info Policji https://slaska.policja.gov.pl/kat/informacje/wiadomosci/434117,Nietrzezwy-kierujacy-zaatakowal-policjanta-Mial-blisko-15-promila-alkoholu-w-org.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 2 godziny temu, MarioJ napisał: Zbyt duża prędkość w tunelu w Krakowie na S52, groźne zdarzenie. https://fb.watch/FEXghS1PF9/ dramat. od tej pory świat nie będzie taki sam, jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 21 godzin temu 2 godziny temu, grimson napisał: dramat. od tej pory świat nie będzie taki sam, jak zawsze. Odezwał się ten kogo problem dotyczy. Potencjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Cześć Mario, na absolutnych idiotów po prostu nie poradzisz trzeba strzelać. W tych tunelach są w większości odcinkowe pomiary prędkości wiec trzeba być z założenia kosmitą, żeby robć takie rzeczy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 3 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Mario, na absolutnych idiotów po prostu nie poradzisz trzeba strzelać. W tych tunelach są w większości odcinkowe pomiary prędkości wiec trzeba być z założenia kosmitą, żeby robć takie rzeczy. Pozdro Czesć Mitek, kosmici zdarzają się na drodze, z dwa miesiące temu widziałem informację, że goście zatrzymali się w tunelu na Zakopiance w celu załatwienia potrzeb fizjologicznych... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 16 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 16 godzin temu 4 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Mario, na absolutnych idiotów po prostu nie poradzisz trzeba strzelać. W tych tunelach są w większości odcinkowe pomiary prędkości wiec trzeba być z założenia kosmitą, żeby robć takie rzeczy. Pozdro Też bym strzelał. Robisz to u siebie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) Cześć Mamy jeden tunel i jest w nim odcinkowy pomiar na całej długości. Jeżdżę tamtędy bardzo często - czasami 4 razy dziennie. Nigdy nie widziałem aby ktokolwiek jechał tam niezgodnie z przepisami, ani o takim przypadku nie słyszałem. Może to przypadłość Małopolan...? Pozdro P.S. Oczywiście żartuję, ale chodzi mi o to, że takie przypadki są naprawdę rzadkie natomiast my - ludzie, a za nimi nasze media koncentrują się na takich kuriozach choć rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej... więc... nie strzelam bo nie mam okazji ale wożę w samochodzie łuk i strzały. 😉 Edytowane 16 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Ja akurat uważam, że nasze jednostkowe obserwacje nie są dobre do wyciągania szerszych wniosków. Według statystyk w ciągu pierwszego roku działania OPP w tunelu pod Ursynowem wystawiono 46 tys mandatów co dane średnio ponad 120 mandatów na dobę - tu pewnie zadziałał syndrom nowości;-). Znalazłem jeszcze niepełne statystyki za 2024, w ciągu 9 miesięcy wystawiono 17 tys mandatów czyli około 60 na dobę. Czy to mało czy to dużo można się spierać, ale jednak tych kilkudziesięciu durniów na każdą dobę się znajduje. Dodam, że własne obserwacje mam bardzo podobne do Twoich. Też dość często jeżdżę tym tunelem zwłaszcza po południu i praktycznie nikt mnie nie wyprzedza - zazwyczaj jadę licznikowe 84-85. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaVic Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Jechałem wczoraj przez tunel w fr między Colmar a Nancy wjeżdżając do tunelu ( słuchałem własnej muzy nie radia ) automatycznie przełączył się komunikat na głośniki w czterech językach informujący jak zachowywać się jadąc w tym tunelu, prędkość max 70 po ostatniej informacji ponownie grała moja muza . Może to jest metoda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Możliwe, choć ten tunel pod Ursynowem jest naprawdę bardzo dobrze oznaczony i nie wiem jak można przeoczyć tyle informacji jeśli faktycznie skupiasz się na drodze. Dodatkowo w większości krajów (Austria, Niemcy, Czechy) w autostradowych tunelach jest jakieś ograniczenie prędkości, czasem do 80 czasem do 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 13 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Mamy jeden tunel i jest w nim odcinkowy pomiar na całej długości. Jeżdżę tamtędy bardzo często - czasami 4 razy dziennie. Nigdy nie widziałem aby ktokolwiek jechał tam niezgodnie z przepisami, ani o takim przypadku nie słyszałem. Może to przypadłość Małopolan...? Pozdro P.S. Oczywiście żartuję, ale chodzi mi o to, że takie przypadki są naprawdę rzadkie natomiast my - ludzie, a za nimi nasze media koncentrują się na takich kuriozach choć rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej... więc... nie strzelam bo nie mam okazji ale wożę w samochodzie łuk i strzały. 😉 Ile kilometrów ma ten tunel ? ps. tak tylko z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu niecałe 2,5km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 44 minuty temu Udostępnij Napisano 44 minuty temu W Polsce jest przyzwolenie na łamanie różnych przepisów, czy zachowania, którego na ogół nie ma w innych krajach. Polskie cwaniactwo i knajactwo, bo co? Ja nie mogę? Łamiesz przepisy to ponoś konsekwencje, a nie głupio się tłumacz. Jakoś za granicą wszyscy pokornieją. A rozwaliła mnie niedawna dyskusja o ryzyku utraty prawa jazdy przy przekroczeniu prędkości o ponad 50 km, że może za surowa kara, biedny kierowca. A co to kogo obchodzi? Wystarczy jechać zgodnie z przepisami, świat się od tego nie zawali i ego nie zbiednieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi