Victor Napisano Wtorek o 23:12 Udostępnij Napisano Wtorek o 23:12 Nawet nie będę tego komentował bo nie mieszkam w PL ale 50 koła € wypłaty jednorazowej za urodzone dziecko to absurd na skalę światową . https://www.infor.pl/twoje-pieniadze/swiadczenia/7527478,koniec-z-13-i-14-emerytura-oraz-800-plus-a-zamiast-tego-wyplata-208-tys-zl-za-urodzenie-dziecka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 06:08 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:08 Cześć Paweł - "klub jagielloński" to (cytat ze strony tej organizacji, której filarami są (jak sami piszą) republikanizm, konserwatyzm, katolicka nauka społeczna. A więc organizacja z gruntu niebezpieczna, nasycona i podporządkowana ideologii. Absurdem jest w ogóle istnienie takich niebezpiecznych tworów w dzisiejszych czasach. Ale... ja nie mam złudzeń Pawle. Ludzie statystycznie to banda tępych ssaków, które w imię doraźnego zysku, durnej idei czy też za pieniądze zrobią wszystko. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 06:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:20 teraz te tępe ssaki będą robić dzieci w imię doraźnego zysku, przyszłość Uni europejskiej to migracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano wczoraj o 06:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:29 200k na fajki, browary i paznokcie, to będzie dobra zabawa😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 06:36 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:36 Oczywiście, wolę sterowanych migrantów niż geny merkantylnych dzieciorobów. Procesów społeczno-ekonomicznych nie da się na dłuższą metę zatrzymać czy cofnąć - takie działania zawsze kończą się najpiękniejszą i najbardziej dopracowanymi przez cywilizowanego człowieka rzeczami czyli konfliktem i wojną. Natomiast racjonalne działania polegają na kontrolowaniu i kierunkowaniu. Alternatywą jest trumpizm czyli bezmyślna i chaotyczna miotanina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 06:47 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:47 Proponuje już zacząć budować sierocińce i inne okna życia.....które po "skonsumowaniu" premi się zapełnią 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 07:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:15 38 minut temu, Mitek napisał: Oczywiście, wolę sterowanych migrantów niż geny merkantylnych dzieciorobów. Procesów społeczno-ekonomicznych nie da się na dłuższą metę zatrzymać czy cofnąć - takie działania zawsze kończą się najpiękniejszą i najbardziej dopracowanymi przez cywilizowanego człowieka rzeczami czyli konfliktem i wojną. Natomiast racjonalne działania polegają na kontrolowaniu i kierunkowaniu. Alternatywą jest trumpizm czyli bezmyślna i chaotyczna miotanina. To daj przykład i przyjmij pod dach 5 imigrantów. miesiac później podziel się z nami wrażeniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano wczoraj o 11:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:06 4 godziny temu, Mitek napisał: Oczywiście, wolę sterowanych migrantów niż geny merkantylnych dzieciorobów. Procesów społeczno-ekonomicznych nie da się na dłuższą metę zatrzymać czy cofnąć - takie działania zawsze kończą się najpiękniejszą i najbardziej dopracowanymi przez cywilizowanego człowieka rzeczami czyli konfliktem i wojną. Natomiast racjonalne działania polegają na kontrolowaniu i kierunkowaniu. Alternatywą jest trumpizm czyli bezmyślna i chaotyczna miotanina. "Oczywiście, wolę sterowanych migrantów". Mitek, nie ma takich, to albo złudzenie, albo cyniczne oszustwo. Na Zachodzie już to "przepracowali". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 11:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:19 no i dalej nad tym pracują 8 minut temu, artie40 napisał: Na Zachodzie już to "przepracowali". statystyczna europejska kobieta rodzi 1,5 dziecka w życiu a afgańska 4,8 czyli czysty zysk dla ludzkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 12:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:13 (edytowane) Godzinę temu, artie40 napisał: "Oczywiście, wolę sterowanych migrantów". Mitek, nie ma takich, to albo złudzenie, albo cyniczne oszustwo. Na Zachodzie już to "przepracowali". Hm. Mam, różnych kolegów i koleżanki, w pracy też są osoby z innych krajów i jakoś nie ma tragedii. A jeżeli możesz powiedzieć jak często stykasz się z migrantami bezpośrednio, rozmawiasz itd. bo może po prostu moje doświadczenia nie są miarodajne? Pozdro Edytowane wczoraj o 12:14 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano wczoraj o 15:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:33 3 godziny temu, Mitek napisał: Hm. Mam, różnych kolegów i koleżanki, w pracy też są osoby z innych krajów i jakoś nie ma tragedii. A jeżeli możesz powiedzieć jak często stykasz się z migrantami bezpośrednio, rozmawiasz itd. bo może po prostu moje doświadczenia nie są miarodajne? Pozdro Polska jest jeszcze "nienasycona" więc i problemy występują w małej skali. Jakoś popularność AFD i FN we Francji pokazuje, co się dzieje jak procent imigracji rośnie. Zaklinanie rzeczywistości pt. bo ja nie mam problemów to nie najlepsza droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 17:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:13 Cześć Czyli opierasz się na przekazach medialnych oraz rosnącej popularności partii jednoznacznie faszystowskich? Rozumiem, że Ty masz problemy? Szczerze mówiąc nie znam w Polsce większego ośrodka o przemieszanej społeczności niż Warszawa i mieszkając tu problemów nie widzę - wręcz przeciwnie. Jeżeli mam jakieś obawy co do działań niezgodnych z prawem, agresywnych itd. to zawsze są to osoby spod znaku skrajnej prawicy zaprawionej narodowo a ofiarami padają zazwyczaj niewinni ludzie i to bez względu na kolor skóry, wyznanie czy cokolwiek. Po prostu ci którzy się nie spodobają. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano wczoraj o 18:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:04 @Victor nudzi Ci się? 😂😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 18:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:20 Ja widzialem ten nagłówek, ale tego nawet nie otwierałem. Bzdura i bicie piany. Kto da takie pieniądze i kto będzie te dzieci później wychowywać? To bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 18:25 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 18:25 11 minut temu, .Beata. napisał: @Victor nudzi Ci się? 😂😉 Skręca mnie 😜 Ugryzłem się w język w innym wątku ale jak już wywołałaś wilka to nie pitol bo awans jest 💪 jeżeli południowa ściana Sappady została wskazana na kolejny etap 👏 brawo Wy a Ty weź się w garść i przestań się mazgaić i do roboty 😜 Pozdrów Elę 🥳 pięknie wyglądacie super focia 🙃 choć kwaśne te Wasze miny 🤦♂️ A w tym temacie póki co się nie odzywam Mitek szaleje we własnych horyzontach ale błądzi 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 18:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:26 11 godzin temu, Mitek napisał: Oczywiście, wolę sterowanych migrantów niż geny merkantylnych dzieciorobów. Procesów społeczno-ekonomicznych nie da się na dłuższą metę zatrzymać czy cofnąć - takie działania zawsze kończą się najpiękniejszą i najbardziej dopracowanymi przez cywilizowanego człowieka rzeczami czyli konfliktem i wojną. Natomiast racjonalne działania polegają na kontrolowaniu i kierunkowaniu. Alternatywą jest trumpizm czyli bezmyślna i chaotyczna miotanina. Mitek mam nieodparte wrażenie graniczące z pewnością, że tak właśnie sie to skończy. Coraz szybciej sie rozkręca, póki co w bardziej zapalnych punktach. Ludzie jakby zapomnieli o historii idą ślepo za idiotami, populistami i innymi krzykaczami. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu W dniu 25.02.2026 o 18:13, Mitek napisał: Cześć Czyli opierasz się na przekazach medialnych oraz rosnącej popularności partii jednoznacznie faszystowskich? Rozumiem, że Ty masz problemy? Szczerze mówiąc nie znam w Polsce większego ośrodka o przemieszanej społeczności niż Warszawa i mieszkając tu problemów nie widzę - wręcz przeciwnie. Jeżeli mam jakieś obawy co do działań niezgodnych z prawem, agresywnych itd. to zawsze są to osoby spod znaku skrajnej prawicy zaprawionej narodowo a ofiarami padają zazwyczaj niewinni ludzie i to bez względu na kolor skóry, wyznanie czy cokolwiek. Po prostu ci którzy się nie spodobają. Pozdro Mitek, zdaje się, że siedzisz w swojej bańce, i świata poza nią nie widzisz. Spokojnie, i una będą działy się takie akcje, jak poderżnięcie gardła nauczycielowi przez islamistę, i inne ubogacające różności. Co do tej łagodnej i miłej lewicy, to proszę :-))): Francja jest w szoku po śmierci 23-latka skatowanego w Lyonie przez lewacką bojówkę. Minister sprawiedliwości Darmanin powiedział, że nie ma wątpliwości, że za zabójstwem stoi skrajna lewica. Quentin był młodym narodowcem, a także praktykującym katolikiem zaangażowanym w pomoc ubogim. Mord potępił prezydent Macron i inni czołowi politycy. Koledzy Quentina obwiniają o śmierć Młodą Gwardię – organizację tak zwanych antyfaszystów, skrajnie lewicowych bojówkarzy, oraz związaną z nimi partię Francja Niepokorna (LFI) Jeana-Luca Melenchona. Jeden z wykładowców Quentina Fabrice Balanche zadeklarował mediom, że chłopak został zabity, bo „sprzeciwiał się opanowaniu uczelni przez bojówkarzy skrajnej lewicy”. Marine Le Pen i inni politycy prawicy domagają się traktowania bojówek skrajnej lewicy jako terrorystów. Wszystko to na miesiąc przed wyborami lokalnymi i rok przed wyborami prezydenckimi, które zdecydują o losie Francji i mogą mieć wielki wpływ na przyszłość Europy. Quentin brał udział w demonstracji przeciw występowi na uniwersytecie w Lyonie Rimy Hassan, europoseł LFI skrajnie lewicowej muzułmanki, apologetki Hamasu. Demonstrację organizowało Nemezis, ruch młodych kobiet sprzeciwiających się przemocy imigrantów i ich potomków wobec Francuzek na czele z Alice Cordier, z ktorą publikowaliśmy wywiad kilka miesięcy temu. Grupa została zaatakowana przez zamaskowanych i uzbrojonych bojówkarzy skrajnej lewicy. Ofiary wśród napastników rozpoznały jednego ze współpracowników Raphaela Arnaulta, mającego prawomocny wyrok za pobicie a i tak będącego posłem LFI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 31 minut temu, artie40 napisał: Mitek, zdaje się, że siedzisz w swojej bańce, i świata poza nią nie widzisz. Spokojnie, i una będą działy się takie akcje, jak poderżnięcie gardła nauczycielowi przez islamistę, i inne ubogacające różności. Co do tej łagodnej i miłej lewicy, to proszę :-))): Francja jest w szoku po śmierci 23-latka skatowanego w Lyonie przez lewacką bojówkę. Minister sprawiedliwości Darmanin powiedział, że nie ma wątpliwości, że za zabójstwem stoi skrajna lewica. Quentin był młodym narodowcem, a także praktykującym katolikiem zaangażowanym w pomoc ubogim. Mord potępił prezydent Macron i inni czołowi politycy. Koledzy Quentina obwiniają o śmierć Młodą Gwardię – organizację tak zwanych antyfaszystów, skrajnie lewicowych bojówkarzy, oraz związaną z nimi partię Francja Niepokorna (LFI) Jeana-Luca Melenchona. Jeden z wykładowców Quentina Fabrice Balanche zadeklarował mediom, że chłopak został zabity, bo „sprzeciwiał się opanowaniu uczelni przez bojówkarzy skrajnej lewicy”. Marine Le Pen i inni politycy prawicy domagają się traktowania bojówek skrajnej lewicy jako terrorystów. Wszystko to na miesiąc przed wyborami lokalnymi i rok przed wyborami prezydenckimi, które zdecydują o losie Francji i mogą mieć wielki wpływ na przyszłość Europy. Quentin brał udział w demonstracji przeciw występowi na uniwersytecie w Lyonie Rimy Hassan, europoseł LFI skrajnie lewicowej muzułmanki, apologetki Hamasu. Demonstrację organizowało Nemezis, ruch młodych kobiet sprzeciwiających się przemocy imigrantów i ich potomków wobec Francuzek na czele z Alice Cordier, z ktorą publikowaliśmy wywiad kilka miesięcy temu. Grupa została zaatakowana przez zamaskowanych i uzbrojonych bojówkarzy skrajnej lewicy. Ofiary wśród napastników rozpoznały jednego ze współpracowników Raphaela Arnaulta, mającego prawomocny wyrok za pobicie a i tak będącego posłem LFI faszyzm już powrócił krzycząc „jestem antyfaszyzmem” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, artie40 napisał: Mitek, zdaje się, że siedzisz w swojej bańce, i świata poza nią nie widzisz. Spokojnie, i una będą działy się takie akcje, jak poderżnięcie gardła nauczycielowi przez islamistę, i inne ubogacające różności. Co do tej łagodnej i miłej lewicy, to proszę :-))): Francja jest w szoku po śmierci 23-latka skatowanego w Lyonie przez lewacką bojówkę. Minister sprawiedliwości Darmanin powiedział, że nie ma wątpliwości, że za zabójstwem stoi skrajna lewica. Quentin był młodym narodowcem, a także praktykującym katolikiem zaangażowanym w pomoc ubogim. Mord potępił prezydent Macron i inni czołowi politycy. Koledzy Quentina obwiniają o śmierć Młodą Gwardię – organizację tak zwanych antyfaszystów, skrajnie lewicowych bojówkarzy, oraz związaną z nimi partię Francja Niepokorna (LFI) Jeana-Luca Melenchona. Jeden z wykładowców Quentina Fabrice Balanche zadeklarował mediom, że chłopak został zabity, bo „sprzeciwiał się opanowaniu uczelni przez bojówkarzy skrajnej lewicy”. Marine Le Pen i inni politycy prawicy domagają się traktowania bojówek skrajnej lewicy jako terrorystów. Wszystko to na miesiąc przed wyborami lokalnymi i rok przed wyborami prezydenckimi, które zdecydują o losie Francji i mogą mieć wielki wpływ na przyszłość Europy. Quentin brał udział w demonstracji przeciw występowi na uniwersytecie w Lyonie Rimy Hassan, europoseł LFI skrajnie lewicowej muzułmanki, apologetki Hamasu. Demonstrację organizowało Nemezis, ruch młodych kobiet sprzeciwiających się przemocy imigrantów i ich potomków wobec Francuzek na czele z Alice Cordier, z ktorą publikowaliśmy wywiad kilka miesięcy temu. Grupa została zaatakowana przez zamaskowanych i uzbrojonych bojówkarzy skrajnej lewicy. Ofiary wśród napastników rozpoznały jednego ze współpracowników Raphaela Arnaulta, mającego prawomocny wyrok za pobicie a i tak będącego posłem LFI Cześć Każda skrajność jest chora. Sądzę, że statystyczny rozkład sprawców takich zbrodni jest mnie więcej równy. W zależności od źródeł z jakich się korzysta rzeczywistość jest w taki czy inny sposób zafałszowywana. Patrząc na sprawę historycznie to jednak środowiska konserwatywne, prawicowe dążą do narzucania swoich poglądów ogółowi, ograniczenia wolności jednostki przy czy posuwają się często do działań siłowych. Oczywiście w swojej krwiożerczości prowadzi morderczości prowadzą spory religijne ze szczególnym uwzględnieniem chrześcijaństwa, które w dogmacie ma/miało szerzenie wiary co skutkowało wrzynaniem w pień całych cywilizacji pod sztandarem niesienia prawdy i dobra. Islam jest tutaj raczej spadkobiercą tych szczytnych tradycji. Pamiętajmy również, że osiągnięcia nauki starożytnej skutecznie niszczone przez tępych wyznawców nowej wiary przetrwały w dużej mierze dzięki islamowi. To tak ku ustaleniu winnych, a raczej winnego. Zgodzisz się chyba - bo sam to podkreślasz w swoim poście - że gdyby morderca nie był islamistą a po prostu arabem czy np. tunezyjczykiem spokojnie pracowałaby dal siebie i kraju, który go przyjął. Ja więc nie upatruję winnych w ludziach ale w systemach i debilnych ideach, które nimi sterują. Im Ci ludzie są głupsi, im mniej wykształceni tym łatwiej nimi sterować. Nie walczę więc z tymi, którzy szukają lepszego życia. Wiesz wyznaję zasadę patrzenia w przyszłość oraz nie budowania murów tylko ich burzenia. Jako miłośnikowi Lema jest mi bliska idea cywilizacji ogólnoziemskiej. Niestety dopóki będzie przeważało archaiczne dążenie do dzielenia i stawiania granic nie ma szans - dla mnie to głupota. Pozdro POzdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Każda skrajność jest chora. Sądzę, że statystyczny rozkład sprawców takich zbrodni jest mnie więcej równy. taka ciekawostka ze statystyki policyjnej w Niemczech . Przestępstwa wobec polityków najpopularniejszych partii niebieska kreska to używanie przemocy z uszkodzeniem ciała a czarna obrażanie (najczęściej w necie). Streszczając: w roku 2024 pobito 93 faszystów z AFD, 20 Zielonych, 10 Lewicowców, 8 Socjaldemokratów , 7 chadeków i 4 Liberałów Edytowane 23 minuty temu przez Jan Czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 minut temu Udostępnij Napisano 25 minut temu Godzinę temu, Jan napisał: taka ciekawostka ze statystyki policyjnej w Niemczech . Przestępstwa wobec polityków najpopularniejszych partii niebieska kreska to używanie przemocy z uszkodzeniem ciała a niebieska obrażanie (najczęściej w necie). ............. Chcąc coś udowodnić staraj się przynajmniej nie skompromitować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 minuty temu Udostępnij Napisano 22 minuty temu 2 minuty temu, Mitek napisał: Chcąc coś udowodnić staraj się przynajmniej nie skompromitować. Dziękuję za pomoc- już poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 minut temu Udostępnij Napisano 21 minut temu (edytowane) 5 minut temu, Jan napisał: Dziękuję za pomoc- już poprawiłem Jak się nie rozumie co się czyta to tak często bywa. Nie przejmuj się. Ale nawet tu czuje tę tęsknotę. Jak SA i SS królowało na ulicach był porządek i wszystkie słupki na równo. Pracuj podczas kampanii i wyborów her fuhrer. Edytowane 15 minut temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 minuty temu Udostępnij Napisano 2 minuty temu 17 minut temu, Mitek napisał: Pracuj podczas kampanii i wyborów her fuhrer. Dzięki serdeczne, zaiste podczas wyborów mam sporo roboty bo jestem w komisji wyborczej i liczę głosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi